Quan comença el bon temps i la calor, l’aperitiu se sol convertir en el moment estrella del dia. Gairebé tothom associa l’aperitiu amb cervesa, patates xips, peix fregit, unes broquetes o tapes variades. El problema és que no sempre és el més saludable. Per això avui volem compartir 6 aperitius saludables per a aquest estiu. Us assegurem que, a més de menjar saníssim, els vostres convidats se’n lleparan els dits.
Ara que encara és una mica complicat trobar terrasses disponibles, una alternativa genial és preparar vermuts o aperitius a casa. Si quedeu amb amics, podeu anar cada setmana a casa d’algú diferent i fins i tot organitzar algun concurs d’aperitius saludables. A gairebé tothom li agrada participar en aquest tipus d’esdeveniments i segur que algú acaba sorprenent amb unes grans habilitats culinàries (i potser aquest algú sou vosaltres). Nosaltres us donem algunes idees perquè deixeu volar la imaginació.
6 aperitius saludables per a aquest estiu
1-Canelons freds amb hummus i tomàquet
Ingredients:
- 1 tassa d’hummus
- 1 carbassó
- Talls de pernil dolç
- Germinats al gust
- Sal
- Escuradents
Recepta:
- Renteu bé el carbassó. Amb l’ajuda d’un pelador feu tires fines de dalt a baix. Descarteu la part central i guardeu-la per a altres preparacions.
- Talleu el pernil de la mateixa mida que les tires de carbassó. Col·loqueu les tires de pernil damunt de les de carbassó.
- Afegiu-hi una culleradeta d’hummus i germinats. Tanqueu-ho donant-hi forma de caneló i poseu-hi un escuradents perquè no es desenrotlli.
2-Delícies de tonyina i cogombre
Ingredients:
- 1 cogombre a rodanxes gruixudes
- 225 g de tonyina crua per a sushi (prèviament congelada)
- 1/4 de ceba tendra, a rodanxes
- 30 g de iogurt grec
- 1 c.s. de salsa sriracha
- Sal
- Alga nori a trossets i llavors de sèsam (per decorar)
Recepta:
- Talleu la tonyina a trossets petits i poseu-la amb la ceba tendra en un bol.
- Afegiu-hi el iogurt, la salsa sriracha i sal al gust. Barregeu-ho bé.
- Poseu les rodanxes de cogombre sobre una safata i, sobre cada rodanxa, una cullerada de la mescla de tonyina.
- Opcional: decoreu-ho amb més salsa, sèsam i alga nori.
3-Increïble salsa de feta i iogurt
Ingredients
- 150 g de formatge feta
- 1 tassa de iogurt grec
- 1/2 gra d’all
- Anet fresc
- Menta fresca
- Sal i pebre
- 1 c.s. de maionesa
- Pela d’1 llimona
Recepta:
- Barregeu tots els ingredients en un processador d’aliments fins que quedi una textura cremosa.
- Serviu en un plat amb un rajolí d’oli d’oliva, llavors de sèsam torrades i caiena en pols.
- Acompanyeu de pa de pita o bastonets de verdures crues.
4-Endívies farcides d’hummus amb curri
Ingredients
Recepta:
- Separeu totes les fulles de les endívies i col·loqueu-les sobre una safata.
- Afegiu una cullerada d’hummus a cada fulla, curri al gust i llavors de magrana.
- Decoreu amb un rajolí d’oli d’oliva i pela de llimona.
5-Cigrons especiats cruixents
Ingredients
- 400 g de cigrons en conserva escorreguts
- 1 c.s. d’oli d’oliva
- 1 c.p. de pebre picant
- 1/2 c.p. de caiena
- 1 c.p. de comí en pols
- 1/2 c.p. de coriandre en pols
- Sal i pebre
Recepta:
- Preescalfeu el forn a 190 ºC.
- Eixugueu els cigrons al màxim.
- En un bol afegiu-hi els cigrons, l’oli i les espècies. Barregeu-ho tot fins que quedi ben integrat.
- Poseu els cigrons sobre paper de forn en una safata per al forn.
- Cuineu-los entre 15 i 20 minuts. Remeneu-los i cuineu-los 15 minuts més o fins que estiguin cruixents.
- Deixeu que es refredin i serviu-los tal qual.
6-Patacons saludables amb hummus de carxofa
Ingredients
- 1 plàtan mascle
- OOVE
- Hummus de carxofa
- Sal
Recepta:
- Preescalfeu el forn a 200 ºC.
- Peleu el plàtan mascle i talleu-lo a rodanxes gruixudes (entre 1 i 1,5 cm). Poseu-lo en un bol.
- Afegiu-hi un raig d’OOVE i sal i remeneu-ho fins que tot quedi ben impregnat.
- Poseu els trossos de plàtan mascle en una safata de forn sobre paper de forn.
- Cuineu uns 10 minuts aproximadament o fins que estiguin lleugerament daurats i tous per dins.
- Aixafeu-los amb un corró o un got pla. Hi podeu tirar un altre rajolí d’oli per sobre. Torneu a posar-los a la safata i cuineu uns minuts més fins que estiguin ben fets.
- Traieu-los del forn i serviu-los amb hummus de carxofa.
En algunes receptes, fem servir hummus, ja que és una forma fàcil i senzilla d’incorporar llegums i proteïna a la dieta. Quan tenim una mica més de pressa o menys ganes de treballar, optar per un hummus preparat pot ser de gran ajuda.
La Piara ofereix una gamma de deliciosos hummus ideals per incorporar en qualsevol aperitiu. Tots estan fets amb ingredients 100% naturals i prou. Els Hummus de La Piara no necessiten cap mena d’additiu, ja que es conserven gràcies a la dutxa maria, un sistema similar al tradicional bany maria que permet conservar les receptes sense la necessitat d’additius. Entre d’altres trobareu:
- Hummus (versió clàssica)
- Hummus amb curri
- Hummus de carxofa amb olives negres
- Hummus d’albergínia amb tahina