Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Un plat de cullera nutritiu, remineralitzant i digestiu que escalfa el cos. Ideal per a les persones que estan en època de creixement com els nens, les dones embarassades i els esportistes.
A la cuina podem jugar amb diversos factors per augmentar la digestibilitat de les mongetes vermelles.
Aquesta tècnica també funciona amb les azuki, però mai amb els cigrons, que requereixen una temperatura constant. Guardeu les que sobrin cobertes pel líquid de cocció i feu-les servir per elaborar plats diferents. Per simplificar l’elaboració opteu per una conserva natural de mongetes cuites.
Un plat de cullera nutritiu, remineralitzant i digestiu que escalfa el cos perquè és una cocció llarga alhora que està condimentada amb dues espècies que escalfen: el gingebre i la nou moscada.
Els llegums foscos tenen la propietat de reforçar els ronyons i els ossos, especialment quan es cuinen amb alga kombu i amb aquestes dues espècies que escalfen. Si voleu saber més detalls del tipus de cuina per mantenir els ossos forts i flexibles, cliqueu aquí i si voleu aprendre la cuina per ossos cliqueu aquí.
Important: per obtenir una proteïna completa d’alt valor biològic, convé complementar la mongeta vermella amb algun cereal i això es pot fer al llarg del dia, no cal combinar-ho al mateix àpat si no es vol.
Les mongetes són una font rica en hidrats de carboni, proteïna i fibra soluble. És un llegum ideal per a qui té el colesterol alt, problemes de restrenyiment i diabetis, ja que ajuda a regular la glucosa en sang. Si aquest plat el combinem amb un cereal ens proporcionarà una font excel·lent de proteïna d’alt valor biològic.
El llegum també és ideal per a les persones que estan en època de creixement, com els nens, dones embarassades i esportistes. Tant la mongeta vermella com les azuki ajuden a reforçar els ronyons i són molt adequades quan hi ha falta de vitalitat.
La presència de fonoll, alga kombu i gingebre asseguren la digestibilitat d’aquest plat.