Gelatina de móres

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Unes postres o un berenar saludable, lleuger i deliciós per quan és temps de mores.

  • Racions:
    6 - 8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts + 2 hores de nevera
© Pau Esculies

Ingredients

Per al batut de móres

  • 500 ml de llet d’arròs i avellanes
  • 500 g de móres fresques

Per a la gelatina de móres

  • 1 vas (250 ml) de batut de móres
  • 1 vas de llet d’arròs i avellanes
  • 1 vas de compota de poma
  • 2 culleradetes (4 g) d’agar-agar en pols de Porto-Muiños
  • ½ culleradeta (2,5 g) d’essència natural de vainilla o ½ beina de vainilla oberta
  • Uns quants granets de sal marina

Per a la presentació

  • Coco ratllat
  • Móres fresques
  • Fulletes fresques de menta o d’estèvia

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Gelatina de móres

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    6 - 8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts + 2 hores de nevera

Unes postres o un berenar saludable, lleuger i deliciós per quan és temps de mores.


Ingredients

Per al batut de móres

  • 500 ml de llet d’arròs i avellanes
  • 500 g de móres fresques

Per a la gelatina de móres

  • 1 vas (250 ml) de batut de móres
  • 1 vas de llet d’arròs i avellanes
  • 1 vas de compota de poma
  • 2 culleradetes (4 g) d’agar-agar en pols de Porto-Muiños
  • ½ culleradeta (2,5 g) d’essència natural de vainilla o ½ beina de vainilla oberta
  • Uns quants granets de sal marina

Per a la presentació

  • Coco ratllat
  • Móres fresques
  • Fulletes fresques de menta o d’estèvia

Elaboració

  1. Renteu les móres sota l’aixeta i poseu-les al vas de la batedora. Tritureu-les amb la llet d’arròs.
  2. Passeu-les pel colador xinès per treure’n la grana i obtenir un batut fi.
  3. En un cassó, barregeu la llet d’arròs amb l’agar-agar, uns quants granets de sal i l’essència de vainilla. Feu que arrenqui el bull i aneu-ho remenant amb un batedor de mà.
  4. Aparteu-ho del foc i afegiu-hi la compota de poma i el batut de móres.
  5. Remeneu-ho i aboqueu-ho en un motlle desmuntable que permeti aconseguir un gruix d’uns 6 cm. Deixeu-ho quallar a la nevera 2 hores.
  6. Traieu la gelatina del motllo i guarniu-la amb unes quantes móres sobre un llit de coco ratllat, combinades amb fulles tendres de menta o d’estèvia

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Renteu les móres sota l’aixeta i poseu-les al vas de la batedora. Tritureu-les amb la llet d’arròs.
  2. Passeu-les pel colador xinès per treure’n la grana i obtenir un batut fi.
  3. En un cassó, barregeu la llet d’arròs amb l’agar-agar, uns quants granets de sal i l’essència de vainilla. Feu que arrenqui el bull i aneu-ho remenant amb un batedor de mà.
  4. Aparteu-ho del foc i afegiu-hi la compota de poma i el batut de móres.
  5. Remeneu-ho i aboqueu-ho en un motlle desmuntable que permeti aconseguir un gruix d’uns 6 cm. Deixeu-ho quallar a la nevera 2 hores.
  6. Traieu la gelatina del motllo i guarniu-la amb unes quantes móres sobre un llit de coco ratllat, combinades amb fulles tendres de menta o d’estèvia

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Per elaborar el batut de móres podeu substituir la llet d’arròs per suc de poma o llet d’ametlla. La llet d’avellanes endolcida amb malta de cereal fa la funció d’endolcidor. Segons l’adaptació que en feu, haureu d’afegir-hi un parell de cullerades de melassa d’arròs.

En aquesta recepta fem servir l’agar-agar en pols de Porto-Muiños. Si feu servir l’agar-agar japonès en flocs, n’hi haureu de posar més quantitat: 5 cullerades (75 ml) de flocs. A més, haureu de canviar lleugerament el procediment del punt 2 de la manera següent: per fer la gelatina poseu la llet d’arròs i els flocs d’agar-agar en un cassó i deixeu-ho bullir a foc suau de 5 a 7 minuts, amb l’essència de vainilla i uns quants granets de sal.

Els motlles desmuntables de silicona de platí amb una base de vidre o ceràmica que no es ratlla en tallar són ideals per a aquest tipus de pastís, ja que permeten treure els laterals sense malmetre la gelatina

Els apunts energètics

L’alga agar-agar té un efecte extremament refrescant, és laxant i molt depurativa.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Les móres són una fruita excel·lent pels bioflavonoides, i el seu contingut en vitamina C i en betacarotè les converteix en magnífiques antioxidants.

La gelatina de móres és un deliciós remei per als ulls, estrella en la dieta antiaging de finals d’estiu i principis de tardor.

Pel fet de no afegir-hi sucre refinat, un gran lladre de nutrients, ens assegurem que totes les vitamines, minerals i bioflavonoides que contenen aquestes postres actuïn en sinergia i s’assimilin en la seva totalitat.

Pel que fa a l’alga agar-agar, a diferència de les altres algues, destaca per la seva riquesa en fibra soluble, fet que ajuda a regular el trànsit intestinal.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat