Amanida de pastanaga i espàrrecs

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Aquesta és amanida ràpida de preparar i farcida de carotenoides i antioxidants que protegeixen la retina i la pell: un plat molt recomanable per preparar la pell abans de prendre el sol i evitar-ne l'envelliment prematur.  

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 4 pastanagues
  • 8 espàrrecs verds
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • Un pessic de sal marina fina i pebre negre

Dieta

  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Amanida de pastanaga i espàrrecs

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts

Aquesta és amanida ràpida de preparar i farcida de carotenoides i antioxidants que protegeixen la retina i la pell: un plat molt recomanable per preparar la pell abans de prendre el sol i evitar-ne l'envelliment prematur.  


Ingredients

  • 4 pastanagues
  • 8 espàrrecs verds
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • Un pessic de sal marina fina i pebre negre

Elaboració

  1. Talleu les pastanagues a mistos i els espàrrecs a rodanxes diagonals.
  2. Coeu-ho al vapor, 3 minuts, que quedin al dente.
  3. En un bol desfeu la sal amb el suc de llimona, incorporeu-hi el pebre i aneu-hi tirant l’oli a raig fi tot remenant.
  4. Passeu les verdures a una plata i amaniu-les amb la vinagreta de llimona.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Talleu les pastanagues a mistos i els espàrrecs a rodanxes diagonals.
  2. Coeu-ho al vapor, 3 minuts, que quedin al dente.
  3. En un bol desfeu la sal amb el suc de llimona, incorporeu-hi el pebre i aneu-hi tirant l’oli a raig fi tot remenant.
  4. Passeu les verdures a una plata i amaniu-les amb la vinagreta de llimona.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

La cocció al vapor permet percebre el sabor real de les verdures, especialment gustoses quan són fresques i ecològiques; gairebé no caldria ni amanir-les. No oblidem, però, que uns dels antioxidants importants que contenen, els carotenoides, són més biodisponibles quan es cuinen lleugerament i s’amaneixen amb una mica d’oli.

L’ambientòloga Montse Reus explica a la secció “El rebost” que, per triar els espàrrecs més frescos, ens hem de fixar que les puntes estiguin tancades i compactes, que la tija sigui recta i ferma i que tinguin un color verd uniforme; per conservar-los frescos es poden guardar a la nevera embolicats amb un drap humit. En canvi, si els guardem dins d’una bossa de plàstic només en duraran dos o tres dies.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Les pastanagues són riques en carotenoides, dels quals sabem que, a diferència d’altres nutrients, són més biodisponibles; per tant, l’organisme els fa servir de manera més eficient quan l’aliment se sotmet a tractament tèrmic. També s’ha vist que si s’hi afegeix un greix, com pot ser l’oli d’oliva, té un efecte positiu a l’hora d’alliberar i extreure els carotenoides. La pastanaga és rica en betacarotè, un carotenoide molt popular perquè és molt bo per a la pell, ja que la protegeix dels rajos UV i en millora la pigmentació, cosa que ajuda a tenir un bronzejat més saludable.

Per altra banda, els espàrrecs són també una bona font de nutrients antioxidants com el betacarotè (provitamina A), la vitamina C i la vitamina E, i els minerals sofre i potassi. El sofre és un mineral important per mantenir el teixit conjuntiu, ja que forma part dels aminoàcids ensofrats, que constitueixen la proteïna dels teixits.

Un plat molt recomanable per preparar la pell abans de prendre el sol i evitar l’envelliment prematur.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat