Condiments i salses | Montse Vallory, Jordina Casademunt
No us perdeu aquesta salsa; les llavors de cànem pelades tenen una textura suau semblant als pinyons i un sabor deliciós a nou tendra amb matís d'herba fresca idoni per a fer-ne salses i batuts.
Si voleu fer-ho ràpid, tritureu-ho tot plegat amb un aparell elèctric. Si en feu poca quantitat i utilitzeu una batedora, tingueu en compte que les ganivetes de l’aparell han de quedar cobertes pels ingredients. Resulta molt pràctica la batedora personal per a quantitats petites o bé el minipimer.
Per evitar que s’oxidin els greixos omega-3, tan poc estables, protegiu de la llum tant les llavors pelades com la salsa fins al moment de menjar-ho. Un cop obert el paquet de llavors de cànem pelades, guardeu-les a la nevera o al congelador.
Les llavors de cànem pelades tenen una textura suau semblant als pinyons i un sabor deliciós a nou tendra amb matís d’herba fresca idoni per a fer-ne salses i batuts.
Les llavors de cànem no contenen substàncies psicoactives perquè procedeixen de l’espècie cannabis sativa sativa (la marihuana procedeix de la espècie cannabis sativa indica).
A l’article Els 10 superaliments per estar en forma! vaig incloure les llavors de cànem per la seva riquesa nutricional. La seva composició destaca pel seu aportament en àcids grassos poliinsaturats omega-6/omega-3 en una relació perfecta 3:1 i un aportament de proteïna d’alt valor biològic del 22-33 %.
Destaca també la gran assimilació o disponibilitat de la seva proteïna vegetal. Com que contenen tots els aminoàcids essencials són de gran utilitat per a les persones vegetarianes o que consumeixen, en general, poques proteïnes.
Com que n’aporten moltes, de proteïnes, són ideals com a batut proteic d’alta qualitat per als esportistes. A més, afavoreixen la reparació del teixit muscular i el manteniment de la massa muscular. S’ha vist que són molt útils abans, durant i després de l’embaràs i durant la menopausa.