Barretes de coco cobertes xocolata

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

Tant si són per esmorzar, per després d'entrenar o per portar per picar entre hores, aquest snack fet amb farina d'oli de coco i banyat en xocolata està per llepar-se els dits.

  • Racions:
    10
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts
© Becky Lawton

Ingredients

  • 320 ml de llet de coco de llauna*
  • 200 g de farina de coco (són aproximadament unes 2 tasses mesuradores)
  • 4 cullerades d’oli de coco
  • 10 gotes d’estèvia líquida
  • 6 gotes d’oli essencial de llimona o de taronja (opcional)
  • 250-300 g de xocolata (amb el màxim percentatge de cacau)

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Adriana Ortemberg

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg
 

Barretes de coco cobertes xocolata

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

  • Racions:
    10
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Tant si són per esmorzar, per després d'entrenar o per portar per picar entre hores, aquest snack fet amb farina d'oli de coco i banyat en xocolata està per llepar-se els dits.


Ingredients

  • 320 ml de llet de coco de llauna*
  • 200 g de farina de coco (són aproximadament unes 2 tasses mesuradores)
  • 4 cullerades d’oli de coco
  • 10 gotes d’estèvia líquida
  • 6 gotes d’oli essencial de llimona o de taronja (opcional)
  • 250-300 g de xocolata (amb el màxim percentatge de cacau)

Elaboració

  1. Poseu la llauna de llet de coco a la nevera fins que no sigui el moment de fer-la servir. Llavors, obriu-la amb cura, sense sacsejar, i traieu tota la part sòlida amb cura. Reserveu la resta de líquid.
  2. Poseu la farina de coco al got d’una màquina per triturar i afegir l’oli, l’estèvia, l’oli essencial de llimona (si n’hi poseu), la crema de coco i unes cullerades de la part líquida de llet de coco reservada; tritureu tot el conjunt fins a obtenir una massa compacta i llisa.
  3. Aboqueu-la en un motlle rectangular d’uns 30 cm x 10 cm, aplaneu-la bé i poseu-la al congelador una estona.
  4. Retireu el motlle del congelador i talleu barretes d’uns 3 cm.
  5. Trenqueu la xocolata a trossos i foneu al bany maria. Aboqueu-la en una safata rectangular i passeu les barretes una per una per la xocolata fosa cobrint-les per totes les cares.
  6. Abans que la xocolata es prengui, afegiu-hi algun guarniment,com fruits vermells liofilitzats, pols de matcha, escates de coco, nibs de cacau...

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg

Elaboració

  1. Poseu la llauna de llet de coco a la nevera fins que no sigui el moment de fer-la servir. Llavors, obriu-la amb cura, sense sacsejar, i traieu tota la part sòlida amb cura. Reserveu la resta de líquid.
  2. Poseu la farina de coco al got d’una màquina per triturar i afegir l’oli, l’estèvia, l’oli essencial de llimona (si n’hi poseu), la crema de coco i unes cullerades de la part líquida de llet de coco reservada; tritureu tot el conjunt fins a obtenir una massa compacta i llisa.
  3. Aboqueu-la en un motlle rectangular d’uns 30 cm x 10 cm, aplaneu-la bé i poseu-la al congelador una estona.
  4. Retireu el motlle del congelador i talleu barretes d’uns 3 cm.
  5. Trenqueu la xocolata a trossos i foneu al bany maria. Aboqueu-la en una safata rectangular i passeu les barretes una per una per la xocolata fosa cobrint-les per totes les cares.
  6. Abans que la xocolata es prengui, afegiu-hi algun guarniment,com fruits vermells liofilitzats, pols de matcha, escates de coco, nibs de cacau…

Els apunts d'Adriana Ortemberg

La llet de coco de llauna conserva la part greixosa del coco, que és el que interessa. Per això no serveix una llet de coco de bric: és molt líquida i té poc greix. Cal assegurar-se que no porti cap additiu!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat