La seva propietària i xef, la Viky, amb un equip de tres dones –l’Elena, la Ro i la María Ángeles–, diposita tot el seu amor en aquest projecte que, com era d’esperar, va guanyant adeptes dia a dia. El restaurant MAAI neix de la necessitat de la Viky d’apostar per una cuina saludable, després de tenir un problema de salut que ha pogut superar gràcies a una alimentació més sana. Però també sorgeix a partir de la necessitat de donar continuïtat a la seva passió per la cuina i, alhora, conciliar la vida com a mare en un projecte que li permeti seguir treballant i també passar temps amb els fills.

Migdies saludables i deliciosos enmig de la jornada laboral

Parlem de les opcions del migdia. De dilluns a divendres, per només 10,50 € podem menjar un menú amb un entrant (en aquesta època de l’any és una crema 100% de verdures, amb germinats i llavors per sobre), un plat principal que hem d’escollir entre diverses opcions i una aigua saboritzada casolana. Si demaneu la targeta de fidelitat, per cada 9 àpats que hi feu, tindreu gratis una amanida o entrepà i una crema de verdures.

Triar el plat principal no és tan fàcil: totes les opcions són absolutament temptadores i igualment saludables. Després de dinar al MAAI tindreu la sensació d’haver-vos fet un homenatge, totalment sa i sense males digestions. L’Elena us explicarà tot el que vulgueu saber: ingredients, coccions, alternatives…

Entre les vuit opcions del menú, hi ha alternatives amb pa, sense pa, amb peix, amb carn, amb ou o vegetarià. I, si voleu tastar-les totes, no deixeu passar gaires dies sense tornar-hi, ja que cada dues setmanes canvien la carta per incorporar plats nous, sempre originals, saludables i deliciosos. Els menús també es preparen per emportar.

Truita d’albergínia amb miso i mantega d’ametlles // Entre-pa d’espelta, una de les alternatives curioses, acolorides i saludables que proposa la carta del MAAI

Tàrtar de bacallà kimchi entre alvocat amb gofra de cigrons, un altre dels plats nutritius i saborosos que poden gaudir-se al MAAI

N’hi ha més

Però la proposta és més àmplia. Durant el matí, hi podem fer l’esmorzar o un esmorzar-dinar amb opcions amb pa i sense, dolces i salades.

Les postres són una altra joia de la cuina. Tot i que no estan incloses en la fórmula del migdia, val la pena demanar-ne. N’hi ha per tots els gustos: alternatives més lleugeres o més denses, sense gluten, sense lactis, amb fruita, amb xocolata… però totes igualment sorprenents i amb ingredients de màxima qualitat. El pastís de formatge amb moniato i canyella és senzillament espectacular: suau, dolç i gens embafador.

Pastís de formatge amb moniato i canyella

Un projecte 100% de comerç just

Els ingredients que fan servir al MAAI són un altre dels seus punts forts. La premissa és treballar amb productors locals que, en la gran majoria dels casos, proveeixen matèria primera ecològica. Això, naturalment, es tradueix en plats que destaquen pel sabor i valor nutricional.

Un ambient càlid i relaxat

El local és molt agradable, amb diverses taules i una cuina que es deixa veure darrere d’un gran vidre. La música acompanya el moment i tot junt acaba sent una experiència molt agradable per fer un descans en la jornada laboral.

El MAAI és segurament la millor alternativa saludable del barri i mereix que hi feu una visita, encara que no hi sigueu del tot a prop. Si voleu assegurar-vos taula, el millor és reservar. Les nits i caps de setmana, el MAAI està tancat.

C/ Regàs 30 BJ, 08006 Barcelona
938 098 341

Pilar Rodrigáñez Riccheri

Dietista especialitzada en pèrduda de pes, metabolisme i salut femenina

    @pilarrodriganez
Pilar Rodrigáñez Riccheri

Demana cita amb la Pilar Rodrigáñez Riccheri a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic