Sèpia amb pèsols ofegats

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

La primavera és el millor moment de la sèpia i del pèsol; per tant, aquest és un bon plat de temporada. I recorda, si vols aprofitar tot el valor nutricional dels pèsols, no s’han de coure gaire temps!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • Una sèpia d’uns 500 g, amb la pell
  • 500 g de pèsols tendres, desgranats
  • 500 g de cebes tendres
  • 1 vas d’aigua mineral
  • 1 cullerada de farina
  • 1 gra d’all i fulles de julivert
  • 2 cullerades d’oli oliva verge extra
  • Sal marina fina

Dieta

  • Depurativa
  • Omnívora
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Sèpia amb pèsols ofegats

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

La primavera és el millor moment de la sèpia i del pèsol; per tant, aquest és un bon plat de temporada. I recorda, si vols aprofitar tot el valor nutricional dels pèsols, no s’han de coure gaire temps!


Ingredients

  • Una sèpia d’uns 500 g, amb la pell
  • 500 g de pèsols tendres, desgranats
  • 500 g de cebes tendres
  • 1 vas d’aigua mineral
  • 1 cullerada de farina
  • 1 gra d’all i fulles de julivert
  • 2 cullerades d’oli oliva verge extra
  • Sal marina fina

Elaboració

  1. Renteu la sèpia i talleu-la a trossos regulars, sense treure-li la pell.
  2. Poseu un parell de cullerades d’oli i la sèpia a la paella, sense haver-la escalfat. Tapeu-la i coeu-ho a foc suau uns 10 minuts amb el propi suc.
  3. Quan gairebé no hi quedi suc, incorporeu-hi la ceba tallada, un raig d’oli i un polsim de sal. Feu-hi fer unes quantes voltes i coeu-ho a foc suau amb tapa, uns 10 minuts o fins que la ceba comenci a estovar-se.
  4. Afegiu-hi els pèsols i l’aigua calenta. Si els pèsols són tendres, n’hi haurà prou amb 5 minuts de cocció.
  5. Tireu-hi la farina desfeta amb aigua, la picada d’all i julivert i un polsim de sal. Remeneu-ho i deixeu-ho coure 3 minuts.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Renteu la sèpia i talleu-la a trossos regulars, sense treure-li la pell.
  2. Poseu un parell de cullerades d’oli i la sèpia a la paella, sense haver-la escalfat. Tapeu-la i coeu-ho a foc suau uns 10 minuts amb el propi suc.
  3. Quan gairebé no hi quedi suc, incorporeu-hi la ceba tallada, un raig d’oli i un polsim de sal. Feu-hi fer unes quantes voltes i coeu-ho a foc suau amb tapa, uns 10 minuts o fins que la ceba comenci a estovar-se.
  4. Afegiu-hi els pèsols i l’aigua calenta. Si els pèsols són tendres, n’hi haurà prou amb 5 minuts de cocció.
  5. Tireu-hi la farina desfeta amb aigua, la picada d’all i julivert i un polsim de sal. Remeneu-ho i deixeu-ho coure 3 minuts.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Segons els consells d’una peixatera de confiança, la sèpia cuita amb la pell queda més tendra. Hi ha moltes variants locals: amb ceba tendra o seca, sofregit amb tomàquet o sense, amb vi blanc, amb menta fresca o picada d’all i julivert.

Els apunts energètics

La primavera és el millor moment de la sèpia i del pèsol; per tant, aquest és un bon plat de temporada. La sèpia és una font de proteïna interessant, ja que té un efecte nutritiu i reconstituent en general i, alhora, és lleugera per al fetge. D’altra banda, la fibra del pèsol ajuda a eliminar la proteïna animal ràpidament.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La sèpia, a part de tenir molta aigua, és una bona font de proteïna i també presenta un bon equilibri de greixos insaturats (en un 1,5%). La seva carn aporta poques calories; per tant, resulta interessant si s’està seguint una dieta d’aprimament. Conté minerals com el fòsfor, el potassi i el magnesi, i vitamines com la B3 o niacina i la B12.

Per altra banda, si volem aprofitar tot el valor nutricional dels pèsols, no s’han de coure gaire temps; són molts rics en fibra i en oligoelements, i tenen proteïnes tan interessants com les de la soja. En definitiva, és un plat adient per a totes les persones: per a les que volen cuidar el pes, per a les que tenen problemes de colesterol i per a les que busquen uns nivells de sucre en sang òptims.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat