Arròs sucós i ràpid amb sabor del Japó

La cuina catalana i japonesa resumida en un arròs

Inici  ›  Recepta de Gastronosalut 4 d'abril 2014 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

cuinera-carme-ruscalleda5Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar, 1952). És la xef amb més estrelles Michelin del món, perquè en suma 7 entre els restaurants Sant Pau (Sant Pol de Mar), Moments (Hotel Mandarin Barcelona) i Sant Pau (a Tòquio). Està compromesa amb els aliments ecològics i amb la cuina saludable.

La recepta

Arròs sucós amb sabor del Japó

Carme Ruscalleda explica com preparar un arròs saludable de forma senzilla.


arroz_caldoso_mini

Ingredients

Per a 4 racions

  • 300 g d’arròs bomba
  • 250 g de bolets xiitake tallats a la juliana
  • 100 g de porro a la juliana
  • 50 g de pastanaga a la juliana
  • 50 g de pebrot verd a la juliana
  • 50 g de pebrot vermell a la juliana
  • 30 g de mirin
  • 30 g de salsa de soja
  • 1.600 g d’aigua mineral
  • 400 g de tonyina fresca (llom) a talls de 2 cm
  • 30 g d’oli d’oliva extra verge
  • Sal i pebre
  • Minifulles de shiso púrpura

Elaboració

En una cassola fonda d’uns 30 cm diàmetre aproximadament, poseu-hi oli i sofregiu-hi durant uns minuts les julianes de porro, pastanaga, pebrot verd i vermell.

Afegiu-hi la juliana de bolets i continueu el sofregit 5 minuts més. Salpebreu.

Aboqueu a la cassola el mirin i la salsa de soja. Deixeu-ho coure tot junt 2 minuts més.

Incorporeu l’aigua ben bullent. Deixeu arrencar el bull i tireu-hi l’arròs. Deixeu-lo coure a ritme potent durant 5 minuts.

Abaixeu el foc i continueu la cocció 8 minuts més. Afineu el punt de sal i deixeu-lo reposar tapat durant 2 minuts.

Mentrestant, marqueu la tonyina en una paella antiadherent ben calenta, fregada amb un xic de sal i oli. Ha de coure només volta i volta. Després talleu-lo a daus de 2 cm aproximadament.

Serviu l’arròs en plats fondos. Per sobre, repartiu-hi els daus de tonyina acabada de marcar i poseu-hi les minifulles de shiso.

Aportació nutricional

És l’aliment més consumit al món a més del blat, però amb més bona acceptació entre la població perquè, mentre que sí que hi ha al·lèrgies al blat, no es té cap notícia d’intoleràncies a l’arròs ni derivats. A més, la població que viu més anys, l’oriental, en consumeix a totes hores perquè és com el seu pa i acompanya tots els plats.

Es recomana menjar-ne tres o quatre cops a la setmana, però també pot ser cada dia, perquè és un cereal fàcil de pair. També és apte per a celíacs perquè no té gluten.

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt

portada  —  amunt

Arròs sucós i ràpid amb sabor del Japó

La cuina catalana i japonesa resumida en un arròs

Inici  ›  Recepta de Gastronosalut 4 d'abril 2014 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

cuinera-carme-ruscalleda5Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar, 1952). És la xef amb més estrelles Michelin del món, perquè en suma 7 entre els restaurants Sant Pau (Sant Pol de Mar), Moments (Hotel Mandarin Barcelona) i Sant Pau (a Tòquio). Està compromesa amb els aliments ecològics i amb la cuina saludable.

La recepta

Arròs sucós amb sabor del Japó

Carme Ruscalleda explica com preparar un arròs saludable de forma senzilla.


arroz_caldoso_mini

Ingredients

Per a 4 racions

  • 300 g d’arròs bomba
  • 250 g de bolets xiitake tallats a la juliana
  • 100 g de porro a la juliana
  • 50 g de pastanaga a la juliana
  • 50 g de pebrot verd a la juliana
  • 50 g de pebrot vermell a la juliana
  • 30 g de mirin
  • 30 g de salsa de soja
  • 1.600 g d’aigua mineral
  • 400 g de tonyina fresca (llom) a talls de 2 cm
  • 30 g d’oli d’oliva extra verge
  • Sal i pebre
  • Minifulles de shiso púrpura

Elaboració

En una cassola fonda d’uns 30 cm diàmetre aproximadament, poseu-hi oli i sofregiu-hi durant uns minuts les julianes de porro, pastanaga, pebrot verd i vermell.

Afegiu-hi la juliana de bolets i continueu el sofregit 5 minuts més. Salpebreu.

Aboqueu a la cassola el mirin i la salsa de soja. Deixeu-ho coure tot junt 2 minuts més.

Incorporeu l’aigua ben bullent. Deixeu arrencar el bull i tireu-hi l’arròs. Deixeu-lo coure a ritme potent durant 5 minuts.

Abaixeu el foc i continueu la cocció 8 minuts més. Afineu el punt de sal i deixeu-lo reposar tapat durant 2 minuts.

Mentrestant, marqueu la tonyina en una paella antiadherent ben calenta, fregada amb un xic de sal i oli. Ha de coure només volta i volta. Després talleu-lo a daus de 2 cm aproximadament.

Serviu l’arròs en plats fondos. Per sobre, repartiu-hi els daus de tonyina acabada de marcar i poseu-hi les minifulles de shiso.

Aportació nutricional

És l’aliment més consumit al món a més del blat, però amb més bona acceptació entre la població perquè, mentre que sí que hi ha al·lèrgies al blat, no es té cap notícia d’intoleràncies a l’arròs ni derivats. A més, la població que viu més anys, l’oriental, en consumeix a totes hores perquè és com el seu pa i acompanya tots els plats.

Es recomana menjar-ne tres o quatre cops a la setmana, però també pot ser cada dia, perquè és un cereal fàcil de pair. També és apte per a celíacs perquè no té gluten.

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt