Torró de cereal inflat, llavors i fruita seca

Com veuràs aquestes barretes de cereals són una opció fantàstica per esmorzar, per berenar o per gaudir d'una sobretaula en societat amb un aliment sense sucres i plenament saludable.

10 de gener 2012 | Actualitzat el 11 d'abril 2021

Aquestes barretes de cereals són un dolç energètic i nutritiu que escalfa el cos gràcies a la fruita seca i a la canyella que conté, i són una opció ideal per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç.

Torró de cereal inflat, llavors i fruita seca
Foto: Pau Esculies

Montse Vallory

Montse Vallory

Xef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts fundada per Annemarie Colbin, a Manhattan. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difon l’alimentació saludable. Actualment dóna classes al centre Bio space a Barcelona. www.bioespacio.com. També organitza vacances culinàries.

Més informació a www.montsevallory.com

INGREDIENTS

  • 25 g de galetes d’arròs ben esmicolades
  • 50 g d’amarant inflat
  • 1 vas (250 ml) d’avellanes i/o ametlles, torrades i pelades
  • ½ vas de pipes de gira-sol torrades
  • ½ vas de panses i/o orellanes tallades
  • ½ vas de coco ratllat
  • 1 cullerada de canyella en pols
  • 6 cullerades de melassa d’arròs

ELABORACIÓ

  1. Barregeu en un bol tots els ingredients, excepte la melassa.
  2. Poseu la melassa en un cassó ample i coeu-la a foc fort fins que comenci a bullir.
  3. Incorporeu-hi la barreja de cereal inflats, canyella i fruita seca sense deixar de remoure i coeu-ho tot a foc mitjà-baix fins que obtingueu una massa compacta i amalgamada per la melassa.
  4. Aboqueu la massa calenta en un motlle cobert amb paper vegetal. Cobriu-la amb un altre paper, aplaneu-la i aixafeu-la bé fins que quedi ben compacta.
  5. Opcional: perquè quedi més cruixent, gratineu-ho 2-3 minuts al forn calent. Abans de tallar-ho, cal deixar que es refredi. Guardeu-ho en un lloc hermètic.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

La recepta admet qualsevol cereal inflat. Les galetes d’arròs s’esmicolen amb les mans, fins que en resulti una part en pols, la qual ajuda a compactar la massa quan es barreja amb la melassa. Si no es pot consumir melassa d’arròs, es pot fer servir xarop d’atzavara.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Aquesta alternativa a les barretes de cereals convencionals resulta ideal per a un berenar per a totes les edats. Una recepta dolça sense sucre refinat.

Com a endolcidor s’ha utilitzat la melassa, que aporta vitamines i minerals. Unes postres que no fan ballar els nivells de sucre en sang, tot el contrari, els mantenen i, per tant, són ideals per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç. Aquesta recepta afavoreix uns nivells de glucèmia constants. Alhora, el fet que porti fruita seca i llavors ens assegura una bona ració d’àcids grassos essencials, minerals com el calci, el magnesi, el ferro i vitamines del grup B i vitamina E.

portada  —  amunt

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat