Aperitius | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Alternativa sorprenent a les xips de patata. Fetes amb verdura d’arrel, us aportarà hidrats de carboni de qualitat i us nodrirà el sistema digestiu. Si les tasteu, no podreu deixar de menjar-les!
L’oli de coco verge extra és l’oli que té el punt de fumat més alt, és a dir, el que resulta més resistent a temperatures altes, i, per tant, el més recomanable per enrossir a la planxa i per fregir.
La xirivia destaca per un gust lleugerament anisat. De mida i forma similar a les pastanagues però de color pàl·lid, aquest tubercle té grans propietats nutricionals: conté molts hidrats de carboni i aigua (un 80% és aigua); també fibra i vitamines A, B i C, i minerals com calci, fòsfor, potassi i sodi. És molt beneficiós per alleugerir problemes estomacals, artritis i reumatisme.
Pel que fa a l’oli de coco, és molt ric en greixos de cadena mitjana i això fa que sigui un oli excel·lent per cuinar, ja que, gràcies a la seva estructura, aguanta molt bé les temperatures altes. Gairebé un 50% del total d’àcids grassos que hi ha en l’oli de coco són àcid làuric, un àcid gras que s’ha vist que té molts efectes beneficiosos sobre la salut. Per a més informació sobre l’oli de coco consulteu aquest enllaç.