Sopa de cogombre i alvocat

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una crema refrescant i rica sobretot en aigua, potassi, silici, vitamina E, betacarotè, fibra i àcid oleic.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 3 o 4 cogombres trossejats
  • 1 alvocat madur
  • 1 cullerada (15 ml) de pasta d’umeboshi
  • 1 cullerada (15 ml) de suc de llimona
  • Pebre negre acabat de moldre, al gust
  • 1 litre d’aigua bona

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Sopa de cogombre i alvocat

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Una crema refrescant i rica sobretot en aigua, potassi, silici, vitamina E, betacarotè, fibra i àcid oleic.


Ingredients

  • 3 o 4 cogombres trossejats
  • 1 alvocat madur
  • 1 cullerada (15 ml) de pasta d’umeboshi
  • 1 cullerada (15 ml) de suc de llimona
  • Pebre negre acabat de moldre, al gust
  • 1 litre d'aigua bona

Elaboració

  1. Tritureu el cogombre amb la resta d'ingredients, però només amb la meitat de l'aigua, fins a aconseguir una consistència homogènia i cremosa.
  2. Afegiu-hi la resta d'aigua segons la consistència que hi vulgueu tenir i serviu-ho fresc amb mitja rodanxa de llimona.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Tritureu el cogombre amb la resta d’ingredients, però només amb la meitat de l’aigua, fins a aconseguir una consistència homogènia i cremosa.
  2. Afegiu-hi la resta d’aigua segons la consistència que hi vulgueu tenir i serviu-ho fresc amb mitja rodanxa de llimona.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Si utilitzeu cogombre de pell dura, l’heu de pelar. Si és ecològic i de la varietat holandesa de pell fina, deixeu-hi la pell per gaudir de les propietats que té. Si té massa llavors, traieu-les.

L’alvocat aporta cremositat i untuositat a la sopa. La pasta d’ume i la llimona hi aporten un sabor àcid i salat, el toc de gràcia d’aquesta sopa.

Si no teniu pasta d’ume, substituïu-la per ¼ de culleradeta (1,5 ml) de sal marina fina.

Els apunts energètics

El cogombre té un efecte refrescant i és molt depuratiu. El sabor amarg de la pell actua com a depuratiu hepàtic. El sabor àcid de la llimona i de la pasta d’ume ajuda a segregar sucs digestius i fa d’aquesta sopa un bon entrant per assimilar més bé la resta de l’àpat.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Una crema refrescant i rica sobretot en aigua, potassi, silici, vitamina E, betacarotè, fibra i àcid oleic. Per una banda, el cogombre és ideal menjar-se’l ecològic i amb pell per gaudir de tot el ventall nutritiu que té. És especialment ric en aigua però també conté fibra, betacarotè, potassi i silici, nutrients tots necessaris per a la salut de la pell.

Per altra banda, proporciona una excel·lent font de vitamina E i àcid oleic (àcid gras monoinsaturat) o omega-9, molt beneficiós per a la salut de l’organisme. Una sopa lleugera molt adequada per a tothom, tant per als que seguiu una dieta d’aprimament com per als que vulgueu treure profit dels beneficis de tots els ingredients que té.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat