Amanida detox de col xinesa amb dukkah

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Una amanida de col xinesa plena d'enzims, vitamines i ferments beneficiosos amb una dukkah deliciosa i cruixent que ens aportarà energia reparadora.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • ½ col xinesa
  • Vinagre d’umeboshi

Per a la dukkah

  • 1 tassa d’avellanes
  • 2 cullerades de llavors de sèsam
  • ½ cullerada de llavors de comí
  • 1 cullerada de llavors de coriandre
  • ½ culleradeta de pebre negre acabat de moldre
  • 1 culleradeta de sal marina
  • Un grapat de fulles de menta fresca, picades molt fines

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Amanida detox de col xinesa amb dukkah

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    1 hora

Una amanida de col xinesa plena d'enzims, vitamines i ferments beneficiosos amb una dukkah deliciosa i cruixent que ens aportarà energia reparadora.


Ingredients

  • ½ col xinesa
  • Vinagre d’umeboshi

Per a la dukkah

  • 1 tassa d'avellanes
  • 2 cullerades de llavors de sèsam
  • ½ cullerada de llavors de comí
  • 1 cullerada de llavors de coriandre
  • ½ culleradeta de pebre negre acabat de moldre
  • 1 culleradeta de sal marina
  • Un grapat de fulles de menta fresca, picades molt fines

Elaboració

  1. Talleu a tires fines la col i premseu en un bol massatge amb les mans afegint unes gotes de vinagre d’umeboshi.
  2. Un cop fet això, deixeu que segueixi traient líquid tapada amb un pes a sobre fins a l'hora de muntar el plat. Si en sobra, guardeu-la en un pot de vidre a la nevera.
  3. Per muntar el plat, simplement acompanyeu les tires de col fermentada amb una mica de dukkah al gust. Jo hi vaig afegir una mica d'api picat.

Per fer la dukkah

  1. Torreu lleugerament les avellanes en una paella o al forn uns minuts, fins que es daurin.
  2. Emboliqueu-les amb un drap i fregueu-les fins que la pell salti del tot. Deixeu que es refredin.
  3. Mentrestant, en una paella, torreu les llavors de comí i de coriandre a foc baix o moderat fins que desprenguin aroma. Retireu de la paella i deixeu refredar.
  4. Podeu aprofitar la mateixa paella per torrar les llavors de sèsam fins que tinguin un color daurat.
  5. Quan tots els ingredients estiguin freds (això és molt important: si no, els ingredients deixaran anar oli i la dukkah no quedarà despresa).
  6. Piqueu les espècies en un morter.
  7. Després, afegiu-hi el sèsam, les avellanes, la sal i el pebre i barregeu-ho tot fins que quedi una textura de farina gruixuda, amb les llavors senceres i els trossos de les avellanes ben visibles.
  8. Finalment, piqueu la menta ben petita i incorporeu-la.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Talleu a tires fines la col i premseu en un bol massatge amb les mans afegint unes gotes de vinagre d’umeboshi.
  2. Un cop fet això, deixeu que segueixi traient líquid tapada amb un pes a sobre fins a l’hora de muntar el plat. Si en sobra, guardeu-la en un pot de vidre a la nevera.
  3. Per muntar el plat, simplement acompanyeu les tires de col fermentada amb una mica de dukkah al gust. Jo hi vaig afegir una mica d’api picat.

Per fer la dukkah

  1. Torreu lleugerament les avellanes en una paella o al forn uns minuts, fins que es daurin.
  2. Emboliqueu-les amb un drap i fregueu-les fins que la pell salti del tot. Deixeu que es refredin.
  3. Mentrestant, en una paella, torreu les llavors de comí i de coriandre a foc baix o moderat fins que desprenguin aroma. Retireu de la paella i deixeu refredar.
  4. Podeu aprofitar la mateixa paella per torrar les llavors de sèsam fins que tinguin un color daurat.
  5. Quan tots els ingredients estiguin freds (això és molt important: si no, els ingredients deixaran anar oli i la dukkah no quedarà despresa).
  6. Piqueu les espècies en un morter.
  7. Després, afegiu-hi el sèsam, les avellanes, la sal i el pebre i barregeu-ho tot fins que quedi una textura de farina gruixuda, amb les llavors senceres i els trossos de les avellanes ben visibles.
  8. Finalment, piqueu la menta ben petita i incorporeu-la.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat