Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Una crema refrescant i rica sobretot en aigua, potassi, silici, vitamina E, betacarotè, fibra i àcid oleic.
Si utilitzeu cogombre de pell dura, l’heu de pelar. Si és ecològic i de la varietat holandesa de pell fina, deixeu-hi la pell per gaudir de les propietats que té. Si té massa llavors, traieu-les.
L’alvocat aporta cremositat i untuositat a la sopa. La pasta d’ume i la llimona hi aporten un sabor àcid i salat, el toc de gràcia d’aquesta sopa.
Si no teniu pasta d’ume, substituïu-la per ¼ de culleradeta (1,5 ml) de sal marina fina.
El cogombre té un efecte refrescant i és molt depuratiu. El sabor amarg de la pell actua com a depuratiu hepàtic. El sabor àcid de la llimona i de la pasta d’ume ajuda a segregar sucs digestius i fa d’aquesta sopa un bon entrant per assimilar més bé la resta de l’àpat.
Una crema refrescant i rica sobretot en aigua, potassi, silici, vitamina E, betacarotè, fibra i àcid oleic. Per una banda, el cogombre és ideal menjar-se’l ecològic i amb pell per gaudir de tot el ventall nutritiu que té. És especialment ric en aigua però també conté fibra, betacarotè, potassi i silici, nutrients tots necessaris per a la salut de la pell.
Per altra banda, proporciona una excel·lent font de vitamina E i àcid oleic (àcid gras monoinsaturat) o omega-9, molt beneficiós per a la salut de l’organisme. Una sopa lleugera molt adequada per a tothom, tant per als que seguiu una dieta d’aprimament com per als que vulgueu treure profit dels beneficis de tots els ingredients que té.