CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Plat estrella
Fricandó de seitan

Apte per a
Públic general i vegetarians en particular. Serveixen alcohol.

Preu mitjà carta
25-30 euros. Menú migdia: 10’90

Contacte
c/Perill, 13
Barcelona
Telf: 93 186-63-60
Horari : tancat diumenge nit


Fotos: Carolina Vargas. Estudi Fusina 6.

 

“Tinc clients que vénen des del primer dia i que quan llegien els plats de seitan o tempeh arrufaven el nas fins que un dia ho van provar per canviar o perquè tastaven el plat de l’acompanyant, i es van sorprendre que no només és bona l’hamburguesa de vedella”. De fet, en Joan ho posa fàcil i difícil alhora. La seva hamburguesa és tan deliciosa que s’ha fet famosa i la gent entra demanant-la. Però no us podeu quedar aquí. Al GUT s’hi ha d’anar per tastar el fricandó de seitan. Ja és hora que deixem de donar la imatge que la cuina vegetariana és avorrida. Amb un bon fricandó de seitan no te n’adones que no és carn el que menges!”. Al GUT s’hi ha d’anar per tastar la sopa freda de pastanaga i remolatxa, l’uramaki de salmó fumat, mango i formatge cremós, les gyozes japoneses, hamburgueses de tofu o el peix fresc del dia que compra al mateix proveïdor que serveix al Drolma, al Majestic, al Bilbao i al Berasategui.

Al menú també hi ha aportacions dels altres socis i cuiners: papás arrugás del soci canari i les croquetes de la seva mare que a Canàries fa amb el peix cherne i aquí s’adapten amb cassó o lluç o els spaghettis negres amb marisc que elabora a la perfecció un dels cuiners. La carta és doncs una fusió dels creadors, una posada a punt del que volen els paladars d’avui i alhora és una clara influència del barri on ha viscut sempre en Joan. “Visc a Gràcia de tota la vida i he crescut amb botigues i restaurants de tot el món. El Kamut, per exemple, el vaig descobrir a una botiga del barri. A més a casa seva sempre s’ha menjat fresc i de qualitat. El meu pare sempre li recriminava a la meva mare que gastava massa i sempre era amb menjar bo. N’estic convençut que l’educació alimentària ve de casa”. A més, la mare d’en Joan era diabètica i es comprava productes especials, sense sucre ni sal, més sans i naturals i que a ell, des de petit, ja el van atraure molt.

Fa deu mesos que el GUT ha obert portes i sempre hi ha gent. Ara, fins i tot, a la tarda, ja que han començat a servir pastissos per berenar elaborats amb crema vegetal d’oli de girasol i que també utilitzen per fer la crema del dia. De fet, no hi ha cap plat de la carta que s’elabori amb llet. I tenen un pastís de mandarina fet sense farina per celíacs.

La fruita i la verdura no són ecològics però productes com la proteïna vegetal, sí. I de proteïna vegetal en trobareu sempre un plat per escollir al menú de migdia. Els divendres i els dissabtes truqueu per reservar si no us voleu quedar sense taula.

 

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll