Consomé refrescant de kombu i aigua de mar amb espaguetis de carbassó

Plat principal  |  Montse Vallory

Una proposta refrescant per reposar minerals quan fa calor o fem exercici, amb el valor afegit que ajuda el cos a descarregar metalls pesants acumulats als budells.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 2 carbassons mitjans, sencers i sense pelar
  • 1 litre d’aigua bona freda
  • 1 culleradeta (5 ml) d’alga kombu en pols
  • 1 culleradeta (5 ml) de ratlladura de llimona
  • 1 cullerada (15 ml) de tamari
  • 2 cullerades (30 ml) de suc de llimona
  • 4 cullerades (60 ml) d’aigua de mar
  • 1 raig d’oli de 1a premsada, de sèsam o d’oliva
  • Cibulet trinxat

Dieta

  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
 

Consomé refrescant de kombu i aigua de mar amb espaguetis de carbassó

Plat principal  |  Montse Vallory

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts

Una proposta refrescant per reposar minerals quan fa calor o fem exercici, amb el valor afegit que ajuda el cos a descarregar metalls pesants acumulats als budells.


Ingredients

  • 2 carbassons mitjans, sencers i sense pelar
  • 1 litre d’aigua bona freda
  • 1 culleradeta (5 ml) d’alga kombu en pols
  • 1 culleradeta (5 ml) de ratlladura de llimona
  • 1 cullerada (15 ml) de tamari
  • 2 cullerades (30 ml) de suc de llimona
  • 4 cullerades (60 ml) d’aigua de mar
  • 1 raig d’oli de 1a premsada, de sèsam o d’oliva
  • Cibulet trinxat

Elaboració

  1. Per elaborar el consomé, barregeu l’aigua amb la resta d’ingredients.
  2. Talleu els carbassons amb un estri per fer espaguetis prims, poseu-ne un grapat a cada bol i aboqueu-hi el consomé al damunt. Tireu-hi cibulet trinxat.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Elaboració

  1. Per elaborar el consomé, barregeu l’aigua amb la resta d’ingredients.
  2. Talleu els carbassons amb un estri per fer espaguetis prims, poseu-ne un grapat a cada bol i aboqueu-hi el consomé al damunt. Tireu-hi cibulet trinxat.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Les algues en pols de Porto-Muiños són algues naturals deshidratades mòltes mitjançant un procés de microestallat. Com que no hi ha fricció, conserven les propietats alimentàries i nutricionals, així com aromes. Les algues en pols resulten idònies per preparar un consomé instantani de kombu.

Si no en teniu en pols, utilitzeu l’alga kombu sencera, ja sigui fresca en salmorra o bé en fulles deshidratades. En aquest cas, l’haureu de bullir amb aigua mitja hora i deixar-ho refredar, si ho voleu fred. Per a les quantitats, seguiu les indicacions de l’embolcall o bé calculeu uns 10-15 cm d’alga hidratada per litre d’aigua. Un cop hagi bullit mitja hora, escorreu-la i conserveu-la a la nevera sobre un plat per a altres usos posteriors, com per exemple per bullir llegum.

Incorporeu el suc de llimona just abans de prendre el consomé perquè la vitamina C és poc estable. La llimona refresca i aporta el sabor àcid, ben convenient a l’inici dels àpats perquè ajuda a segregar els diferents sucs digestius que necessitem per a una digestió òptima. En aquest consomé, els enzims del tamari de fermentació natural també incideixen a potenciar una bona digestió.

Hi ha una gran varietat d’estris al mercat per tallar verdures, elèctrics o manuals com Spirali, que hem utilitzat per fer la foto. Si feu servir carbassó ecològic, no el peleu.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Quan suem, ja sigui perquè fa calor o fem molt exercici, és important hidratar el cos amb líquids isotònics naturals que aportin aigua i sals minerals.

L’aigua de mar diluïda en aigua bona és una bona opció que resulta reparadora. També tenim la kombu, una alga rica en minerals amb propietats desintoxicants perquè és molt rica en àcid algínic. Ajuda a eliminar del cos els metalls pesants al mateix temps que afavoreix el bon treball del sistema digestiu (enforteix intestins, ajuda a combatre l’estrenyiment crònic…).

Quan es consumeix peix regularment, és recomanable consumir algues per poder descarregar els metalls pesants que porta. Aquest consomé seria una manera ràpida i fàcil d’incorporar-les. El suc de llimona aporta antioxidants i ajuda a fixar els minerals de la kombu.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat