Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Una crema deliciosa, molt nutritiva i fàcil de digerir gràcies a les llenties vermelles i el gingebre que incorpora. Ideal pels sopars de tota la família.
Les llenties vermelles són fàcils de digerir, es couen ràpid i resulten idònies per fer-ne cremes i purés ja que, un cop cuites, queden ben desfetes.
Aquesta és una crema nutritiva adequada per als sopars de tardor-hivern de tota la família. Si voleu que quedi més saborosa, salteu les verdures en una paella amb oli i sal abans d’incorporar-les a les llenties.
Hi ha moltes classes d’alga kombu i el temps de cocció varia. Si, en acabar la cocció, trobeu que l’alga ha quedat dura, retireu-la, esbandiu-la sota l’aixeta i reserveu-la a la nevera per fer-la servir més endavant.
Per fer suc de gingebre fresc, ratlleu la polpa amb un ratllador de pas fi i espremeu-la per tal d’extreure’n el suc.
La recepta admet qualsevol verdura de temporada, excepte les de color verd. Podeu posar-hi llet de coco o crema de sèsam en lloc de crema d’ametlles. Afegiu-hi un parell de cullerades de flocs de civada o de qualsevol altre cereal durant la cocció i obtindreu un plat amb proteïna completa.
El gingebre és una espècia picant que escalfa el cos i ajuda a fer la digestió. Les llavors de fonoll també són calorífiques i carminatives. Si teniu signes de calor, substituïu el fonoll i el gingebre per suc de llimona, que refresca i confereix lleugeresa al plat. No és recomanable donar gingebre als nens de menys de 6 anys.
Aquesta crema és deliciosa i molt nutritiva. La carbassa aporta una gran riquesa de carotenoides, en especial betacarotè, nutrient imprescindible per a la salut de les mucoses de l’organisme.
D’altra banda, la llentia vermella, de color ataronjat, com que no té pell, es digereix molt bé, cosa que la converteix en el llegum estrella per a les persones que no toleren aquest grup d’aliments. A més, el gingebre fa encara més digestiva aquesta crema tan nutritiva