Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Un plat que escalfa i reforça, ideal per la tardor-hivern. Aporta un punt de dolçor natural que relaxa i estimula el sistema digestiu.
Els estofats de verdures d’arrel i de carbassa no volen gaire moviment. Si ho heu de remenar, feu-ho movent la cassola per les nanses –no convé remenar les verdures amb l’espàtula, ja que es podrien desfer i perdrien presència.
Aquesta recepta admet varietat de verdures de temporada: porro, fonoll, bròquil, coliflor, col, colinap, carxofa; de proteïna: daus de tofu o tempeh fregits; d’espècies: canyella, gingebre, nou moscada; i d’algues: dulse o kombu –aquesta darrera, en remull 30 minuts.
L’estofat de verdures d’arrel i carbassa és una cocció de tardor-hivern que escalfa i reforça el cos. El dolç natural que en resulta tonifica el sistema digestiu
Un plat ideal per a qualsevol persona, fins i tot per a les que vulguin reduir o eliminar el consum de carn. El seitan, una proteïna del blat, és un substitut excel·lent de la carn tant organolèpticament parlant com des del punt de vista nutricional. Com que és una proteïna vegetal, fa que el plat sigui molt més digestiu que si fos elaborat amb carn, i, a més, amb l’avantatge que no té colesterol i és baix en greixos i ric en minerals.
Aquest estofat, com que es prepara amb alga wakame, és un plat molt ric en calci i altres minerals.