L’Anna porta molts anys en el món de l’hostaleria. Durant la seva trajectòria, ha anat prenent consciència de la importància de l’alimentació, ha profunditzat en la filosofia macrobiòtica i ha evolucionat cap a una línia més vegetariana. Ha passat per restaurants com l’Hortet i ja fa temps que col·labora amb la Montse Bradford. Ara ha obert el seu propi restaurant. “A tots els municipis comença a haver-hi un restaurant saludable o vegetarià, i aquí a Sant Cugat en faltava un”.
Li pregunto pel nom del restaurant, ja que el trobo molt encertat tenint en compte que es tracta d’un ingredient molt utilitzat a la cuina macrobiòtica “Des de fa temps, quan m’imaginava el nom del restaurant, ja m’havia vingut el Kombu. M’agrada molt la filosofia oriental del Yin i el Yang i de totes les algues és la que més m’agrada”.
No fa ni dos mesos que l’ha inaugurat i ja hi ha algun client fix: “m’ha sorprès força perquè jo hi ha certs productes que no tinc: lactis, ous, sucres refinats, Coca cola, Fanta… No tinc res de tot això i ningú m’ho ha demanat ni s’ha queixat. Tothom ha entès el concepte i estic molt contenta amb les respostes que rebo”. Un 80 % dels plats que hi trobem són vegetarians, i la resta poden portar peix, però tots duen al darrere una clara filosofia oriental. Això sí, sempre intenta que els productes siguin ecològics i de temporada.
Als matins, el Kombu ofereix esmorzars sans i complets perquè puguem començar el dia amb energia. Podem optar per sucs naturals de fruites i hortalisses, i entrepans diferents que s’allunyen dels típics amb embotit. Una combinació molt bona és el que porta hummus, germinats i alguna fulla verda.
Al menú del migdia, que té un preu de 12,50 €, podem escollir entre la crema del dia o fer-nos la nostra pròpia amanida a partir d’un bufet molt complet. No només d’enciam i tomàquet, sinó també amb patés vegetals, algun cereal, salses saludables i diferents verdures i hortalisses. Després, tenim l’opció d’escollir entre dos plats combinats diferents: el yin i el yang. El primer acostuma a ser més suau i el segon més potent, però tots dos presenten un equilibri entre els aliments que necessitem en el nostre dia a dia per aguantar bé la jornada: cereals integrals, proteïna en forma de llegums o peix, verdura dolça, verdura verda, ferments, germinats i algues. I per acabar, les postres, que sempre són casolanes i si s’endolceixen ho fan amb melasses o atzavara. Un pastís boníssim que no us podeu perdre és el de pastanaga i crema d’anacards.
Ah! I si només voleu el plat combinat també hi ha l’opció d’optar pel menú exprés.
La línia del restaurant té una clara influència macrobiòtica, tot i així, l’Anna no es tanca portes i també hi podem trobar algun plat raw: “intento que hi hagi un equilibri”. S’hi pot tastar un paté de remolatxa cru d’un color viu intens acompanyat de xapatis de fajol, o uns deliciosos raviolis de carbassa farcits de xiitake i formatge de fruita seca. Tot servit amb una presentació espectacular.
Divendres i dissabte al vespre, el restaurant disposa d’una carta molt diferent. Es manté la mateixa filosofia, però ja no hi trobem els plats combinats sinó una àmplia varietat de textures i sabors: alguns plats crus, alguns amb peix i d’altres vegetarians. Us recomano que tasteu el rissoto d’arròs negre amb perfum de coco i cruixent de porro; fa venir salivera. A més, també hi podem degustar vins biodinàmics i ecològics o un licor de gingebre artesà.
Els socis de l’Ets podeu gaudir d’un 10 % de descompte a la carta de nit ensenyant el vostre carnet.
Contacte
c/ Sant Domènec, 7
Sant Cugat del Vallès
Telf: 93 633 95 35
Horari: Migdies de dilluns a dissabte. Nits de divendres i dissabte. Diumenge tancat.
Georgina Estapé
Bloguer graduada en publicitat i relacions públiques i estudiant de dietètica