Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Aquesta recepta és simple, fàcil, ràpida, saludable i permet obtenir, sense complicació, un sabor i una textura del peix excepcionals.
D’aquesta manera de cuinar el peix se’n diu “escalfar” (pocher, en francès) i consisteix principalment a iniciar la cocció del rap amb aigua freda, la qual ha de cobrir completament el peix sencer. Un cop arribi gairebé a bullir és important abaixar el foc i que es cuini a foc suau, entre 80-85ºC per evitar que s’endureixi.
No abuseu del ginebró ni de l’all, per preservar el sabor delicat del rap.
Podeu aprofitar l’aigua de cocció restant per fer un fumet amb ceba, nap, pastanaga, api, un trosset d’alga kombu i les espines i la pell que heu tret del rap.
El peix blanc bullit és saludable i fàcil de digerir, adequat per a totes les condicions.
El rap és un peix blanc de textura molt agradable i molt carnós. Aporta proteïnes d’alt valor biològic i també vitamines del grup B i minerals com potassi, fòsfor, magnesi i ferro (tot i que no en quantitats notables). L’all té beneficis per a les defenses. És un gran antiinfecciós. Aquesta recepta senzilla és una proposta interessant per oferir tant a petits com a grans. És important cuinar el rap amb oli d’oliva verge extra per tal que aconseguim un plat saborós alhora que molt beneficiós per a la salut.