CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Producte estrella
El suc Pink Punk, amb maduixes, pinya, remolatxa, poma i gingebre, i la quiche vegetal.

Apte per a
Tothom

Preu
Sucs: entre 3,90 i 5,30 (segons la mida); menús a 8-10 € de mitjana.

Contacte París, 201. Barcelona. Tel.: 93 200 88 25. De dl a dv de 8 a 20 h. Ds de 9 a 16 h. greenshots.cat.


Cafè + dònut; cafè amb llet + croissant o ensaïmada; tallat + napolitana de xocolata. Un clàssic. De bon matí, les cafeteries i els bars poblen els carrers amb cartellets i pissarres amb aquest tipus d’ofertes. Una opció fàcil i també, no ens enganyem, econòmica. Però, i si anem més enllà de la cafeïna, els lactis i el sucre refinat de la pastisseria industrial i ens decidim a esmorzar d’una altra manera, més sana, a començar el dia en verd? Això és el que ens ofereix Green Shots, la flamant nova botiga de sucs de Barcelona, que va obrir les portes fa només uns mesos, aquest juny passat.

I la millor carta de presentació que podria tenir és la Montse Gómez, que em rep a les nou del matí plena d’energia i amb una rialla contagiosa. Em parla de l’origen i dels primers passos de la botiga amb passió i també amb optimisme. Abans de començar aquesta aventura era professora de ioga i va viatjar diverses vegades als Estats Units a fer-hi alguns cursos. “A Manhattan trobava una botiga de sucs verds a cada cantonada. M’encantaven, i em feien sentir tan bé que vaig pensar, com és que això no ho trobo a Barcelona? I m’hi vaig llançar.”

Els seus són sucs fets al moment, 100% naturals. No fan servir HPP (tractaments per alta pressió) ni fruita congelada. Al contrari, tant la fruita com la verdura són fresques, és a dir, mantenen totes les propietats, i també són ecològiques o de proximitat (ho compra tot a La Tavella i a Hortec, a més de BioSpace). A més a més, i com a mostra de coherència amb la línia que vol que tingui la botiga, tant els envasos de plàstic que fa servir com les canyetes són biodegradables i compostables.

Si fem un cop d’ull a la carta de sucs, podem veure que hi ha més d’una desena de possibilitats per triar. La clientela, però, sovint tendeix a decidir-se per opcions conservadores, «segures», per dir-ho d’alguna manera. “Al principi, quan oferies un suc verd a la gent deia que semblava radioactiu!”, m’explica la Montse entre rialles. “Quan em pregunten què porta el suc, sempre deixo els espinacs o les verdures que contingui per al final, perquè si ho dic al principi, fan: ‘Mmm… val més que em posis un suc de taronja!’. Els que hi afegeixen poma o préssec ja són uns atrevits!”

També n’hi ha que li demanen consell sobre quin és el millor suc que poden prendre segons el problema que tenen: contra el refredat, un bona dosi de Coldfighter –amb equinàcia, gingebre, pinya, taronja i julivert–; si van fluixos d’energia, un Green Energy –amb poma, pera, plàtan, mango i espirulina. A mi, però, m’han robat el cor especialment el Pink Punk –amb maduixes, pinya, remolatxa, poma i gingebre– i l’estrella de la casa, el Green Summer, que porta espinacs, poma, pinya i menta. La Montse pensa que, de fet, no s’ha desviat gaire de la feina que feia abans: “Estic en la mateixa línia, la de cuidar la gent, però des d’un altre costat, des de l’alimentació”.

Reprenent el que dèiem al principi, Green Shots no només ens permet començar la jornada d’una manera més saludable, sinó també continuar-la i acabar-la, ja que a part dels sucs, a l’obrador de la botiga també s’hi cuina. Fan menús de migdia a preus econòmics que podeu menjar allà mateix o emportar-vos; i si no us voleu moure de casa sempre us quedarà el servei a domicili.

A part dels sucs, des de bon principi van servir sushi vegetarià, que té dues variants, el Súper Green, amb arròs integral i alvocat, pastanaga, enciam, cogombre i alga nori; i el Súper Green Tuna, que també porta tonyina blanca. Amb el pas de les setmanes, però, la Montse es va adonar que al migdia, a l’hora de dinar, era quan tenia més feina i s’ha anat adaptant a les necessitats dels clients preparant cada cop més coses. He de destacar la gamma de sandvitxos gurmet que tenen –no us perdeu el Mediterranian Pastrami i l’Olivada Tuna–, fets amb pa artesanal del Turris. Tenen molt d’èxit, també, les diferents quiches vegetals i les pizzes, fetes totes amb farina integral. Els amants de les cremes, i més ara que arriba el fred, és imprescindible que tasteu la seva crema de carbassa amb topping de pipes, coco o ceba caramel•litzada.

A vegades costa canviar d’hàbits, menjar torró a l’estiu, gelats a l’hivern… Però jo us recomanaria que féssiu com un grup de professors de ioga que va visitar fa poc la botiga a última hora per fer unes rondes de sucs de Happy Hour. És a dir, canviar el xip. “En lloc de prendre gintònics, venien a desmelenar-se amb uns sucs!”, explica la Montse. Ja sabeu què cal fer, doncs, passeu pel Green Shots i desmeleneu-vos! *

 

* Amb la compra d’un suc, els socis d’Etselquemenges us emporteu de regal una magdalena amb llavors i espirulina.

 

Laia Brossa
Laia Brossa

Periodista i filòloga