Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Un plat adequat per a totes les èpoques de l'any si adapteu alguns ingredients a cada estació. És perfecte per reforçar l'organisme i nodrir-lo de minerals, proteïnes, enzims i vitamines del grup B.
El tempeh amb alga kombu resulta una combinació que reforça l’organisme. Aquest plat és adequat per a qualsevol època de l’any. Durant la primavera-estiu, la menta i la ratlladura de llimona en fan un plat refrescant. A la tardor-hivern, només cal substituir la menta per julivert i la llimona per suc de gingebre fresc.
El tempeh és una proteïna de soja fermentada molt recomanable per a tothom. A més de ser molt digestiva, gràcies als enzims que es produeixen durant el procés de fermentació, també conté vitamines del grup B, en especial vitamina B12.
Les persones amb tendència a tenir anèmia val més que consumeixin tempeh que no pas tofu, ja que el tofu, si no es cuina bé, pot dificultar l’absorció correcta de ferro; en canvi, el tempeh afavoreix l’assimilació d’aquest mineral.
L’alga kombu ajuda a eliminar els tòxics acumulats a l’intestí gràcies al fet que conté àcid algínic. També destaca perquè aporta una gran quantitat de minerals, com el calci i el ferro, vitamines del grup B i provitamina A.
El kudzú, a més d’espessir el plat, ajuda a regenerar la flora intestinal, entre altres virtuts medicinals que anirem veient a etselquemenges.cat