Crema de mango amb gelat d’alvocat i llimona

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory

Una manera fàcil i ràpida de preparar gelats i sorbets casolans sense lactis a partir de fruita fresca congelada a casa combinada amb el greix de l’alvocat i de l’oli de coco.

  • Racions:
  • Dificultat:
    Baixa
© Pau Esculies

Ingredients

Per al gelat d’alvocat

  • 2 alvocats (150 g aproximadament)
  • ½ vas (125 ml) de suc de llimona i la seva ratlladura
  • 1 culleradeta (5 ml) d’essència de vainilla sense alcohol
  • 2 cullerades (30 ml) de melassa d’arròs o de quinoa
  • 3 cullerades (45 ml) d’oli de coco verge, líquid
  • 1/8 de culleradeta de sal marina fina

Per a la crema de mango

  • 1 mango pelat, tallat i congelat
  • 4 cullerades (60 ml) de crema d’ametlla blanca
  • 1 cullerada (15 ml) de lecitina de soja
  • 2 cullerades (30 ml) de melassa d’arròs o quinoa
  • 1/8 de culleradeta de cardamom mòlt
  • 1/8 de culleradeta de sal marina fina
  • 3 cullerades (45 ml) d’oli de coco verge, líquid

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
 

Crema de mango amb gelat d’alvocat i llimona

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory

  • Racions:
  • Dificultat:
    Baixa

Una manera fàcil i ràpida de preparar gelats i sorbets casolans sense lactis a partir de fruita fresca congelada a casa combinada amb el greix de l’alvocat i de l’oli de coco.


Ingredients

Per al gelat d’alvocat

  • 2 alvocats (150 g aproximadament)
  • ½ vas (125 ml) de suc de llimona i la seva ratlladura
  • 1 culleradeta (5 ml) d’essència de vainilla sense alcohol
  • 2 cullerades (30 ml) de melassa d’arròs o de quinoa
  • 3 cullerades (45 ml) d’oli de coco verge, líquid
  • 1/8 de culleradeta de sal marina fina

Per a la crema de mango

  • 1 mango pelat, tallat i congelat
  • 4 cullerades (60 ml) de crema d’ametlla blanca
  • 1 cullerada (15 ml) de lecitina de soja
  • 2 cullerades (30 ml) de melassa d’arròs o quinoa
  • 1/8 de culleradeta de cardamom mòlt
  • 1/8 de culleradeta de sal marina fina
  • 3 cullerades (45 ml) d’oli de coco verge, líquid

Elaboració

Per al gelat d’alvocat

  1. Tritureu tots els ingredients fins a obtenir una crema homogènia. Poseu-ho a la geladora i, un cop fet el gelat, conserveu-ho al congelador.

Per a la crema de mango

  1. Tritureu el mango congelat amb un extractor de suc de baixes revolucions o una batedora, fins a obtenir una crema homogènia.
  2. Incorporeu-hi ràpidament la resta d’ingredients –l’oli de coco líquid en darrer lloc– i barregeu-ho a baixa potència durant pocs segons. Conserveu-ho al congelador, remenant de tant en tant fins al moment de servir-ho.
  3. Ompliu una copa amb la crema gelada de mango, poseu-hi una bola de gelat d’alvocat al damunt i ratlladures de llimona.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Elaboració

Per al gelat d’alvocat

  1. Tritureu tots els ingredients fins a obtenir una crema homogènia. Poseu-ho a la geladora i, un cop fet el gelat, conserveu-ho al congelador.

Per a la crema de mango

  1. Tritureu el mango congelat amb un extractor de suc de baixes revolucions o una batedora, fins a obtenir una crema homogènia.
  2. Incorporeu-hi ràpidament la resta d’ingredients –l’oli de coco líquid en darrer lloc– i barregeu-ho a baixa potència durant pocs segons. Conserveu-ho al congelador, remenant de tant en tant fins al moment de servir-ho.
  3. Ompliu una copa amb la crema gelada de mango, poseu-hi una bola de gelat d’alvocat al damunt i ratlladures de llimona.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

L’oli de coco és líquid quan fa calor i s’endureix ràpidament quan es refreda en contacte amb el mango congelat. Convé incorporar-lo en estat líquid per poder-lo barrejar abans que se solidifiqui en refredar-se. Si no teniu oli de coco, també podeu posar-hi un sobre de 50 g de crema de coco Rapunzel. Per a la crema de mango, si no teniu crema d’ametlla podeu posar-hi 150 g d’ametlla en pols.

La recepta admet varietat d’endolcidors, però cal tenir en compte que, segons el que hi poseu, podria canviar el color final. Per exemple:

  • La melassa de cereals com l’arròs o el blat són d’un color suau que no altera el resultat. La melassa de quinoa també hi va bé, alhora que resulta deliciosa perquè aporta un sabor lleuger de vainilla. Compte amb la d’ordi, perquè és massa fosca.
  • Els sucres integrals de canya o de coco poden interferir en el color del mango o de l’alvocat, depenent de la quantitat que s’hi posi.
  • El xarop d’atzavara refinat seria adient pel que fa al color, però és tan alt en fructosa que no es recomana per a un consum habitual.
  • L’estèvia és una molt bona opció per a tothom sempre que agradi el retrogust de regalèssia que dóna. Vegeu la recepta de com fer un extracte casolà d’estèvia.

Les batedores-extractors de suc de baixes revolucions resulten idònies per a aquests tipus de gelat-sorbet com la crema de mango perquè trituren la fruita sense gairebé descongelar-la. De totes maneres, també es pot fer amb una batedora corrent i només caldrà tornar a congelar la barreja durant una estona fins que s’endureixi un altre cop. Una altra opció seria utilitzar una geladora. En aquest cas, no caldria congelar el mango.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El mango és una fruita tropical rica en hidrats de carboni i en magnesi. També conté provitamina A (betacarotè), vitamina C i potassi. El seu alt contingut en betacarotè li confereix beneficis interessants per a la salut de la pell i mucoses, i també per al sistema immunològic. Com que és molt ric en fibra, és una fruita amb propietats digestives i efecte saciant.

L’oli de coco ha estat tradicionalment consumit durant milers d’anys per les cultures tropicals. Les investigacions han corroborat que té beneficis per a la salut. L’àcid làuric que conté, per exemple, s’ha fet servir molt al llarg del temps per lluitar contra patògens; i l’oli de coco n’és la font més rica. Aquest greix, tot i que és saturat, té molts beneficis per a la salut cardiovascular, alhora que presenta propietats antiinflamatòries importants.

L’oli de coco és beneficiós per a les persones amb hipotiroïdisme; s’ha vist que ajuda a augmentar el metabolisme i a fer pujar la temperatura del cos, i promou la salut de la tiroide i la pèrdua de pes; les persones que tenen càndida també poden beneficiar-se d’aquest oli vegetal.

L’alvocat és una fruita rica en greixos monoinsaturats (semblants als de l’oli d’oliva), fibra, potassi i magnesi. També conté un còctel de vitamines C i E, importants per a la salut cardiovascular.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat