Aperitius, Condiments i salses | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Si us agraden les cebetes o cogombrets en vinagre, les nyàmeres us encantaran perquè aporten un cruixent que realment fa “crec”.
Si no teniu pebre negre o ginebró, poseu-hi comí, fonoll, llorer o qualsevol herba amb una aroma que us agradi.
Si voleu pelar les nyàmeres us serà més fàcil escaldar-les abans de fer-ho.
La nyàmera és bàsicament aigua (80%) i hidrats de carboni en forma d’inulina (18%) i conté algunes vitamines i minerals. Ens aporta molt poques calories (25 kcal per 100 g) i una bona proporció de fibra (5%); és, per tant, un aliment ideal per a les dietes d’aprimament.
La majoria d’efectes de la nyàmera sobre l’organisme són beneficiosos:
Cal tenir presents alguns efectes no tan desitjats:
Més informació a l’article de la Montse Reus sobre les nyàmeres a la secció “El rebost”.