Còctel depuratiu de pop, alvocat i wakame

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

El pop és un aliment nutritiu i una bona font de proteïna magra. Molt adequat en dietes depuratives gràcies al contingut en taurina, aminoàcid necessari perquè el fetge pugui eliminar correctament les toxines de l’organisme.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • Les potes d’un pop de kilo cuit
  • 1 alvocat a trossos
  • 3-4 cullerades d’alga wakame fresca en sal
  • 2 tomàquets vermells, pelats i sense llavors
  • 1 enciam a trossos

Per amanir

  • 1 cullerada de fulla de julivert fresc trinxat
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 culleradeta de vinagre d’umeboshi
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra premsat en fred

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Còctel depuratiu de pop, alvocat i wakame

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

El pop és un aliment nutritiu i una bona font de proteïna magra. Molt adequat en dietes depuratives gràcies al contingut en taurina, aminoàcid necessari perquè el fetge pugui eliminar correctament les toxines de l’organisme.


Ingredients

  • Les potes d’un pop de kilo cuit
  • 1 alvocat a trossos
  • 3-4 cullerades d’alga wakame fresca en sal
  • 2 tomàquets vermells, pelats i sense llavors
  • 1 enciam a trossos

Per amanir

  • 1 cullerada de fulla de julivert fresc trinxat
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 culleradeta de vinagre d’umeboshi
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra premsat en fred

Elaboració

Per a dessalar l’alga

  1. Primer esbandiu l’alga per eliminar els cristalls de sal.
  2. Després submergiu-la en aigua, remeneu 3 segons i canvieu l’aigua.
  3. Després, repetiu el procés dues vegades més per eliminar la salmorra.
  4. Talleu-la i amaniu-la amb un rajolí de suc de llimona, tamari i oli.

Per a l'amanida

  1. Talleu els tomàquets, salpebreu-los i amaniu-los amb oli.
  2. Escalfeu el pop 3 minuts en una paella pinzellada amb oli i talleu-lo a rodanxes.
  3. Componeu una amanida amb tots els ingredients i amaniu-ho amb una barreja d’oli, suc de llimona, vinagre d’ume i julivert.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

Per a dessalar l’alga

  1. Primer esbandiu l’alga per eliminar els cristalls de sal.
  2. Després submergiu-la en aigua, remeneu 3 segons i canvieu l’aigua.
  3. Després, repetiu el procés dues vegades més per eliminar la salmorra.
  4. Talleu-la i amaniu-la amb un rajolí de suc de llimona, tamari i oli.

Per a l’amanida

  1. Talleu els tomàquets, salpebreu-los i amaniu-los amb oli.
  2. Escalfeu el pop 3 minuts en una paella pinzellada amb oli i talleu-lo a rodanxes.
  3. Componeu una amanida amb tots els ingredients i amaniu-ho amb una barreja d’oli, suc de llimona, vinagre d’ume i julivert.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Si teniu el pop cuit i refrigerat, escalfeu-lo 2-3 minuts en una paella pinzellada amb oli abans de tallar-lo a rodanxes, perquè quedi més tou.

Com remarca Lluca Rullan a la molt recomanable Guia pràctica per consumir el peix i el marisc menys contaminat, els consumidors hem de tenir en compte el mar on han crescut i menjar-los amb mesura (vegeu racions i freqüència en aquesta guia). A més, cal acompanyant-los de molta verdura o amanida amb algues per contrarestar els metalls pesants i eliminar-los del cos gràcies a la fibra.

Podeu presentar les algues amanides en un bol i amb un pessic de julivert, perquè cadascú se’n serveixi o bé combinar-les amb la resta d’ingredients.

Les wakame són, entre les que es comercialitzen fresques en salmorra, les algues de Galícia més tendres i indicades per menjar crues. Les algues seques també serveixen, però cal posar-les en remull una estona, per estovar-ne la fibra. Una alternativa ràpida i que té èxit: el tàrtar d’algues. Podeu fer-lo a casa seguint aquesta recepta o tenir-lo al rebost en conserva. Les algues s’han de consumir amb moderació. Amb 1-2 cullerades soperes d’alga hidratada per àpat i persona n’hi ha prou.

Per fer la foto en ha agradat contrastar els colors del pop i l’alvocat amb els del tomàquet vermell i l’enciam verd, però fora de temporada es poden substituir per altres hortalisses. Consumiu els tomàquets pelats i de temporada, que hagin estat ben exposats al sol perquè contenen menys solanina. Hi ha persones especialment sensibles a aquesta toxina i poden patir trastorns físics i psíquics. Les persones artrítiques també l’haurien d’evitar.

Podeu substituir la llimona per una mica de vinagre de poma o bé podeu amanir-ho amb una altra salsa que contingui algun condiment àcid com la vinagreta de tarongina o la salsa agredolça d’ume.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El pop, ben conegut per la seva deliciosa textura tendra, és també un aliment molt nutritiu. És una bona font de vitamines del grup B i minerals com el seleni i el potassi, també és una bona font de proteïna magra i, igual que els altres cefalòpodes com el calamar i la sípia, destaca pel seu contingut en taurina, aminoàcid necessari perquè el fetge pugui eliminar correctament les toxines de l’organisme.

L’alvocat és un fruit amb una gran riquesa en àcid oleic, fibra i minerals com el potassi i el magnesi. També conté una gran concentració d’antioxidants. En general podem dir que l’alvocat és un aliment amb beneficis cardiosaludables i antienvelliment, i que és una alternativa excel·lent per a les dietes de pèrdua de pes.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat