Restaurant_Cor Verd1

Quan hi arribo, m’esperen en Joan Boix i la Núria Casals per explicar-me fil per randa com han vist néixer el somni d’estar al capdavant d’una proposta gastronòmica innovadora a la comarca de l’Anoia. El primer restaurant vegà d’Igualada ja és una realitat i ha estat gràcies a la paciència, la dedicació i la passió dels seus impulsors. “Feia temps que teníem al cap obrir un lloc on menjar el que mengem a casa. Som amants de la bona taula i teníem ganes d’explicar al món que es pot assaborir una gran varietat de plats sense haver d’emprar cap ingredient d’origen animal”, explica en Joan, advocat de professió. La Núria i en Joan són vegans, i tenen molt clar que aquest és el camí que els identifica i els fa feliços, i és així com comparteixen la seva creença i visió del món amb la resta de la societat.

Restaurant_Cor Verd2

Li demano a en Joan què és el que identifica la proposta del Cor Verd. “És bo, atractiu i totalment vegà. Un lloc on la gent torna perquè ha menjat molt bé”. Sí, realment, el Cor Verd és un restaurant viu en el qual cada dia esdevé una aventura nova. La cuina s’activa en funció dels ingredients de cada temporada i es cuinen tots els plats des del principi fins al final. Tot allò que a casa és complex d’elaborar, al Cor Verd ho cuinen per a vosaltres. Trobareu pasta, seitan, croquetes, pizzes, makis i un llarg etcètera de propostes que neixen cent per cent a la cuina del restaurant. “El nostre és un treball coral. Tenim un equip de cuina meravellós que transforma els ingredients bàsics en petites obres d’art”, matisa la Núria.

Restaurant_Cor Verd3

Obrim la carta i el primer que em sorprèn és la imatge fresca i alegre que dóna cos a la proposta gràfica del restaurant, obra de la il·lustradora igualadina Elisabeth Serra. M’agrada el logotip amb el cor verd i també els personatges que es van trobant amb els diferents materials editats, com el menú, la carta de plats, la de batuts o el cartell que anuncia els tallers de cuina que es fan al restaurant. “Volem que la gent ens identifiqui i ens trobi de seguida. Volem donar una imatge actual en què tothom se senti a gust”, explica en Joan. Aquests detalls també es troben a les parets del restaurant, on trobareu imatges i fotografies que evoquen missatges per a la reflexió. Petites dosis de per què menjar és un acte conscient i com, a través de la ingesta d’aliments, participem en la creació del món que desitgem.

Restaurant_Cor Verd5

Al Cor Verd us ofereixen un menú al migdia per dotze euros. Teniu tres primers i tres segons per triar, les postres i la beguda. Una proposta excel·lent en què trobareu plats ben atractius, com per exemple una crema de carbassó, una amanida italiana amb tomàquets de pagès, alfàbrega, pesto i formatges vegans o un wrap de farina de fajol eco de remolatxa amb hortalisses. Una tria ben difícil! I per continuar, avui es pot escollir entre una paella d’arròs integral ecològic, un saltat de llenties negres amb espàrrecs, menta i gingebre o uns nuggets de soja amb patates de pagès i salseta casolana. I de postres, crema de xocolata, panacotta, escuma de iogurt o fruita de temporada. Un menú complert, saborós i molt nutritiu, una joia per al paladar!

Restaurant_Cor Verd7

Als vespres el Cor Verd us proposa una carta extensa amb un festival de plats, entre els quals n’hi ha una bona colla per compartir. “Volem que la gent tasti coses diferents i tingui l’experiència de menjar vegà i de gaudir amb la qualitat gastronòmica”, explica la Núria. Dels aperitius, em quedo amb les croquetes. Feia molt temps que no assaboria un mos tan sorprenent, i és que no sé si em quedaria amb la de pastanaga o amb la de tomàquet sec, totes dues espectaculars. També n’hi trobareu de bolets i d’altres verdures de temporada. Us recomano els humus, una proposta de tres untables vegetals: el clàssic de cigrons, un de tomàquet sec i un altre d’oliva verda. Tres delícies acompanyades amb galetes salades casolanes de diferents sabors. I per seguir obrint la gana, demaneu les patates braves amb salses, un plat clàssic que amb l’alquímia de la cuina des del cor ha guanyat molt, us engrescarà!

Restaurant_Cor Verd8

Dels entrants, la tempura ecològica vegetal és un plat imprescindible. Verdures i hortalisses de temporada cuinades amb una delicadesa especial que multiplica exponencialment el caràcter del plat. I si sou de makis, heu de tastar els de verdures i hortalisses que us proposen al Cor Verd: una mossegada única que us omplirà el cor de sabors intensos. També teniu un recull extens d’amanides, tabule, escabetx de verdures i altres sorpreses en funció de la temporada en què hi aneu. I pels que us vingui de gust una crema, pregunteu-li a la Núria quina és la del dia, i si tenen la d’avellana, aneu-hi de cap, quedareu bocabadats.

Restaurant_Cor Verd10

I quan arribeu a la part dels plats calents veureu que encara és més complicat triar. Des d’un timbal de carabassa aromatitzada, poma, patates confitades i crema de festucs, a un fricandó de seitan amb bolets, una hamburguesa completa o una pizza amb farina ecològica de formatges vegans. I per si encara voleu remenar més opcions, també tenen arrossos i pastes amb marca pròpia. Tasteu els raviolis casolans de remolatxa eco farcits de pesto de tomàquet sec, és un plat únic que neix a la cuina del Cor Verd i que em té enamorada, o bé la pasta fresca del dia feta a mà amb la salsa que més us motivi. Són plats per gaudir del plaer gastronòmic dels aliments frescos i plens de vitalitat, unes joies que restaurants com aquest posen a l’abast de les persones que ens emocionem amb una taula parada amb estima i compromís.

Restaurant_Cor Verd11

Les postres són una festa. El meu preferit és el pastís raw de pastanaga i crema d’anacards, una mossegada plena d’aromes i amb una textura única que el fa irresistible. També teniu pastís de xocolata, brownie o creps de diferents sabors. Pecats dolços per als amants del cacau i d’una dolçor amarga. També teniu un sortit ampli de sorbets artesans que combinen perfectament amb fruites deshidratades, una bona opció si us ve de gust refrescar-vos per acabar l’àpat. I si sou de suc o de batuts, tant per a les postres com per a qualsevol moment del dia, teniu una llarga llista de propostes, des d’un digestiu de poma, api, cogombre i menta a un radiant de remolatxa, pastanaga i taronja.

Restaurant_Cor Verd9

Al Cor Verd també tenen molt clar que els àpats s’han d’acompanyar amb productes de la terra. És per aquest motiu que us ofereixen una carta molt completa de cerveses artesanes i de vins ecològics i locals. “Ens agrada que la gent tasti el que es fa per aquí a la vora i cada vegada tenim més productes per oferir, els vins en són un bon exemple”, explica en Joan. De cerveses artesanes locals hi ha la Segarreta de Santa Coloma de Queralt, la Minairons d’Òdena, la Guineu de Valls de Torroella, la Tous Anoia de Sant Martí de Tous i l’Espina de Ferro, de Vilanova del camí. I és que cada vegada hi ha més varietat i qualitat en el món de la cervesa artesana. Per triar la que més us agradi deixeu-vos aconsellar. I pel que fa al celler, trobareu una bona varietat de vins ecològics com Oller del Mas i Collbaix, de la DO Pla de Bages, Can Feixes o Mas Comtal, de la DO Penedès i Bodegues Puiggròs d’Òdena de la DO Catalunya.

Restaurant_Cor Verd12

En aquest restaurant, a més a més de proposar-vos una bona cuina natural i vegetariana, també us ofereixen diverses activitats en què podeu participar. Per exemple, els tallers que organitzen amb la Sandra Galvé de cuina 100 % vegetariana, en els quals podreu aprendre des de com preparar aperitius i tapes saludables, fins a les postres veganes més sorprenents. El Cor Verd també participa en esdeveniments locals, com per exemple el Vadefoodies, un festival que gira al voltant del menjar i els productes de la terra que va tenir lloc a Igualada el mes de juny passat i en el qual, entre d’altres coses, es va organitzar una taula rodona per parlar de l’alimentació vegana.

Restaurant_Cor Verd4

Estic contenta de descobrir propostes gastronòmiques que em generin somriures nous. M’agrada saber que hi ha llogarets infinits al món amb persones íntegres que aposten per aportar el seu granet de sorra per a un futur millor. La cuina és un element de transformació social que tenim a l’abast cada dia i amb el qual participem cada vegada que mengem. Propostes com el Cor Verd són una bona recepta, amb ingredients plens d’esperança, creativitat i compromís, per avançar plegats vers un demà més saludable. Ja sóc fan del Cor Verd!

 

Cor Verd

Avinguda Països Catalana, 99-101

08700 Igualada

Telèfon 686 072 071

Neus Monllor
Neus Monllor

Doctora en Geografia i Medi Ambient
Consultora a Arrels a Taula