Encara falten tres mesos, però no ens podem estar d’explicar-vos part del que passarà al Cómo Como Festival 2017: el gran mercat eco, restaurants healthy, activitats, concerts i el cartell de luxe de ponències. Hem dissenyat un cartellàs amb les veus més potents del moment que oferiran xerrades i experiències gastronòmiques a l’Auditori Veritas. Les entrades ja estan a la venda al web del comocomofestival.com, on hi podreu veure el detall d’horaris i informació ampliada de cada una, però us en fem cinc cèntims.

 • El psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer “Et canviarà la vida” amb una conferència 360 parlant d’alimentació, esport, tòxics i emocions.
 • Carla Zaplana, nutricionista i Health Coach, explicarà com una alimentació basada en vegetals pot prevenir i, fins i tot, revertir malalties del món actual amb “Vegetalitza’t”.
 • Sílvia Abril, Nina i Cristina Brondo són les “famoses healthy” que ens explicaran com cuiden l’alimentació i quin esport fan. El debat el moderarà la directora del festival, Núria Coll.
 • Miquel Porta i Pere Gascón, moderats per Jaume Barberà, debatran sobre “Les condicions de vida i el càncer”. Parlaran de factors cancerígens com els tòxics, disruptors endocrins, però també de la mala gestió emocional o de no descansar.
 • Elena Carrió, biòloga i assessora nutricional, parlarà de la importància dels “Primers aliments: deslletament i alimentació per a nadons sans i feliços”.

A banda de les ponències i debats, aquest any oferim com a novetat les experiències gastronòmiques, que són molt més que tallers o showcookings.

 • Xavier Pellicer, xef del restaurant Céleri, ens explicarà en un viatge didàctic i pràctic de “Com es cuinen les verdures de veritat”.
 • La bloguera Auxy Ordóñez ens explicarà el seu procés per aprendre a cuinar dolços saludables mentre cuina “Les millors postres del món”.
 • Javier Medvedovsky, d’Espiritual Chef, Ana i Valeria del restaurant Bendita Helena, i Ivan Surinder, del restaurant Tandoor, són “El gran talent jove” en el panorama de la cuina honesta i compromesa i ens explicaran el recorregut que han fet cap a la seva proposta de cuina.
 • Jordi Morera, forner de cinquena generació a L’Espiga d’Or, mostrarà com fer “El millor pa del món”.
 • Laura Veraguas i Myriam Fernández, xef i propietària del restaurant Iradier respectivament, ens explicaran “Quina és la màgia de l’alimentació saludable?” per elaborar un plat del seu restaurant.
 • Consol Rodríguez, formadora de cuina crudivegana, parlarà dels beneficis de mètodes mil·lenaris de preparació d’aliments amb la xerrada “Fermentem, germinem i remullem”.

El gran mercat eco

A la part d’expositors hi haurà grans marques que aposten per l’alimentació ecològica com San Miguel, Amandin, Biográ, Santiveri o Aneto. Així com empreses mitjanes i petits artesans. Tots vendran el seus productes durant els dos dies de festival i, per tant, serà un gran mercat eco adreçat al gran consum. A més d’alimentació, també hi haurà alguns estands de cosmètica natural i estris de cuina.

Restaurants confirmats

The Green Spot, Sergi de Meià, Woki, Bendita Helena, El Filete Ruso, Green Shots, Espiritual Chef, El Peix Grillat, 2Y Restaurant Macrobiòtic, Due Spagui, Nabibi Vital Cooking i Vega Raw Organic ja han confirmat que cuinaran en directe a la zona de restaurants. Entre tots trobem oferta Slow Food-Km 0, ecològics, vegetarians, vegans o flexitarians. Serà una manera d’acostar el menjar saludable als visitants i de fer-los descobrir restaurants sans i boníssims.

Activitats

La música d’en Marc Parrot i la realització d’il·lustracions en directe de l’Eva Armisén dibuixaran l’espectacle “Tots a taula”, que ens ajudarà a redescobrir el moment dels àpats d’una manera plaent, positiva i emocionant. També hi haurà els concerts de Paula Valls i Enric Verdaguer.

A més, l’activitat física és un dels eixos del festival i tindrem Duet Sports per posar-nos en forma.

Al mes de setembre us seguirem explicant moltes altres activitats que formaran part del festival, especialment a la zona infantil, perquè volem que sigui un festival familiar i lúdic.