Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Una forma deliciosa de tastar el seitan, una proteïna vegetal feta a partir del gluten del blat d'una textura molt agradable i un gust boníssim.
Aquesta mateixa recepta es pot fer amb tempeh o tofu, però cuinats prèviament ja que és una cocció curta i no seria suficient per digerir bé el tempeh fresc o el tofu fresc.
El plat admet varietat de verdures de temporada: fonoll, cebes tendres, pèsols… i qualsevol altra fulla verda com menta, ruca, julivert o alfàbrega.
* La pastanaga és un aliment ric en hidrats de carboni, però si es consumeix en quantitats moderades pot tenir cabuda en una dieta cetogènica.
És un plat de cocció lleugera i ràpida adequat per la primavera. Els espàrrecs ajuden a descarregar els excessos que haguem acumulat durant l’hivern.
El seitan guanya molt enrossit a la paella, però si busqueu un plat ben depuratiu, salteu-vos el primer punt.
Si no volem menjar tanta carn, el seitan és el substitut perfecte ja que, a més de ser similar al paladar i de cuinar-se de la mateixa manera, presenta una gran riquesa en proteïna vegetal sense l’inconvenient del greix saturat que presenta la carn. A més, és més fàcil de digerir i es tolera molt millor.
Això sí, els celíacs han d’evitar el seitan perquè està elaborat a partir del gluten del blat o d’altres cereals. En comptes d’aquesta proteïna vegetal poden recórrer al tempeh o al tofu.
Aquest plat resulta ideal per a tots els gustos i, sobretot, per a aquelles persones interessades a fer una mica de dieta ja que a més de menjar proteïna de qualitat sense els inconvenients del greix saturat de la carn, els espàrrecs i la ceba són ideals per ajudar a netejar la sang i desintoxicar i depurar l’organisme.