Sorbet cremós de plàtan, coco i avellana

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Aquí teniu una alternativa vegana i saludable als gelats convencionals. La fruita fresca i de temporada es conserva al congelador pelada i preparada per ser utilitzada en qualsevol moment. Només l'heu de cuinar i gaudir!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 4 plàtans pelats i congelats
  • 100 g d’avellana en pols
  • 3 cullerades (45 ml) d’oli de coco verge o crema de coco
  • 1 cullerada (15 ml) d’essència de vainilla sense alcohol
  • 1/8 de culleradeta de sal marina fina

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Sorbet cremós de plàtan, coco i avellana

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts

Aquí teniu una alternativa vegana i saludable als gelats convencionals. La fruita fresca i de temporada es conserva al congelador pelada i preparada per ser utilitzada en qualsevol moment. Només l'heu de cuinar i gaudir!


Ingredients

  • 4 plàtans pelats i congelats
  • 100 g d’avellana en pols
  • 3 cullerades (45 ml) d’oli de coco verge o crema de coco
  • 1 cullerada (15 ml) d’essència de vainilla sense alcohol
  • 1/8 de culleradeta de sal marina fina

Elaboració

  1. Tritureu els plàtans congelats amb un extractor de sucs de baixes revolucions o una batedora, fins a obtenir una crema.
  2. Incorporeu-hi ràpidament l’avellana, la vainilla, la sal, l’oli de coco líquid i conserveu-ho al congelador, remenant de tant en tant fins al moment de servir-ho.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Tritureu els plàtans congelats amb un extractor de sucs de baixes revolucions o una batedora, fins a obtenir una crema.
  2. Incorporeu-hi ràpidament l’avellana, la vainilla, la sal, l’oli de coco líquid i conserveu-ho al congelador, remenant de tant en tant fins al moment de servir-ho.

Apunts culinaris

L’oli de coco és líquid quan fa calor i s’endureix ràpidament quan es refreda. Convé incorporar-lo en estat líquid perquè en contacte amb el plàtan gelat solidifica i ajuda la barreja a mantenir-se més sòlida mentre estigui ben freda. Si no teniu oli de coco, també podeu posar-hi un sobre de 50 g de crema de coco Rapunzel, un preparat a base d’oli i polpa de coco per fer llet de coco afegint-hi aigua.

El plàtan és una fruita que actua com a endolcidor alhora que aporta cremositat a les postres. Tot i això, si es vol més dolç, s’hi poden afegir 2 cullerades (30 ml) de sucre integral de coco o de canya.

Les batedores o extractors de suc de baixes revolucions resulten idònies per a aquest tipus de gelat-sorbet perquè trituren la fruita sense gairebé descongelar-la. De totes maneres, també es pot fer amb una batedora corrent; només caldrà congelar de nou la barreja durant una estona fins que es torni a endurir.

La recepta admet variants de sabors i colors: substituïu l’avellana en pols per 100 g de maduixa o gerds congelats.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Unes postres refrescants i nutritives. El plàtan és una font excel·lent de magnesi i potassi, minerals que ajuden a relaxar la musculatura i eviten l’aparició de rampes.

L’oli de coco conté força àcid làuric. Aquest greix, tot i ser saturat, té molts beneficis per a la salut cardiovascular, alhora que presenta propietats antiinflamatòries importants.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat