Un cop més, conèixer quins aliments creixen en aquestes latituds en cada època de l’any permet aprofitar-ne al màxim els beneficis i aconseguir el que el cos necessita en tot moment. A més, per descomptat, afavoreix un consum respectuós amb el planeta.

aliments octubre

A l’octubre, la tardor ja s’ha instal·lat, i floreix la necessitat de recollir-se, de consumir aliments que reconfortin, de deixar enrere els crus, que refreden massa el cos, i d’aplicar, en canvi, coccions suaus que facilitin la digestió i aportin calor a l’organisme.

Justament per això és l’època de les carbasses i moniatos, grans aliats de les digestions i, també, d’aliments rics en vitamina C, com les magranes, els kiwis i les primeres mandarines, interessants per alimentar les defenses. Els boscos, per la seva banda, ens regalen bolets, que, a més d’alegrar qualsevol plat de tardor, tenen concentracions molt altes de substàncies protectores que ajuden a prevenir els refredats típics de l’estació.

A continuació, us mostrem una llista de les verdures i fruites que més es veuen aquest mes a les fruiteries i verduleries de proximitat. El territori és ampli i per això és normal trobar certa variació entre l’oferta d’unes i altres.

Pilar Rodrigáñez Riccheri

Dietista especialitzada en pèrduda de pes, metabolisme i salut femenina

    @pilarrodriganez
Pilar Rodrigáñez Riccheri

Demana cita amb la Pilar Rodrigáñez Riccheri a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic