Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Aquí teniu una alternativa vegana i saludable als gelats convencionals. La fruita fresca i de temporada es conserva al congelador pelada i preparada per ser utilitzada en qualsevol moment. Només l'heu de cuinar i gaudir!
L’oli de coco és líquid quan fa calor i s’endureix ràpidament quan es refreda. Convé incorporar-lo en estat líquid perquè en contacte amb el plàtan gelat solidifica i ajuda la barreja a mantenir-se més sòlida mentre estigui ben freda. Si no teniu oli de coco, també podeu posar-hi un sobre de 50 g de crema de coco Rapunzel, un preparat a base d’oli i polpa de coco per fer llet de coco afegint-hi aigua.
El plàtan és una fruita que actua com a endolcidor alhora que aporta cremositat a les postres. Tot i això, si es vol més dolç, s’hi poden afegir 2 cullerades (30 ml) de sucre integral de coco o de canya.
Les batedores o extractors de suc de baixes revolucions resulten idònies per a aquest tipus de gelat-sorbet perquè trituren la fruita sense gairebé descongelar-la. De totes maneres, també es pot fer amb una batedora corrent; només caldrà congelar de nou la barreja durant una estona fins que es torni a endurir.
La recepta admet variants de sabors i colors: substituïu l’avellana en pols per 100 g de maduixa o gerds congelats.
Unes postres refrescants i nutritives. El plàtan és una font excel·lent de magnesi i potassi, minerals que ajuden a relaxar la musculatura i eviten l’aparició de rampes.
L’oli de coco conté força àcid làuric. Aquest greix, tot i ser saturat, té molts beneficis per a la salut cardiovascular, alhora que presenta propietats antiinflamatòries importants.