Mandonguilles amb fetge i carbassó al forn

Plat principal, Condiments i salses  |  Laura Garcia

Avui us presentem una molt bona recepta amb fetge, perfecta per a aquells que no siguin uns grans admiradors d'aquest ingredient. Però no només porten fetge, també carbassó, perquè quedin més saboroses.

  • Racions:
    5 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

  • 500 g de la carn picada que vulgueu: vedella, porc, pollastre, gall dindi o una combinació
  • 150 g de fetge de vedella, xai, pollastre, etc.
  • 1 carbassó petit, 150 g
  • 1 gra d’all pelat i premsat
  • 2 cullerades de farina de coco (no és el mateix que el coco ratllat)
  • 1 ou
  • Sal
  • Farigola
  • Pebre

Per a la salsa de iogurt i menta

  • 125 g de iogurt de llet de cabra (utilitzeu un iogurt sense lactis, si ho preferiu)
  • Unes 25 fulles de menta fresca
  • 2 cullerades d’oli d’oliva, 30 ml
  • 1 cullerada de suc de llimona, 15 ml (afegiu-ne una mica més si utilitzeu un iogurt sense lactis, solen ser menys àcids)
  • Sal
  • Opcional: all picat o all en pols

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Mandonguilles amb fetge i carbassó al forn

Plat principal, Condiments i salses  |  Laura Garcia

  • Racions:
    5 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Avui us presentem una molt bona recepta amb fetge, perfecta per a aquells que no siguin uns grans admiradors d'aquest ingredient. Però no només porten fetge, també carbassó, perquè quedin més saboroses.


Ingredients

  • 500 g de la carn picada que vulgueu: vedella, porc, pollastre, gall dindi o una combinació
  • 150 g de fetge de vedella, xai, pollastre, etc.
  • 1 carbassó petit, 150 g
  • 1 gra d'all pelat i premsat
  • 2 cullerades de farina de coco (no és el mateix que el coco ratllat)
  • 1 ou
  • Sal
  • Farigola
  • Pebre

Per a la salsa de iogurt i menta

  • 125 g de iogurt de llet de cabra (utilitzeu un iogurt sense lactis, si ho preferiu)
  • Unes 25 fulles de menta fresca
  • 2 cullerades d'oli d'oliva, 30 ml
  • 1 cullerada de suc de llimona, 15 ml (afegiu-ne una mica més si utilitzeu un iogurt sense lactis, solen ser menys àcids)
  • Sal
  • Opcional: all picat o all en pols

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 175 ºC.
  2. Prepareu la safata de forn amb una cobertura de silicona o paper d'enfornar.
  3. Col·loqueu el fetge en una batedora o processador d'aliments i tritureu-lo completament fins a obtenir una pasta.
  4. Ratlleu el carbassó (amb pell) amb l'opció més fina d'una mandolina o processador d'aliments.
  5. Col·loqueu en un bol la carn picada i afegiu-hi el fetge triturat i el carbassó. Us recomano que en aquest punt renteu el recipient de la batedora que heu utilitzat per triturar el fetge, o almenys hi afegiu aigua i el deixeu en remull, perquè el fetge s'enganxa bastant si s'asseca.
  6. Afegiu-hi l'ou, la sal, l'all, el pebre, la farigola i les dues cullerades de farina de coco.
  7. Barregeu amb les mans fins que estigui tot ben combinat. Si voleu, podeu esperar un parell de minuts perquè la farina de coco absorbeixi part de la humitat de la massa, així serà més fàcil formar les mandonguilles.
  8. Formeu mandonguilles de la mida que vulgueu fins a acabar la massa i aneu col·locant-les a la safata de forn.
  9. Enforneu les mandonguilles durant 15 minuts a 175 ºC. No convé cuinar-les massa perquè no quedin seques. Si us sembla que el temps és insuficient (perquè les veieu poc fetes), podeu apagar el forn, obrir una escletxa i deixar-les reposar 5 minuts.
  10. Finalitzat el temps, obriu el forn i retireu-ne les mandonguilles. Serviu-les amb l'acompanyament que vulgueu.

Per preparar la salsa de iogurt i menta:

  1. Poseu el iogurt en un bol petit i afegiu-hi l'oli d'oliva, el suc de llimona i la sal. També l'all si decidiu fer-lo servir.
  2. Renteu les fulles de menta sota l'aixeta i eixugueu-les bé amb paper de cuina o un drap net.
  3. Talleu les fulles molt fines amb un ganivet sobre una taula de tallar.
  4. Afegiu la menta a la salsa de iogurt i combineu. Corregiu de sal i llimona, si cal.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 175 ºC.
  2. Prepareu la safata de forn amb una cobertura de silicona o paper d’enfornar.
  3. Col·loqueu el fetge en una batedora o processador d’aliments i tritureu-lo completament fins a obtenir una pasta.
  4. Ratlleu el carbassó (amb pell) amb l’opció més fina d’una mandolina o processador d’aliments.
  5. Col·loqueu en un bol la carn picada i afegiu-hi el fetge triturat i el carbassó. Us recomano que en aquest punt renteu el recipient de la batedora que heu utilitzat per triturar el fetge, o almenys hi afegiu aigua i el deixeu en remull, perquè el fetge s’enganxa bastant si s’asseca.
  6. Afegiu-hi l’ou, la sal, l’all, el pebre, la farigola i les dues cullerades de farina de coco.
  7. Barregeu amb les mans fins que estigui tot ben combinat. Si voleu, podeu esperar un parell de minuts perquè la farina de coco absorbeixi part de la humitat de la massa, així serà més fàcil formar les mandonguilles.
  8. Formeu mandonguilles de la mida que vulgueu fins a acabar la massa i aneu col·locant-les a la safata de forn.
  9. Enforneu les mandonguilles durant 15 minuts a 175 ºC. No convé cuinar-les massa perquè no quedin seques. Si us sembla que el temps és insuficient (perquè les veieu poc fetes), podeu apagar el forn, obrir una escletxa i deixar-les reposar 5 minuts.
  10. Finalitzat el temps, obriu el forn i retireu-ne les mandonguilles. Serviu-les amb l’acompanyament que vulgueu.

Per preparar la salsa de iogurt i menta:

  1. Poseu el iogurt en un bol petit i afegiu-hi l’oli d’oliva, el suc de llimona i la sal. També l’all si decidiu fer-lo servir.
  2. Renteu les fulles de menta sota l’aixeta i eixugueu-les bé amb paper de cuina o un drap net.
  3. Talleu les fulles molt fines amb un ganivet sobre una taula de tallar.
  4. Afegiu la menta a la salsa de iogurt i combineu. Corregiu de sal i llimona, si cal.

Els apunts de la Laura García

  • Veureu que es cuinen totes alhora al forn. És així per comoditat i per reduir la possibilitat que es formin substàncies nocives en cuinar la carn a una temperatura alta, però si preferiu saltar-les a foc suau, endavant.
  • Podeu servir-les amb una salsa de tomàquet casolana, un puré cremós de coliflor o l’acompanyament que vulgueu. Jo us proposo un toc fresc ara que arriba la primavera: una salsa de iogurt i menta i unes rodanxes de cogombre.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat