Pizza marinera de polenta amb sardines i wakame

Pans, pizzes i similars, Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Alternativa a les pizzes tradicionals utilitzant la polenta, un ingredient sense gluten. Amb la combinació de wakame i sardines s’aconsegueix una pizza deliciosa i amb tot el sabor del mar.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora
© Pau Esculies

Ingredients

Per a la base de polenta

  • 1 vas (250 ml) de polenta ecològica
  • 4 vasos (1 litre) d’aigua o caldo vegetal
  • 1 culleradeta (5 ml) d’orenga
  • 1/8 de culleradeta de cúrcuma en pols
  • 1 pessic de pebre negre acabat de moldre
  • 2 pessics de sal marina
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra

Per al farciment

  • 2 llaunes de sardines en oli d’oliva verge extra
  • 5 cm de wakame, en remull 5 minuts i tallada
  • 4 cebes mitjanes, a mitja lluna
  • 4 tomàquets madurs, pelats, sense llavors i a daus
  • 1 pebrot vermell, escalivat, pelat i tallat a trossets
  • 1 carbassó, a rodanxes fines
  • 1 gra d’all, picat
  • Orenga, pebre negre i sal marina

Dieta

  • Omnívora
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Pizza marinera de polenta amb sardines i wakame

Pans, pizzes i similars, Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Alternativa a les pizzes tradicionals utilitzant la polenta, un ingredient sense gluten. Amb la combinació de wakame i sardines s’aconsegueix una pizza deliciosa i amb tot el sabor del mar.


Ingredients

Per a la base de polenta

  • 1 vas (250 ml) de polenta ecològica
  • 4 vasos (1 litre) d’aigua o caldo vegetal
  • 1 culleradeta (5 ml) d’orenga
  • 1/8 de culleradeta de cúrcuma en pols
  • 1 pessic de pebre negre acabat de moldre
  • 2 pessics de sal marina
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra

Per al farciment

  • 2 llaunes de sardines en oli d’oliva verge extra
  • 5 cm de wakame, en remull 5 minuts i tallada
  • 4 cebes mitjanes, a mitja lluna
  • 4 tomàquets madurs, pelats, sense llavors i a daus
  • 1 pebrot vermell, escalivat, pelat i tallat a trossets
  • 1 carbassó, a rodanxes fines
  • 1 gra d’all, picat
  • Orenga, pebre negre i sal marina

Elaboració

  1. Feu bullir 3 vasos d’aigua amb la cúrcuma i el pebre i poseu-ho al punt de sal. Talleu-ne l’ebullició amb el quart vas d’aigua i aneu afegint-hi la polenta a poc a poc, en forma de pluja, batent-ho constantment amb varetes per evitar que es formin grumolls.
  2. Remeneu-ho 5 minuts a foc lent fins que la sèmola estigui cuita i la consistència sigui espessa. El temps de cocció, però, dependrà del tipus de polenta. Aparteu-ho del foc i barregeu la massa amb l’oli.
  3. Esteneu una capa fina de massa d’1-1’5 cm sobre una safata plana humitejada prèviament i deixeu-ho refredar abans de tallar-la en porcions
  4. Salteu les cebes amb oli i sal durant 3 minuts. Incorporeu l’all, l’orenga, la wakame, el pebrot i el tomàquet. Salpebreu, remeneu-ho i deixeu-ho coure a foc mitjà 3 minuts. Retireu-ho del foc i afegiu-hi el julivert.
  5. Unteu d’oli les rodanxes de carbassó i enrossiu-les a la planxa calenta.
  6. Repartiu el saltat sobre les porcions de polenta i poseu el carbassó i les sardines al damunt. Amaniu-ho amb oli i guarniu-ho amb fulles d’alfàbrega.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Feu bullir 3 vasos d’aigua amb la cúrcuma i el pebre i poseu-ho al punt de sal. Talleu-ne l’ebullició amb el quart vas d’aigua i aneu afegint-hi la polenta a poc a poc, en forma de pluja, batent-ho constantment amb varetes per evitar que es formin grumolls.
  2. Remeneu-ho 5 minuts a foc lent fins que la sèmola estigui cuita i la consistència sigui espessa. El temps de cocció, però, dependrà del tipus de polenta. Aparteu-ho del foc i barregeu la massa amb l’oli.
  3. Esteneu una capa fina de massa d’1-1’5 cm sobre una safata plana humitejada prèviament i deixeu-ho refredar abans de tallar-la en porcions
  4. Salteu les cebes amb oli i sal durant 3 minuts. Incorporeu l’all, l’orenga, la wakame, el pebrot i el tomàquet. Salpebreu, remeneu-ho i deixeu-ho coure a foc mitjà 3 minuts. Retireu-ho del foc i afegiu-hi el julivert.
  5. Unteu d’oli les rodanxes de carbassó i enrossiu-les a la planxa calenta.
  6. Repartiu el saltat sobre les porcions de polenta i poseu el carbassó i les sardines al damunt. Amaniu-ho amb oli i guarniu-ho amb fulles d’alfàbrega.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

La base de pizza de polenta es conserva molt bé a la nevera sense el farciment. Escalfeu-la a la paella amb unes gotes d’oli o bé al forn calent, pinzellada amb oli.

Els apunts energètics

La polenta és un cereal lleuger i d’efecte refrescant que combina molt bé amb productes del mar, tals com peix, marisc i algues.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La polenta és la sèmola de blat de moro, que no té gluten, per tant, els celíacs en poden menjar. És un cereal molt digestiu. És força ric en magnesi, calci i potassi, vitamina A, carotenoides i àcid fòlic. També és una bona font d’àcids grassos essencials i fibra. Trieu polenta ecològica per evitar el blat de moro transgènic.

La wakame és una alga excepcionalment rica en minerals i, per tant, molt remineralitzant. Sobretot té molt de calci. És molt indicada per reforçar els ossos, les ungles i els cabells, i és molt recomanable per als nens i adolescents i durant l’embaràs i la menopausa.

Les sardines són una font excel·lent d’àcids grassos essencials omega-3, necessaris per a la salut de totes les membranes cel·lulars i especialment per a la salut del sistema nerviós. Al mateix temps, si les sardines són petites i les mengem senceres amb l’espina, tenim una font de calci excel·lent.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat