Plat principal, Aperitius | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Un plat de verdura ràpid de preparar i de coure, que resulta excel·lent per l’efecte depuratiu del fetge associat al seu sabor amargant.
Procureu coure poc les endívies, que quedin cruixents de dins. Podeu coure-les a la paella, però sense tapar-la, per evitar que perdin l’aigua que contenen i quedin toves.
El sabor amarg de l’endívia resulta un bon depuratiu hepàtic i estimula la digestió.
Les endívies tenen poques calories però són molt riques en aigua i fibra. També destaquen perquè contenen força vitamines (com el betacarotè, l’àcid fòlic, la vitamina C) i minerals (com el potassi, i el calci).
Pel que fa al vinagre d’umeboshi, no només aporta un sabor únic (salat, àcid) a aquest plat sinó que també àcid cítric, calci, magnesi, potassi, fòsfor i ferro. La seva composició fa que sigui l’únic vinagre amb propietats reminelaritzants. També estimula l’acció depurativa del fetge; aquest plat és molt digestiu i adequat per prendre durant dietes depuratives, per exemple.