Arròs sucós i ràpid amb sabor del Japó

Plat principal  |  Carme Ruscalleda

En aquesta recepta, la Carme Ruscalleda ens explica com preparar un arròs saludable de forma senzilla; la cuina catalana i japonesa resumida en un arròs. Animeu-vos a preparar-la!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 300 g d’arròs bomba
  • 250 g de bolets xiitake tallats a la juliana
  • 100 g de porro a la juliana
  • 50 g de pastanaga a la juliana
  • 50 g de pebrot verd a la juliana
  • 50 g de pebrot vermell a la juliana
  • 30 g de mirin
  • 30 g de salsa de soja
  • 1.600 g d’aigua mineral
  • 400 g de tonyina fresca (llom) a talls de 2 cm
  • 30 g d’oli d’oliva extra verge
  • Sal i pebre
  • Minifulles de shiso púrpura

Dieta

  • Omnívora
Carme Ruscalleda

Carme Ruscalleda
Xef i propietària del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar i del Sant Pau a Tòquio

ruscalleda.cat @carme.ruscalleda
 

Arròs sucós i ràpid amb sabor del Japó

Plat principal  |  Carme Ruscalleda

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

En aquesta recepta, la Carme Ruscalleda ens explica com preparar un arròs saludable de forma senzilla; la cuina catalana i japonesa resumida en un arròs. Animeu-vos a preparar-la!


Ingredients

  • 300 g d'arròs bomba
  • 250 g de bolets xiitake tallats a la juliana
  • 100 g de porro a la juliana
  • 50 g de pastanaga a la juliana
  • 50 g de pebrot verd a la juliana
  • 50 g de pebrot vermell a la juliana
  • 30 g de mirin
  • 30 g de salsa de soja
  • 1.600 g d'aigua mineral
  • 400 g de tonyina fresca (llom) a talls de 2 cm
  • 30 g d'oli d'oliva extra verge
  • Sal i pebre
  • Minifulles de shiso púrpura

Elaboració

  1. En una cassola fonda d'uns 30 cm diàmetre aproximadament, poseu-hi oli i sofregiu-hi durant uns minuts les julianes de porro, pastanaga, pebrot verd i vermell.
  2. Afegiu-hi la juliana de bolets i continueu el sofregit 5 minuts més. Salpebreu.
  3. Aboqueu a la cassola el mirin i la salsa de soja. Deixeu-ho coure tot junt 2 minuts més.
  4. Incorporeu l'aigua ben bullent. Deixeu arrencar el bull i tireu-hi l'arròs. Deixeu-lo coure a ritme potent durant 5 minuts.
  5. Abaixeu el foc i continueu la cocció 8 minuts més. Afineu el punt de sal i deixeu-lo reposar tapat durant 2 minuts.
  6. Mentrestant, marqueu la tonyina en una paella antiadherent ben calenta, fregada amb un xic de sal i oli. Ha de coure només volta i volta. Després talleu-lo a daus de 2 cm aproximadament.
  7. Serviu l'arròs en plats fondos. Per sobre, repartiu-hi els daus de tonyina acabada de marcar i poseu-hi les minifulles de shiso.

Carme Ruscalleda
Xef i propietària del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar i del Sant Pau a Tòquio

www.ruscalleda.cat @carme.ruscalleda

Elaboració

  1. En una cassola fonda d’uns 30 cm diàmetre aproximadament, poseu-hi oli i sofregiu-hi durant uns minuts les julianes de porro, pastanaga, pebrot verd i vermell.
  2. Afegiu-hi la juliana de bolets i continueu el sofregit 5 minuts més. Salpebreu.
  3. Aboqueu a la cassola el mirin i la salsa de soja. Deixeu-ho coure tot junt 2 minuts més.
  4. Incorporeu l’aigua ben bullent. Deixeu arrencar el bull i tireu-hi l’arròs. Deixeu-lo coure a ritme potent durant 5 minuts.
  5. Abaixeu el foc i continueu la cocció 8 minuts més. Afineu el punt de sal i deixeu-lo reposar tapat durant 2 minuts.
  6. Mentrestant, marqueu la tonyina en una paella antiadherent ben calenta, fregada amb un xic de sal i oli. Ha de coure només volta i volta. Després talleu-lo a daus de 2 cm aproximadament.
  7. Serviu l’arròs en plats fondos. Per sobre, repartiu-hi els daus de tonyina acabada de marcar i poseu-hi les minifulles de shiso.

Apunts nutricionals

És l’aliment més consumit al món a més del blat, però amb més bona acceptació entre la població perquè, mentre que sí que hi ha al·lèrgies al blat, no es té cap notícia d’intoleràncies a l’arròs ni derivats. A més, la població que viu més anys, l’oriental, en consumeix a totes hores perquè és com el seu pa i acompanya tots els plats.

Es recomana menjar-ne tres o quatre cops a la setmana, però també pot ser cada dia, perquè és un cereal fàcil de pair. També és apte per a celíacs perquè no té gluten.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat