Salsa d’alvocat i oli de peix amb llimona

Condiments i salses  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una salsa cremosa, refrescant, saborosa, antiinflamatòria i reguladora dels sistemes hormonal i immunitari gràcies a les propietats de l'oli de peix potenciades per l'acció del gingebre i el pebre.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • ½ alvocat madur
  • 1 culleradeta (5 ml) de pasta d’ume
  • Una mica de pebre negre acabat de moldre
  • 1 cullerada (15 ml) de suc de llimona
  • 1 cullerada (15 ml) de suc de gingebre (ratllat i espremut)
  • 1 cullerada (15 ml) d’oli de peix amb llimona, tipus Norwegian Fish Oïl
  • ¼ de vas d’aigua de mar
  • Aigua bona

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Salsa d’alvocat i oli de peix amb llimona

Condiments i salses  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts

Una salsa cremosa, refrescant, saborosa, antiinflamatòria i reguladora dels sistemes hormonal i immunitari gràcies a les propietats de l'oli de peix potenciades per l'acció del gingebre i el pebre.


Ingredients

  • ½ alvocat madur
  • 1 culleradeta (5 ml) de pasta d'ume
  • Una mica de pebre negre acabat de moldre
  • 1 cullerada (15 ml) de suc de llimona
  • 1 cullerada (15 ml) de suc de gingebre (ratllat i espremut)
  • 1 cullerada (15 ml) d'oli de peix amb llimona, tipus Norwegian Fish Oïl
  • ¼ de vas d'aigua de mar
  • Aigua bona

Elaboració

  • Tritureu tots els ingredients i afegiu-hi aigua gradualment fins a obtenir la consistència d'una maionesa clara.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  • Tritureu tots els ingredients i afegiu-hi aigua gradualment fins a obtenir la consistència d’una maionesa clara.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

L’alvocat combinat amb umeboshi i llimona emmascara el gust de l’oli de peix.

És recomanable fer servir un oli de peix amb garantia de qualitat del procés de fabricació que asseguri l’extracció en fred de metalls pesants, pesticides i dioxines. L’article: Consells pràctics a l’hora de triar un bon omega-3 de la Jordina Casademunt, resulta ben útil per tenir un bon criteri davant l’oferta imparable dels productes amb omega-3.

Hi ha productes d’alta qualitat idonis per a una acció terapèutica com l’oli de krill de 100% Natural. Ara bé, com que la presentació en perles dificulta el seu ús la cuina, per fer aquesta salsa hem utilitzat la presentació en ampolla de Norwegian Fish Oïl.

Convé seguir les recomanacions següents:

  • Prendre 1 culleradeta (5 ml) al dia.
  • Consumir sempre en fred i no superar la dosi diària recomanada.
  • Conservar en lloc fresc i sec, a l’abric de la llum. Una vegada obert mantenir refrigerat.

Prepareu només la quantitat de salsa que es prendrà i preserveu-la al màxim de la llum fins que es consumeixi, perquè l’oli de peix s’oxida ràpid.

L’alvocat canvia de color si no es combina amb la llimona. Guardeu-lo amb el pinyol fins l’hora de consumir-lo.

La pasta d’umeboshi té un sabor àcid-salat i es pot substituir per sal marina i llimona.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

L’oli de peixos petits d’aigües fredes, d’extracció en fred, conté molt d’EPA i DHA amb extraordinàries propietats antiinflamatòries i reguladores dels sistemes hormonal i immunitari.

És interessant que estigui en forma de triglicèrids (o també en forma de fosfolípids) perquè és la millor manera que l’organisme n’aprofiti els beneficis terapèutics.

  • El DHA és interessant per al sistema nerviós. Es recomana durant l’embaràs per acompanyar al desenvolupament neuronal correcte del fetus, com també en nens amb problemes d’atenció i dificultat en l’aprenentatge. També és molt adequat per a les persones amb un rendiment cognitiu elevat.
  • Per altra banda, l’EPA és un àcid gras també de la família omega-3 que intervé en la millora dels nivells de colesterol en sang i la circulació. Tots dos són omega-3 i, com a tals, tenen beneficis moduladors dels processos inflamatoris. Quan es combina amb gingebre i pebre negre, l’acció antiinflamatòria es potencia.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat