Pesto de fulla verda i cànem

Condiments i salses  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

No us perdeu aquesta salsa; les llavors de cànem pelades tenen una textura suau semblant als pinyons i un sabor deliciós a nou tendra amb matís d'herba fresca idoni per a fer-ne salses i batuts.

  • Racions:
    200 ml
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 4 cullerades de llavors de cànem pelades
  • 2 cullerades de pinyons
  • 1 grapat de fulla de julivert
  • 1 grapat de fulla d’alfàbrega, menta, ruca o la part tendra de la col ploma
  • 1 cullerada de llevat nutricional
  • 1 all petit (opcional)
  • Unes voltes de pebre negre
  • 1 culleradeta de vinagre de poma no pasteuritzat
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 2-3 cullerades d’aigua de mar
  • Un bon raig d’oli d’oliva verge extra de 1a premsada
  • Aigua filtrada

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Pesto de fulla verda i cànem

Condiments i salses  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    200 ml
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts

No us perdeu aquesta salsa; les llavors de cànem pelades tenen una textura suau semblant als pinyons i un sabor deliciós a nou tendra amb matís d'herba fresca idoni per a fer-ne salses i batuts.


Ingredients

  • 4 cullerades de llavors de cànem pelades
  • 2 cullerades de pinyons
  • 1 grapat de fulla de julivert
  • 1 grapat de fulla d’alfàbrega, menta, ruca o la part tendra de la col ploma
  • 1 cullerada de llevat nutricional
  • 1 all petit (opcional)
  • Unes voltes de pebre negre
  • 1 culleradeta de vinagre de poma no pasteuritzat
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 2-3 cullerades d’aigua de mar
  • Un bon raig d’oli d’oliva verge extra de 1a premsada
  • Aigua filtrada

Elaboració

  1. En un morter piqueu l’all amb la fulla verda, els pinyons, el cànem i el llevat.
  2. Incorporeu-hi gradualment els ingredients líquids: vinagre, llimona, aigua de mar i oli fins a obtenir una salsa lligada. Afegiu-hi aigua gradualment fins a obtenir la consistència que us agradi.
  3. Protegiu-la de la llum fins a consumir-la i guardeu les llavors a la nevera.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. En un morter piqueu l’all amb la fulla verda, els pinyons, el cànem i el llevat.
  2. Incorporeu-hi gradualment els ingredients líquids: vinagre, llimona, aigua de mar i oli fins a obtenir una salsa lligada. Afegiu-hi aigua gradualment fins a obtenir la consistència que us agradi.
  3. Protegiu-la de la llum fins a consumir-la i guardeu les llavors a la nevera.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Si voleu fer-ho ràpid, tritureu-ho tot plegat amb un aparell elèctric. Si en feu poca quantitat i utilitzeu una batedora, tingueu en compte que les ganivetes de l’aparell han de quedar cobertes pels ingredients. Resulta molt pràctica la batedora personal per a quantitats petites o bé el minipimer.  

Per evitar que s’oxidin els greixos omega-3, tan poc estables, protegiu de la llum tant les llavors pelades com la salsa fins al moment de menjar-ho. Un cop obert el paquet de llavors de cànem pelades, guardeu-les a la nevera o al congelador.

Les llavors de cànem pelades tenen una textura suau semblant als pinyons i un sabor deliciós a nou tendra amb matís d’herba fresca idoni per a fer-ne salses i batuts.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Les llavors de cànem no contenen substàncies psicoactives perquè procedeixen de l’espècie cannabis sativa sativa (la marihuana procedeix de la espècie cannabis sativa indica).

A l’article Els 10 superaliments per estar en forma! vaig incloure les llavors de cànem per la seva riquesa nutricional. La seva composició destaca pel seu aportament en àcids grassos poliinsaturats omega-6/omega-3 en una relació perfecta 3:1 i un aportament de proteïna d’alt valor biològic del 22-33 %.

Destaca també la gran assimilació o disponibilitat de la seva proteïna vegetal. Com que contenen tots els aminoàcids essencials són de gran utilitat per a les persones vegetarianes o que consumeixen, en general, poques proteïnes.

Com que n’aporten moltes, de proteïnes, són ideals com a batut proteic d’alta qualitat per als esportistes. A més, afavoreixen la reparació del teixit muscular i el manteniment de la massa muscular. S’ha vist que són molt útils abans, durant i després de l’embaràs i durant la menopausa. 

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat