Torró de cereal inflat, llavors i fruita seca

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Aquestes barretes de cereals són un dolç energètic i nutritiu que escalfa el cos gràcies a la fruita seca i a la canyella que conté, i són una opció ideal per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç.

  • Racions:
    10
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 25 g de galetes d’arròs ben esmicolades
  • 50 g d’amarant inflat
  • 1 vas (250 ml) d’avellanes i/o ametlles, torrades i pelades
  • ½ vas de pipes de gira-sol torrades
  • ½ vas de panses i/o orellanes tallades
  • ½ vas de coco ratllat
  • 1 cullerada de canyella en pols
  • 6 cullerades de melassa d’arròs

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Torró de cereal inflat, llavors i fruita seca

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    10
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Aquestes barretes de cereals són un dolç energètic i nutritiu que escalfa el cos gràcies a la fruita seca i a la canyella que conté, i són una opció ideal per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç.


Ingredients

  • 25 g de galetes d’arròs ben esmicolades
  • 50 g d’amarant inflat
  • 1 vas (250 ml) d’avellanes i/o ametlles, torrades i pelades
  • ½ vas de pipes de gira-sol torrades
  • ½ vas de panses i/o orellanes tallades
  • ½ vas de coco ratllat
  • 1 cullerada de canyella en pols
  • 6 cullerades de melassa d’arròs

Elaboració

  1. Barregeu en un bol tots els ingredients, excepte la melassa.
  2. Poseu la melassa en un cassó ample i coeu-la a foc fort fins que comenci a bullir.
  3. Incorporeu-hi la barreja de cereal inflats, canyella i fruita seca sense deixar de remoure i coeu-ho tot a foc mitjà-baix fins que obtingueu una massa compacta i amalgamada per la melassa.
  4. Aboqueu la massa calenta en un motlle cobert amb paper vegetal. Cobriu-la amb un altre paper, aplaneu-la i aixafeu-la bé fins que quedi ben compacta.
  5. Opcional: perquè quedi més cruixent, gratineu-ho 2-3 minuts al forn calent. Abans de tallar-ho, cal deixar que es refredi. Guardeu-ho en un lloc hermètic.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Barregeu en un bol tots els ingredients, excepte la melassa.
  2. Poseu la melassa en un cassó ample i coeu-la a foc fort fins que comenci a bullir.
  3. Incorporeu-hi la barreja de cereal inflats, canyella i fruita seca sense deixar de remoure i coeu-ho tot a foc mitjà-baix fins que obtingueu una massa compacta i amalgamada per la melassa.
  4. Aboqueu la massa calenta en un motlle cobert amb paper vegetal. Cobriu-la amb un altre paper, aplaneu-la i aixafeu-la bé fins que quedi ben compacta.
  5. Opcional: perquè quedi més cruixent, gratineu-ho 2-3 minuts al forn calent. Abans de tallar-ho, cal deixar que es refredi. Guardeu-ho en un lloc hermètic.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

La recepta admet qualsevol cereal inflat. Les galetes d’arròs s’esmicolen amb les mans, fins que en resulti una part en pols, la qual ajuda a compactar la massa quan es barreja amb la melassa. Si no es pot consumir melassa d’arròs, es pot fer servir xarop d’atzavara.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Aquesta alternativa a les barretes de cereals convencionals resulta ideal per a un berenar per a totes les edats. Una recepta dolça sense sucre refinat.

Com a endolcidor s’ha utilitzat la melassa, que aporta vitamines i minerals. Unes postres que no fan ballar els nivells de sucre en sang, tot el contrari, els mantenen i, per tant, són ideals per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç. Aquesta recepta afavoreix uns nivells de glucèmia constants. Alhora, el fet que porti fruita seca i llavors ens assegura una bona ració d’àcids grassos essencials, minerals com el calci, el magnesi, el ferro i vitamines del grup B i vitamina E.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat