Risotto d’espinacs i pèsols

Plat principal  |  Maria Llamas

Risotto verd a base de pèsols; rics en antioxidants i nutrients antiinflamatoris, i espinacs; rics en fitonutrients alcalinitzants que nodreixen el sistema immunitari.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 1 ceba, finament picada
  • 120 g d’arròs integral
  • 1 litre de brou calent de verdures o pollastre de bona qualitat
  • 500 g de pèsols, frescos o congelats
  • 4 grapats grossos d’espinacs baby
  • Pebre negre al gust
  • Parmesà, llevat nutricional o formatge vegà
  • Julivert fresc picat per servir

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Maria Llamas

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

healthyforkful.com @healthyforkful
 

Risotto d’espinacs i pèsols

Plat principal  |  Maria Llamas

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Risotto verd a base de pèsols; rics en antioxidants i nutrients antiinflamatoris, i espinacs; rics en fitonutrients alcalinitzants que nodreixen el sistema immunitari.


Ingredients

  • 1 ceba, finament picada
  • 120 g d’arròs integral
  • 1 litre de brou calent de verdures o pollastre de bona qualitat
  • 500 g de pèsols, frescos o congelats
  • 4 grapats grossos d’espinacs baby
  • Pebre negre al gust
  • Parmesà, llevat nutricional o formatge vegà
  • Julivert fresc picat per servir

Elaboració

  1. Salteu la ceba en 2 culleradetes d’oli d’oliva a foc mitjà fins que estigui translúcida.
  2. Afegiu-hi l’arròs i remeneu durant 1 minut.
  3. Aboqueu-hi 500 ml de brou i remeneu-ho, deixeu coure fins que l’arròs hagi absorbit part del brou.
  4. Afegiu-hi la resta del brou i cuineu-lo a foc lent, remenant de tant en tant fins que l’arròs estigui tendre, però no tou.
  5. Si els pèsols són frescos, coeu un minut en aigua bullent i escorreu-los. Si els pèsols són congelats, és possible saltar-se aquest pas, simplement cal tenir-los descongelats.
  6. Tritureu la meitat dels pèsols i els espinacs amb una batedora potent o processador d’aliments fins que quedi una pasta.
  7. Combineu aquesta pasta amb la resta de pèsols a l’arròs i remeneu-ho tot perquè es barregi.
  8. Escalfeu durant 3 minuts o fins que el risotto quedi espès i cremós.
  9. Poseu-hi pebre negre, i serviu amb julivert picat i parmesà ratllat, llevat nutricional o formatge vegà. Podeu completar el plat amb un ou escalfat o bullit amb pesto.

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

www.healthyforkful.com @healthyforkful

Elaboració

  1. Salteu la ceba en 2 culleradetes d’oli d’oliva a foc mitjà fins que estigui translúcida.
  2. Afegiu-hi l’arròs i remeneu durant 1 minut.
  3. Aboqueu-hi 500 ml de brou i remeneu-ho, deixeu coure fins que l’arròs hagi absorbit part del brou.
  4. Afegiu-hi la resta del brou i cuineu-lo a foc lent, remenant de tant en tant fins que l’arròs estigui tendre, però no tou.
  5. Si els pèsols són frescos, coeu un minut en aigua bullent i escorreu-los. Si els pèsols són congelats, és possible saltar-se aquest pas, simplement cal tenir-los descongelats.
  6. Tritureu la meitat dels pèsols i els espinacs amb una batedora potent o processador d’aliments fins que quedi una pasta.
  7. Combineu aquesta pasta amb la resta de pèsols a l’arròs i remeneu-ho tot perquè es barregi.
  8. Escalfeu durant 3 minuts o fins que el risotto quedi espès i cremós.
  9. Poseu-hi pebre negre, i serviu amb julivert picat i parmesà ratllat, llevat nutricional o formatge vegà. Podeu completar el plat amb un ou escalfat o bullit amb pesto.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat