Risotto de ceps, xiitake i cansalada viada ibèrica eco amb arròs de konjac sec

Plat principal  |  Mel Sánchez

Descobriu l'arròs konjac sec gràcies a aquest deliciós risotto amb bolets i cansalada. No té res a envejar a un risotto normal.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 120 g d’arròs de konjac sec
  • 120 g de ceps (3 unitats mitjans)
  • 50 g de xiitake
  • 1 porro mitjà
  • 1 l de caldo de pollastre o d’ossos
  • 70 g de cansalada viada curada ecològica ibèrica tallada transparent
  • 20 g de parmesà ratllat en pols
  • 10 g de ghee o mantega de pastura
  • Pebre negre al gust
  • Cibulet per decorar

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Risotto de ceps, xiitake i cansalada viada ibèrica eco amb arròs de konjac sec

Plat principal  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Descobriu l'arròs konjac sec gràcies a aquest deliciós risotto amb bolets i cansalada. No té res a envejar a un risotto normal.


Ingredients

  • 120 g d’arròs de konjac sec
  • 120 g de ceps (3 unitats mitjans)
  • 50 g de xiitake
  • 1 porro mitjà
  • 1 l de caldo de pollastre o d’ossos
  • 70 g de cansalada viada curada ecològica ibèrica tallada transparent
  • 20 g de parmesà ratllat en pols
  • 10 g de ghee o mantega de pastura
  • Pebre negre al gust
  • Cibulet per decorar

Elaboració

  1. Poseu el litre de caldo a foc baix en una cassola diferent de la que fareu servir per cuinar el risotto.
  2. Mentrestant, prepareu les verdures començant per tallar el porro ben petit. Reserveu-lo.
  3. Talleu els ceps a làmines ben primes al llarg i reserveu.
  4. Talleu el xiitake petit i reserveu.
  5. Talleu la cansalada viada ibèrica a trossos d’1 cm. Quan la compreu a la carnisseria demaneu que la tallin ben transparent o, si n’heu comprat una peça, podeu fer servir una mandolina per fer talls ben prims. Reserveu-la.
  6. Escalfeu una paella més o menys de 28 cm amb el ghee a foc mitjà.
  7. Un cop calenta, afegiu-hi el porro tallat, remeneu-lo una mica i deixeu-lo coure 2 minuts.
  8. Tot seguit, afegiu-hi els ceps i xiitakes, remeneu-ho i coeu-ho a foc lent uns 7-8 minuts remenant sovint.
  9. Un cop passat el temps, apugeu el foc a mitja potència i afegiu-hi l’arròs, el pebre al gust i la meitat del caldo més o menys perquè n’hi hagi per tot arreu.
  10. Manteniu el foc a la mateixa potència, sense deixar de vigilar i remenar, perquè xucla molt de caldo, però l’heu d’afegir de tasseta en tasseta fins que el gasteu tot. L’arròs està fet en 20 minuts, però 3 minuts abans de treure’l del foc, afegiu-hi la cansalada i repartiu-la bé.
  11. Un cop retirat del foc i encara a la paella, afegiu-hi el parmesà i integreu-lo bé.
  12. Rectifiqueu de sal. Vigileu perquè la cansalada és molt salada, el parmesà també i el caldo potser també porta sal.
  13. Serviu al moment amb una miqueta de cibulet tallat per sobre, una mica de parmesà a part per qui en vulgui i gaudiu de valent.
Porció d’hidrats de carboni = 4 gr per ració

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

  1. Poseu el litre de caldo a foc baix en una cassola diferent de la que fareu servir per cuinar el risotto.
  2. Mentrestant, prepareu les verdures començant per tallar el porro ben petit. Reserveu-lo.
  3. Talleu els ceps a làmines ben primes al llarg i reserveu.
  4. Talleu el xiitake petit i reserveu.
  5. Talleu la cansalada viada ibèrica a trossos d’1 cm. Quan la compreu a la carnisseria demaneu que la tallin ben transparent o, si n’heu comprat una peça, podeu fer servir una mandolina per fer talls ben prims. Reserveu-la.
  6. Escalfeu una paella més o menys de 28 cm amb el ghee a foc mitjà.
  7. Un cop calenta, afegiu-hi el porro tallat, remeneu-lo una mica i deixeu-lo coure 2 minuts.
  8. Tot seguit, afegiu-hi els ceps i xiitakes, remeneu-ho i coeu-ho a foc lent uns 7-8 minuts remenant sovint.
  9. Un cop passat el temps, apugeu el foc a mitja potència i afegiu-hi l’arròs, el pebre al gust i la meitat del caldo més o menys perquè n’hi hagi per tot arreu.
  10. Manteniu el foc a la mateixa potència, sense deixar de vigilar i remenar, perquè xucla molt de caldo, però l’heu d’afegir de tasseta en tasseta fins que el gasteu tot. L’arròs està fet en 20 minuts, però 3 minuts abans de treure’l del foc, afegiu-hi la cansalada i repartiu-la bé.
  11. Un cop retirat del foc i encara a la paella, afegiu-hi el parmesà i integreu-lo bé.
  12. Rectifiqueu de sal. Vigileu perquè la cansalada és molt salada, el parmesà també i el caldo potser també porta sal.
  13. Serviu al moment amb una miqueta de cibulet tallat per sobre, una mica de parmesà a part per qui en vulgui i gaudiu de valent.

Porció d’hidrats de carboni = 4 gr per ració

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat