Esmorzar i berenar saludablement fora de casa és una odissea. No us ho sembla? Voldríeu fer un cafè de qualitat, ecològic, amb aroma de veritat, i un entrepà nutritiu, que no fos de farina blanca refinada, o fins i tot un dolç bo, que no contingués desenes de grams de sucre blanc, i no ho trobeu enlloc?

platsSi sou dels que penseu que només a casa podeu esmorzar i berenar bé, Organic’s, a la plaça Urquinaona de Barcelona, ha obert per trencar i esmicolar tots els esquemes. Per començar, els entrepans, variats, són d’una creativitat inaudita: pa de cereals de lli amb farcits imaginatius, ja fets, o que vosaltres podeu demanar i us els preparen. Fins i tot us serviran els farcits més curiosos que pugueu imaginar-vos, perquè la cuina està preparada justament per a aquestes demandes.

“Treballem amb tres obradors de pa ecològic, entre els quals hi ha Veritas, que és qui ens serveix també tot el dolç”, indica Amós Milton García, un dels socis del que ells anomenen Slow Fast Food, l’únic restaurant de l’Estat que té el certificat d’ecològic 100%.

“Els esmorzars, que comencen a dos quarts de vuit del matí, tenen promocions diàries”

Els esmorzars, que comencen a dos quarts de vuit del matí, tenen promocions diàries. Per 2,50 € es pot prendre un cafè o un te ecològic i un croissant, i per 2 € més, un suc de fruita, eco, fet al moment. “He estat a l’obrador de Veritas per veure com fan els croissants, i t’asseguro que he entès per què són tan bons”, diu Amós Milton.

Els llaminers teniu quatre opcions de croissants: el normal, el de multicereals, el vegà i el de xocolata. I l’oferta no s’acaba aquí, els brownies de xocolata, les cookies casolanes d’avellana i de xocolata, el pastís de formatge i, el millor segons la meva opinió, el pastís de xocolata. La xocolata fosa de fora es barreja amb la capa de xocolata fondant interior i amb el gust de la farina de xocolata també.

Per als que somien amb el salat, hi ha entrepans de xolís, de sobrassada, de rosbif, de mozzarella i biquinis clàssics o imaginatius, com de tofu o de salmó. I quant als sucs, “mentre hi hagi taronges ecològiques, tindrem l’opció sempre per fer-los al moment. També els sucs de pinya i mango, i els de maduixa i guaiaba.

localI arribats aquí, el cafè mereix un capítol a part. “Hem triat una marca de comerç just, i eco, amb una llarga trajectòria”, explica Milton, que assegura que ha visitat les terres on conreen els cafetars.

L’altre pilar d’un bon cafè és la màquina, de la marca italiana La Spaziale, que regulen dos cops a la setmana perquè doni el toc just de comprensió, i que funciona amb aigua d’osmosi inversa.

A partir d’aquí, les mil i una varietats de cafè. El client gurmand de l’Organic’s pot triar un cafè diferent cada dia i amb un tipus de cafè que també pot triar: cafè Kahova, aromàtic i persistent al paladar; descafeïnat; La grande Reserve, una combinació dels vuit millors aràbics del món; d’estil italià, amb aroma intens; de Colòmbia, amb notes cítriques o l’anomenat Bresil sul de Minas, de sabor durador.

De varietats, el capuccino (cafè amb crema de llet), el bombó (el Kahova amb llet condensada), el bombó batut (cafè Kahova amb llet condensada i gel, tot batut), el vienès (el Kahova amb nata muntada i cacau en pols), el mocha (el Kahova amb llet vaporitzada i xocolata, recobert amb nata i cacau en pols), el latte machiato (el Kahova amb una capa de llet calenta i una altra d’escuma), l’espresso macchiato (el Kahova amb una capa fina de llet escumada).

Quant als cafès gelats, els anomenats frappés, que encara fan més difícil la decisió. El frappé és un batut gelat de cafè, almívar i llet, que augmenta de gust amb xocolata (els mateixos ingredients amb xarop de xocolata) o amb caramel (xarop de caramel). Les cireretes són els frappé especial, que inclouen xarop de caramel i nata; i el frappé Organic’s, batut gelat de cafè, almívar, llet condensada, xarop de xocolata i nata.

Finalment, els tes ecològics, tanquen la carta dels esmorzars i berenars. En tenen de deu varierats, des de l’Earl Greu, fins al Rooibos, menta, vainilla, gunpowder. Jo em quedo amb el gessamí, que ells descriuen com la flor reina i símbol de l’amor.

Organic’s
Pl. Urquinaona, 14. Barcelona
93 269 37 74
Facebook Organic’s

Trinitat Gilbert
Trinitat Gilbert

Periodista

  @trinigilbert   @trinigilbert