Rap a l’Alberta

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Aquesta recepta és simple, fàcil, ràpida, saludable i permet obtenir, sense complicació, un sabor i una textura del peix excepcionals.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 cua de rap amb pell
  • Aigua bona freda
  • 1 all
  • 2-3 grans de ginebró
  • 3-4 fulles de llorer
  • Oli d’oliva verge extra

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Rap a l’Alberta

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Aquesta recepta és simple, fàcil, ràpida, saludable i permet obtenir, sense complicació, un sabor i una textura del peix excepcionals.


Ingredients

  • 1 cua de rap amb pell
  • Aigua bona freda
  • 1 all
  • 2-3 grans de ginebró
  • 3-4 fulles de llorer
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Renteu el rap amb una mica d’aigua de mar o bé aigua bona, sense treure-li la pell ni tallar-lo.
  2. Poseu el rap en una cassola cobert d’aigua freda amb el ginebró, l’all i el llorer. Feu que arrenqui el bull a foc viu, abaixeu el foc i deixeu-lo coure destapat a foc suau, fins que pugueu punxar-ho amb la forquilla sense notar resistència, és a dir, durant 7-10 minuts segons la mida de la cua.
  3. Passeu-lo a una plàtera, desespineu-lo i talleu-li la pell.
  4. Mengeu-vos-el immediatament amanit amb un raig d’oli.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Renteu el rap amb una mica d’aigua de mar o bé aigua bona, sense treure-li la pell ni tallar-lo.
  2. Poseu el rap en una cassola cobert d’aigua freda amb el ginebró, l’all i el llorer. Feu que arrenqui el bull a foc viu, abaixeu el foc i deixeu-lo coure destapat a foc suau, fins que pugueu punxar-ho amb la forquilla sense notar resistència, és a dir, durant 7-10 minuts segons la mida de la cua.
  3. Passeu-lo a una plàtera, desespineu-lo i talleu-li la pell.
  4. Mengeu-vos-el immediatament amanit amb un raig d’oli.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

D’aquesta manera de cuinar el peix se’n diu “escalfar” (pocher, en francès) i consisteix principalment a iniciar la cocció del rap amb aigua freda, la qual ha de cobrir completament el peix sencer. Un cop arribi gairebé a bullir és important abaixar el foc i que es cuini a foc suau, entre 80-85ºC per evitar que s’endureixi.

No abuseu del ginebró ni de l’all, per preservar el sabor delicat del rap.

Podeu aprofitar l’aigua de cocció restant per fer un fumet amb ceba, nap, pastanaga, api, un trosset d’alga kombu i les espines i la pell que heu tret del rap.

Els apunts energètics

El peix blanc bullit és saludable i fàcil de digerir, adequat per a totes les condicions.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El rap és un peix blanc de textura molt agradable i molt carnós. Aporta proteïnes d’alt valor biològic i també  vitamines del grup B i minerals com potassi, fòsfor, magnesi i ferro (tot i que no en quantitats notables). L’all té beneficis  per a les defenses. És un gran antiinfecciós. Aquesta recepta senzilla és una proposta interessant per oferir tant a petits com a grans. És important cuinar el rap amb oli d’oliva verge extra per tal que aconseguim un plat saborós alhora que molt beneficiós per a la salut.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat