CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Plat estrella
Crema de pastanaga amb taronja

Casal per a
nens de sis a tretze anys

Activitats
Contacte amb la natura, classes de teatre, anglès i cuina saludable

Contacte
www.projectemiranda.cat 


Si el que voleu és portar els vostres fills a un casal d’estiu amb l’objectiu que aprenguin i que es diverteixin fent teatre, però que alhora convisquin amb la natura i, per què no, que també tinguin l’opció d’aprendre l’anglès, us recomanem la proposta d’en Mauri Biosca i la Rosa Galindo, del Projecte Miranda. Al Pla de l’Orri, a l’Alt Berguedà, a una hora i mitja de Barcelona, trobem aquest espai protegit d’interès natural tan bonic que constitueix un marc d’excepció amb cérvols, isards i cavalls rodejat d’un paisatge d’alta muntanya meravellós.

El Projecte Miranda ofereix activitats per nens a partir de sis anys fins a tretze durant les tres primeres setmanes de juliol (de l’1 al 21 de juliol; es pot fer una setmana o més). Les activitats s’engloben en la comunicació i contacte amb els cavalls de la Fundació, amb passejades i rutes de flora i fauna, i classes de teatre amb l’anglès com a idioma vehicular. Els professors d’arts escèniques formen part de l’equip de l’escola superior d’art dramàtic Eòlia (professionals en actiu de les arts escèniques i monitors de lleure).

Pel que fa a l’alimentació dels nens, és interessant destacar que a la cuina hi entra només producte ecològic i de proximitat, i que la Rosa Galindo és qui s’encarrega de preparar uns àpats fantàstics. Formada en cuina bioenergètica, actualment continua rebent cursos de cuina d’alta gastronomia i macrobiòtica amb en Bernat Benbassat, cuiner de l’Etselquemenges i gran coneixedor de les virtuts medicinals dels aliments. Tal com ella ens explica, molts nens que han vingut al casal d’estiu del Projecte Miranda no estan gaire familiaritzats amb el tofu, el seitan, els llegums, la verdura… I com que ho sap, i sap que són nens, s’adapta perfectament al grup i acostuma a cuinar de manera molt progressiva perquè tots gaudeixin dels plats. Per exemple, els primers dies fa plats més “infantils”, com ara macarrons amb bolonyesa vegetal, després fa llibrets de seitan… I amb aquesta progressió ens comenta que, al final del casal, els nens li demanen més menjar a l’estil macrobiòtic obert! Menjar a la Fogaina de l’Orri –on cuina la Rosa– acaba sent una festa i una celebració continuada per als nens. Per exemple, triomfen la crema de pastanaga amb taronja, els iogurts fets a casa, l’hummus de cigrons, els macarrons integrals d’espelta amb tomàquet confitat i seitan o tonyina o amb crema de llet de civada, l’arròs a la cubana amb arròs basmati integral i ous bio de les gallines felices, i la xocolatada de xocolata bio i llet d’arròs, que freda es transforma en unes postres de xocolata fantàstiques i saludables. Els nens són molt sincers i agraïts!

Una altra opció per anar amb tota la família és la que ens presenta el Càmping Vinyols Camp, turisme rural i càmping ecològic. Hi ha l’opció d’allotjar-se en una caseta de fusta o d’acampar a l’ombra dels avellaners. També fan activitats per als nens, com ara visitar i alimentar els animals de la granja, treballar l’hort, tallers de cuina vegetariana, xerrades a la fresca… En aquest espai situat en el tranquil poble de Vinyols i els Arcs, en plena Costa Daurada, hi trobareu el Restaurant Maspubills, que ofereix una cuina casolana i vegetariana amb productes de proximitat i de producció pròpia.

Per a més informació:

www.projectemiranda.cat/

www.vinyolscamp.com/

 

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll