Crema de carbassa i llenties vermelles amb gingebre

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una crema deliciosa, molt nutritiva i fàcil de digerir gràcies a les llenties vermelles i el gingebre que incorpora. Ideal pels sopars de tota la família.

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 litre d’aigua bona o caldo natural
  • 1 vas (250 ml) de llenties vermelles
  • 5 cm d’alga kombu
  • 1/8 de culleradeta de llavors de fonoll mòltes
  • 2 cebes, a mitja lluna
  • 4 pastanagues, a rodanxes
  • 2 vasos de carbassa, a daus
  • 2 cullerades de crema d’ametlles
  • 1 culleradeta de suc de gingebre fresc
  • 1 culleradeta de vinagre d’ume
  • Oli d’oliva verge extra i sal marina fina

Dieta

  • Depurativa
  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Crema de carbassa i llenties vermelles amb gingebre

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts

Una crema deliciosa, molt nutritiva i fàcil de digerir gràcies a les llenties vermelles i el gingebre que incorpora. Ideal pels sopars de tota la família.


Ingredients

  • 1 litre d’aigua bona o caldo natural
  • 1 vas (250 ml) de llenties vermelles
  • 5 cm d’alga kombu
  • 1/8 de culleradeta de llavors de fonoll mòltes
  • 2 cebes, a mitja lluna
  • 4 pastanagues, a rodanxes
  • 2 vasos de carbassa, a daus
  • 2 cullerades de crema d’ametlles
  • 1 culleradeta de suc de gingebre fresc
  • 1 culleradeta de vinagre d’ume
  • Oli d’oliva verge extra i sal marina fina

Elaboració

  1. Poseu les llenties en un colador i renteu-les amb aigua freda de l’aixeta. Aboqueu-les en una olla, afegiu-hi l’aigua, porteu-ho a ebullició i escumeu-ho.
  2. Afegiu l’alga kombu i les llavors mòltes. Tapeu-ho, poseu-hi el difusor i bulliu-ho a foc lent, durant 30 minuts.
  3. Incorporeu-hi les verdures amb dos pessics de sal i afegiu-hi aigua fins que sobrepassi les verdures un parell de dits. Porteu-ho a ebullició, i deixeu que bulli suaument 10 minuts o fins que les verdures estiguin toves.
  4. Retireu-ho del foc i bateu-ho mentre hi incorporeu el suc de gingebre i la crema d’ametlles.
  5. Rectifiqueu de líquid, segons la consistència que vulgueu, afegint-hi aigua, brou o llet de civada. Si ho trobeu insípid, condimenteu-ho amb vinagre d’ume. Presenteu el plat amb una fulla de julivert i un rajolí d’oli.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Poseu les llenties en un colador i renteu-les amb aigua freda de l’aixeta. Aboqueu-les en una olla, afegiu-hi l’aigua, porteu-ho a ebullició i escumeu-ho.
  2. Afegiu l’alga kombu i les llavors mòltes. Tapeu-ho, poseu-hi el difusor i bulliu-ho a foc lent, durant 30 minuts.
  3. Incorporeu-hi les verdures amb dos pessics de sal i afegiu-hi aigua fins que sobrepassi les verdures un parell de dits. Porteu-ho a ebullició, i deixeu que bulli suaument 10 minuts o fins que les verdures estiguin toves.
  4. Retireu-ho del foc i bateu-ho mentre hi incorporeu el suc de gingebre i la crema d’ametlles.
  5. Rectifiqueu de líquid, segons la consistència que vulgueu, afegint-hi aigua, brou o llet de civada. Si ho trobeu insípid, condimenteu-ho amb vinagre d’ume. Presenteu el plat amb una fulla de julivert i un rajolí d’oli.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Les llenties vermelles són fàcils de digerir, es couen ràpid i resulten idònies per fer-ne cremes i purés ja que, un cop cuites, queden ben desfetes.

Aquesta és una crema nutritiva adequada per als sopars de tardor-hivern de tota la família. Si voleu que quedi més saborosa, salteu les verdures en una paella amb oli i sal abans d’incorporar-les a les llenties.

Hi ha moltes classes d’alga kombu i el temps de cocció varia. Si, en acabar la cocció, trobeu que l’alga ha quedat dura, retireu-la, esbandiu-la sota l’aixeta i reserveu-la a la nevera per fer-la servir més endavant.

Per fer suc de gingebre fresc, ratlleu la polpa amb un ratllador de pas fi i espremeu-la per tal d’extreure’n el suc.

La recepta admet qualsevol verdura de temporada, excepte les de color verd. Podeu posar-hi llet de coco o crema de sèsam en lloc de crema d’ametlles. Afegiu-hi un parell de cullerades de flocs de civada o de qualsevol altre cereal durant la cocció i obtindreu un plat amb proteïna completa.

Els apunts energètics

El gingebre és una espècia picant que escalfa el cos i ajuda a fer la digestió. Les llavors de fonoll també són calorífiques i carminatives. Si teniu signes de calor, substituïu el fonoll i el gingebre per suc de llimona, que refresca i confereix lleugeresa al plat. No és recomanable donar gingebre als nens de menys de 6 anys.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Aquesta crema és deliciosa i molt nutritiva. La carbassa aporta una gran riquesa de carotenoides, en especial betacarotè, nutrient imprescindible per a la salut de les mucoses de l’organisme.

D’altra banda, la llentia vermella, de color ataronjat, com que no té pell, es digereix molt bé, cosa que la converteix en el llegum estrella per a les persones que no toleren aquest grup d’aliments. A més, el gingebre fa encara més digestiva aquesta crema tan nutritiva

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat