entrada

Al Feeld Organic no deixen cap element a l’atzar; tot té un sentit, una intenció, fins i tot el nom: simbiosi perfecta entre feel i field. I és que volen que sentim el camp de ben a prop, però no qualsevol camp, i no de qualsevol manera. No ens avancem, però, que us vull posar en situació. El Feeld és un local de dues plantes en plena Diagonal de Barcelona: molt lluminós, diàfan, modern, cool. Volgudament cool, com ho demostra el mural de Conrad Roset que presideix la zona de la cafeteria.

façana-pis

Els seus ideòlegs i fundadors són tres joves emprenedors gallecs que, després de voltar una mica de món, van decidir fixar fa només sis mesos el seu projecte a Barcelona. Van ser a Austràlia, els Estats Units, Alemanya… mirant d’esbrinar per què en uns països s’havia “normalitzat” el menjar orgànic i en d’altres −com el nostre−, no. I van tornar amb la idea que els models de negoci que funcionen uneixen aquest tipus de producte amb maneres d’aproximar-s’hi. És a dir, és fàcil anar a un restaurant sa un dia aïllat però és molt més difícil canviar els hàbits de compra d’una família sencera. Per això a la idea original de posar un restaurant van afegir-hi un mercat i una cafeteria. “Si el que mengen al restaurant els agrada, ho podran comprar allà mateix i introduir-ho a la dieta a poc a poc”, ens comenta en Brais Méndez, un dels tres socis.

mercat

“No pot ser que et preocupis perquè els tomàquets que menges no portin pesticides i que, en canvi, et sigui igual que hi hagi persones en risc d’exclusió que no trobin feina i malvisquin”

Volen crear un espai on el menjar i les persones que hi ha al darrere siguin el més important. Promoure l’alimentació ecològica, però també local i, sobretot, amb consciència social.  Tenen molta cura dels petits productors de la zona per tal que tothom hi guanyi −i això acabi revertint en la societat−, i treballen només amb proveïdors compromesos amb algun projecte d’integració social. “No pot ser que et preocupis perquè els tomàquets que menges no portin pesticides i que, en canvi, et sigui igual que hi hagi persones discapacitades o que acaben de sortir de la presó, per exemple, que no trobin feina i malvisquin”, assegura. Un exemple és la pasta que pots menjar al restaurant, situat al pis de dalt: orgànica i feta per la Fundació Onyar La Selva, que treballa amb persones discapacitades o en risc d’exclusió. És important què mengem però ho és tant o més, segons el seu punt de vista, com ens arriba, que sigui d’una manera sostenible i justa.

detalls

A més de tastar la pasta, que es pot combinar amb salses eco diferents, també hi ha un menú amb diverses recomanacions del xef, com l’hamburguesa de vedella ecològica amb formatge feta, les verduretes saltades al wok amb llavors de sèsam, el tempeh de cigrons amb quinoa o la sopa especial de llenties. Sempre amb opcions vegetarianes o veganes, i tot preparat amb ingredients que trobareu al seu mercat ecològic, un lloc pensat per poder-hi fer “una compra completa, per trobar-hi de tot”. Hi ha verdura fresca; cereals i arrossos a granel; carn eco, preferentment de races autòctones i obtinguda amb criteris ètics; peix 100% sostenible, i un petit apartat de cosmètica natural i orgànica, és a dir, sense derivats del petroli, químics, o colorants, i que no ha estat testada en animals.

plats1

Sens dubte, però, un dels espais més atractius del local és la cafeteria, on podreu fer un bon esmorzar –estan treballant per oferir més varietat d’opcions saludables− mentre llegiu el diari o mentre treballeu, ja que totes les taules tenen endolls per poder-hi connectar l’ordinador o el mòbil, un servei molt comú a les cafeteries nord-americanes, per exemple, però que a Barcelona encara no està gaire popularitzat.

plats2

Els agrada molt apropar-se a la gent, explicar el seu projecte, però això van a fires (com El Festivalet o l’All Those Food Market), concerts, etc. Però, de moment, estigueu atents a la seva pàgina web o al seu Facebook, perquè organitzen tallers de cuina un parell de cops al mes!

Els socis de l’Ets tindreu gratuïtament el carnet de client Feeld amb un 3 % acumulable en punts al mercat, un 10 % al restaurant  –més el 3 % acumulable en punts–, i un 10% a la cafeteria, més el 3 % acumulable en punts.

Feeld Organic
Avinguda Diagonal, 449. Tel.: 93 532 85 03.
http://feeldorganic.com

Laia Brossa
Laia Brossa

Periodista i filòloga

  @_lbrossa_