CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT


Plat estrella
El wok i les carns de pastura ecològica

Apte per
Ovolacteovegetarians, vegans, celíacs, macrobiòtics

Preu mig carta
15 euros.

Contacte
Ronda Universitat, 20
Barcelona
Telf: 93-302-52-06


En Pablo Guasch és un empresari tot terreny. Fa 6 mesos que en un sol negoci té desenes de fronts oberts per controlar:  el pa del forn és de Baluard, una primera garantia del local que estic a punt de conèixer.

M’acosto al mostrador i veig pans per cada persona, alguns ecològics i fets amb llevat natural. El passadís d’aquest local et va portant per cada mostrador i paradeta. Podríem ser ben bé dins la Boqueria. Aquí, però, hi ha més silenci. Els prestatges de l’esquerra estan plens a vessar de conserves amb el segell ecològic. Una noia es passeja amb el cotxet i el seu fill pel davant del mostrador. Porta la velocitat del qui compra al mercat una tarda d’una dia de cada dia. A la seva esquena un home s’encanta, a una altra velocitat, mirant la copa de vi que li acaben de servir a la primera de les barres del local on d’aquí a pocs dies hi oferiran també tapes. Més endavant hi ha la barra i cuina centrals on es fan els woks que donen nom al negoci i al sentit del primer dels Wokis que es va obrir a La Barceloneta ara fa 4 anys i on els turistes hi fan llargues cues perquè els cuinin un wok al moment. Al Woki, però, el concepte varia i s’amplia.

A l’altre costat del passadís i davant per davant dels malabars dels cuiners que preparen wok, hi ha un altre tipus de malabarista que prepara sushis, makis, ceviches… Encara ens queda una nova barra on s’elabora la pasta fresca, amanides i hamburgueses. Al voltant d’aquest showcooking hi ha tamborets per menjar ben a prop dels fogons. En aquesta zona també hi ha la parada de fruita i verdura fresca, ecològica i de proximitat, i també les neveres amb carn, lactis, proteïnes vegetals i, fins i tot, una secció de productes de neteja i que ara s’ampliarà amb una zona de cosmètica. Aquesta barreja que podria marejar al client és justament la gràcia d’un local dissenyat amb aires europeus i nordamericans. Al fons del local hi ha les taules per dinar i sopar, abans o després d’haver fet la compra i aquí la decoració són els prestatges de llets vegetals a les parets de la dreta, i els vins i cerveses ecològiques, internacionals i biodinàmiques, a l’esquerra.

El Woki és un nou concepte basat en el concepte de les parades dels mercats tradicionals però posats al dia, que recull les necessitats d’una societat amb poc temps però que cada cop és més conscient i militant del consum ecològic i responsable. L’ubicació és, a més, tota una oportunitat i amplia el ventall de clients: turistes, passejants, estudiants, treballadors d’empreses veïnes i d’altres que fan el recorregut que sigui per arribar-hi a la nit i comprar quan tothom ja té la persiana baixada. El Woki Organic comença a patentar ara una marca pròpia dels productes. Ja els aniràs trobant i alguns te’ls cuinaran in situ i te’ls podràs emportar a casa per dinar o per sopar.

El Woki també és take away així que necessitaràs més d’un dia i de dos per aprendre’t aquest negoci amb múltiples oportunitats.

 

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll