Torró de cereal inflat, llavors i fruita seca

Com veuràs aquestes barretes de cereals són una opció fantàstica per esmorzar, per berenar o per gaudir d'una sobretaula en societat amb un aliment sense sucres i plenament saludable.

Inici  ›  Recepta de la Montse Vallory 10 de gener 2012 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

Per a 10 persones -Una recepta dolça sense sucre refinat. Com a endolcidor s’ha utilitzat la melassa, que aporta vitamines i minerals. -Un dolç energètic i nutritiu que escalfa el cos gràcies a la fruita seca i a la canyella que conté. -Una recepta ideal per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç

Torró de cereal inflat, llavors i fruita seca
Foto: Pau Esculies

Montse Vallory

Montse Vallory

Xef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts fundada per Annemarie Colbin, a Manhattan. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difon l’alimentació saludable. Actualment dóna classes al centre Bio space a Barcelona. www.bioespacio.com. També organitza vacances culinàries.

Més informació a www.montsevallory.com

INGREDIENTS

  • 25 g de galetes d’arròs ben esmicolades
  • 50 g d’amarant inflat
  • 1 vas (250 ml) d’avellanes i/o ametlles, torrades i pelades
  • ½ vas de pipes de gira-sol torrades
  • ½ vas de panses i/o orellanes tallades
  • ½ vas de coco ratllat
  • 1 cullerada de canyella en pols
  • 6 cullerades de melassa d’arròs

ELABORACIÓ

  1. Barregeu en un bol tots els ingredients, excepte la melassa.
  2. Poseu la melassa en un cassó ample i coeu-la a foc fort fins que comenci a bullir.
  3. Incorporeu-hi la barreja de cereal inflats, canyella i fruita seca sense deixar de remoure i coeu-ho tot a foc mitjà-baix fins que obtingueu una massa compacta i amalgamada per la melassa.
  4. Aboqueu la massa calenta en un motlle cobert amb paper vegetal. Cobriu-la amb un altre paper, aplaneu-la i aixafeu-la bé fins que quedi ben compacta.
  5. Opcional: perquè quedi més cruixent, gratineu-ho 2-3 minuts al forn calent. Abans de tallar-ho, cal deixar que es refredi. Guardeu-ho en un lloc hermètic.

Apunts culinaris

La recepta admet qualsevol cereal inflat. Les galetes d’arròs s’esmicolen amb les mans, fins que en resulti una part en pols, la qual ajuda a compactar la massa quan es barreja amb la melassa. Si no es pot consumir melassa d’arròs, es pot fer servir xarop d’atzavara.

Apunts energètics

Un dolç energètic i nutritiu que escalfa el cos gràcies a la fruita seca i a la canyella que conté.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Aquesta alternativa a les barretes de cereals convencionals resulta ideal per a un berenar per a totes les edats. Una recepta dolça sense sucre refinat. Com a endolcidor s’ha utilitzat la melassa, que aporta vitamines i minerals. Unes postres que no fan ballar els nivells de sucre en sang, tot el contrari, els mantenen i, per tant, són ideals per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç. Aquesta recepta afavoreix uns nivells de glucèmia constants. Alhora, el fet que porti fruita seca i llavors ens assegura una bona ració d’àcids grassos essencials, minerals com el calci, el magnesi, el ferro i vitamines del grup B i vitamina E.

portada  —  amunt

Torró de cereal inflat, llavors i fruita seca

Com veuràs aquestes barretes de cereals són una opció fantàstica per esmorzar, per berenar o per gaudir d'una sobretaula en societat amb un aliment sense sucres i plenament saludable.

Inici  ›  Recepta de la Montse Vallory 10 de gener 2012 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

Xef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts fundada per Annemarie Colbin, a Manhattan. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difón l’alimentació saludable. Actualment dóna classes al centre Biospace a Barcelona. També organitza vacances culinàries.

www.montsevallory.com

La recepta

Torrons de cereal, inflat, llavors i fruita seca

Per a 10 persones

-Una recepta dolça sense sucre refinat. Com a endolcidor s’ha utilitzat la melassa, que aporta vitamines i minerals.

-Un dolç energètic i nutritiu que escalfa el cos gràcies a la fruita seca i a la canyella que conté.

-Una recepta ideal per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç

Foto:Pau Escúlies

Ingredients

  • 25 g de galetes d’arròs ben esmicolades
  • 50 g d’amarant inflat
  • 1 vas (250 ml) d’avellanes i/o ametlles, torrades i pelades
  • ½ vas de pipes de gira-sol torrades
  • ½ vas de panses i/o orellanes tallades
  • ½ vas de coco ratllat
  • 1 cullerada de canyella en pols
  • 6 cullerades de melassa d’arròs

Elaboració

  1. Barregeu en un bol tots els ingredients, excepte la melassa.
  2. Poseu la melassa en un cassó ample i coeu-la a foc fort fins que comenci a bullir.
  3. Incorporeu-hi la barreja de cereal inflats, canyella i fruita seca sense deixar de remoure i coeu-ho tot a foc mitjà-baix fins que obtingueu una massa compacta i amalgamada per la melassa.
  4. Aboqueu la massa calenta en un motlle cobert amb paper vegetal. Cobriu-la amb un altre paper, aplaneu-la i aixafeu-la bé fins que quedi ben compacta.
  5. Opcional: perquè quedi més cruixent, gratineu-ho 2-3 minuts al forn calent. Abans de tallar-ho, cal deixar que es refredi. Guardeu-ho en un lloc hermètic.

Apunts culinaris

La recepta admet qualsevol cereal inflat. Les galetes d’arròs s’esmicolen amb les mans, fins que en resulti una part en pols, la qual ajuda a compactar la massa quan es barreja amb la melassa. Si no es pot consumir melassa d’arròs, es pot fer servir xarop d’atzavara.

Apunts energètics

Un dolç energètic i nutritiu que escalfa el cos gràcies a la fruita seca i a la canyella que conté.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Aquesta alternativa a les barretes de cereals convencionals resulta ideal per a un berenar per a totes les edats. Una recepta dolça sense sucre refinat. Com a endolcidor s’ha utilitzat la melassa, que aporta vitamines i minerals. Unes postres que no fan ballar els nivells de sucre en sang, tot el contrari, els mantenen i, per tant, són ideals per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç. Aquesta recepta afavoreix uns nivells de glucèmia constants. Alhora, el fet que porti fruita seca i llavors ens assegura una bona ració d’àcids grassos essencials, minerals com el calci, el magnesi, el ferro i vitamines del grup B i vitamina E.

PUBLICITAT

portada  —  amunt