Xips de xirivia

Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Alternativa sorprenent a les xips de patata. Fetes amb verdura d’arrel, us aportarà hidrats de carboni de qualitat i us nodrirà el sistema digestiu. Si les tasteu, no podreu deixar de menjar-les!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 2 xirivies
  • 2 cullerades d’oli de coco o d’oliva verge extra

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Xips de xirivia

Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

Alternativa sorprenent a les xips de patata. Fetes amb verdura d’arrel, us aportarà hidrats de carboni de qualitat i us nodrirà el sistema digestiu. Si les tasteu, no podreu deixar de menjar-les!


Ingredients

  • 2 xirivies
  • 2 cullerades d’oli de coco o d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Peleu les xirivies i talleu-les a rodanxes fines amb ganivet o mandolina.
  2. Escalfeu una paella i unteu-la amb oli de coco o d’oliva.
  3. Enrossiu les xirivies per les dues bandes, salpebreu-les i mengeu-les calentes, acabades de fer.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Peleu les xirivies i talleu-les a rodanxes fines amb ganivet o mandolina.
  2. Escalfeu una paella i unteu-la amb oli de coco o d’oliva.
  3. Enrossiu les xirivies per les dues bandes, salpebreu-les i mengeu-les calentes, acabades de fer.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

L’oli de coco verge extra és l’oli que té el punt de fumat més alt, és a dir, el que resulta més resistent a temperatures altes, i, per tant, el més recomanable per enrossir a la planxa i per fregir.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La xirivia destaca per un gust lleugerament anisat. De mida i forma similar a les pastanagues però de color pàl·lid, aquest tubercle té grans propietats nutricionals: conté molts hidrats de carboni i aigua (un 80% és aigua); també fibra i vitamines A, B i C, i minerals com calci, fòsfor, potassi i sodi. És molt beneficiós per alleugerir problemes estomacals, artritis i reumatisme.

Pel que fa a l’oli de coco, és molt ric en greixos de cadena mitjana i això fa que sigui un oli excel·lent per cuinar, ja que, gràcies a la seva estructura, aguanta molt bé les temperatures altes.  Gairebé un 50% del total d’àcids grassos que hi ha en l’oli de coco són àcid làuric, un àcid gras que s’ha vist que té molts efectes beneficiosos sobre la salut. Per a més informació sobre l’oli de coco consulteu aquest enllaç.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat