Endívies a la planxa

Plat principal, Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Un plat de verdura ràpid de preparar i de coure, que resulta excel·lent per l’efecte depuratiu del fetge associat al seu sabor amargant.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 4 endívies
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de vinagre d’umeboshi
  • Orenga seca

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Endívies a la planxa

Plat principal, Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Un plat de verdura ràpid de preparar i de coure, que resulta excel·lent per l’efecte depuratiu del fetge associat al seu sabor amargant.


Ingredients

  • 4 endívies
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de vinagre d’umeboshi
  • Orenga seca

Elaboració

  1. Talleu les endívies per la meitat longitudinalment i unteu-les d’oli.
  2. Enrossiu-les per una banda a la planxa calenta, tombeu-les i ruixeu-les amb vinagre d’ume.
  3. Quan comencin a enrossir-se per l’altra banda, retireu-les del foc i espolseu-hi una mica de pebre i orenga pel damunt.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Talleu les endívies per la meitat longitudinalment i unteu-les d’oli.
  2. Enrossiu-les per una banda a la planxa calenta, tombeu-les i ruixeu-les amb vinagre d’ume.
  3. Quan comencin a enrossir-se per l’altra banda, retireu-les del foc i espolseu-hi una mica de pebre i orenga pel damunt.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Procureu coure poc les endívies, que quedin cruixents de dins. Podeu coure-les a la paella, però sense tapar-la, per evitar que perdin l’aigua que contenen i quedin toves.

El sabor amarg de l’endívia resulta un bon depuratiu hepàtic i estimula la digestió.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Les endívies tenen poques calories però són molt riques en aigua i fibra. També destaquen perquè contenen força vitamines (com el betacarotè, l’àcid fòlic, la vitamina C) i minerals (com el potassi, i el calci).

Pel que fa al vinagre d’umeboshi, no només aporta un sabor únic (salat, àcid) a aquest plat sinó que també àcid cítric, calci, magnesi, potassi, fòsfor i ferro. La seva composició fa que sigui l’únic vinagre amb propietats reminelaritzants. També estimula l’acció depurativa del fetge; aquest plat és molt digestiu i adequat per prendre durant dietes depuratives, per exemple.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat