Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
El pilaf és una cocció de cereal on aquest queda bastant cuit, ideal per utilitzar-lo per farcir verdures. Aquest és un plat de tardor-hivern, que escalfa i reforça el cos.
El pilaf és una cocció de cereal bastant cuit, ideal per farcir. Si voleu una presentació de tardor, partiu una carbassa rodona transversalment, coeu-la al vapor cap per avall i farciu-la amb el pilaf de quinoa i bolets. Si voleu portar-ho a taula ben calent, tapeu la carbassa farcida, unteu-la amb oli per fora i escalfeu-la al forn fins que comenci a enrossir-se.
Els tomacons assecats al sol donen un contrast saborós al cereal i les avellanes torrades aporten el toc cruixent al farciment. Hi ha una gran varietat de presentacions de tomàquets secs, semisecs, en oli d’oliva… Si són massa secs, rehidrateu-los prèviament o bé talleu-los amb tisores i incorporeu-los a la cocció del cereal.
Un plat de tardor-hivern, que escalfa i reforça el cos. El vi blanc és un toc gourmet, prescindible.
Per una banda trobem els bolets que aporten un contingut considerable d’aminoàcids essencials, fibra i vitamines com la C, el complex B i minerals (en especial seleni, calci i magnesi). També presenta un potencial medicinal important, tant per a la salut del sistema nerviós com per obtenir un bon sistema defensiu.
La quinoa és un pseudocereal molt fàcil de digerir i lleuger, amb un percentatge proteic molt elevat, en comparació amb d’altres cereals. S’ha de rentar bé amb aigua per eliminar les saponines que hi ha a la capa externa, substàncies tòxiques que dificulten l’absorció correcta dels nutrients d’aquest pseudocereal. Les avellanes són font de proteïnes i de minerals com el calci i el magnesi.
En definitiva, un plat que dóna un resultat molt suculent i nutritiu, ideal per als nens en edat de creixement, dones que segueixen dietes d’aprimament i també esportistes i gent gran.