Fonoll rostit

Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una manera ràpida i deliciosa de cuinar el fonoll; una hortalissa de tardor-hivern que aporta dolçor i ajuda a digerir.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 2 bulbs de fonoll
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Sal marina fina

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Fonoll rostit

Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Una manera ràpida i deliciosa de cuinar el fonoll; una hortalissa de tardor-hivern que aporta dolçor i ajuda a digerir.


Ingredients

  • 2 bulbs de fonoll
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Sal marina fina

Elaboració

  1. Talleu el fonoll verticalment a octaus com es veu a la foto.
  2. Unteu-lo d’oli, salpebreu-lo i poseu-lo en una plàtera amb tapa per anar al forn.
  3. Poseu-lo al forn ben calent i deixeu-lo coure 20-25 minuts a 180-200º.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Talleu el fonoll verticalment a octaus com es veu a la foto.
  2. Unteu-lo d’oli, salpebreu-lo i poseu-lo en una plàtera amb tapa per anar al forn.
  3. Poseu-lo al forn ben calent i deixeu-lo coure 20-25 minuts a 180-200º.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

El fonoll més prim i esvelt es fa servir més per cuinar; en canvi, el més arrodonit es talla prim per posar cru a les amanides.

Els apunts energètics

Una hortalissa de tardor-hivern que aporta dolçor i ajuda a digerir.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El fonoll és una planta rica en fibra i poques calories. També té àcid fòlic (o vitamina B9), vitamina B3 i provitamina A. Pel que fa als minerals, destaca el potassi, i també conté tres tipus d’aminoàcids: alanina –ajuda a incrementar les defenses del sistema immunitari–, arginina –essencial en l’època de creixement i el desenvolupament correcte dels músculs– i histidina –vasodilatadora i estimulant dels sucs gàstrics.

El fonoll ajuda a pair i a combatre la sensació de nàusees i mareig, cosa que el converteix en un ingredient important a la cuina de les embarassades.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat