Els aliments de temporada són aquells que es cultiven en l’època i la ubicació adequada i això els proporciona tot el que necessiten per poder completar el seu cicle natural i ser més saborosos, tenir millor textura i gaudir de més nutrients. Per contra, els aliments que han estat forçats a ser recol·lectats en mesos que no els corresponia o han estat mantinguts en grans càmeres de refrigeració no assoleixen els seus objectius òptims de gust, textura i contingut de vitamines i minerals.

Consumir aliments de temporada és un punt important per portar un estil de vida saludable; seran molt més bons i tindran les característiques nutricionals idònies que el vostre cos necessita per a cada època de l’any.

Aliments de temporada i proximitat, un tàndem infal·lible

Un altre motiu que cal tenir en compte és l’impacte que rep la vostra butxaca a l’hora de comprar productes fora de temporada, ja que poden resultar més cars. Triar productes de proximitat, buscar circuits de distribució petits i evitar al màxim els intermediaris que n’augmentin la petjada ecològica, també ens ajudarà a reduir-ne el cost.

Per tot això compartim amb vosaltres el calendari anual de fruites i verdures. Ara ja podeu escollir molt millor el que voleu per a la vostra alimentació.

Sabeu quins aliments heu de consumir cada mes de l’any?