Pans, pizzes i similars, Plat principal | Jordina Casademunt, Montse Vallory
Alternativa a les pizzes tradicionals utilitzant la polenta, un ingredient sense gluten. Amb la combinació de wakame i sardines s’aconsegueix una pizza deliciosa i amb tot el sabor del mar.
La base de pizza de polenta es conserva molt bé a la nevera sense el farciment. Escalfeu-la a la paella amb unes gotes d’oli o bé al forn calent, pinzellada amb oli.
La polenta és un cereal lleuger i d’efecte refrescant que combina molt bé amb productes del mar, tals com peix, marisc i algues.
La polenta és la sèmola de blat de moro, que no té gluten, per tant, els celíacs en poden menjar. És un cereal molt digestiu. És força ric en magnesi, calci i potassi, vitamina A, carotenoides i àcid fòlic. També és una bona font d’àcids grassos essencials i fibra. Trieu polenta ecològica per evitar el blat de moro transgènic.
La wakame és una alga excepcionalment rica en minerals i, per tant, molt remineralitzant. Sobretot té molt de calci. És molt indicada per reforçar els ossos, les ungles i els cabells, i és molt recomanable per als nens i adolescents i durant l’embaràs i la menopausa.
Les sardines són una font excel·lent d’àcids grassos essencials omega-3, necessaris per a la salut de totes les membranes cel·lulars i especialment per a la salut del sistema nerviós. Al mateix temps, si les sardines són petites i les mengem senceres amb l’espina, tenim una font de calci excel·lent.