IMG_7473

Es tracta d’un projecte familiar que va iniciar la Natalia Castillo amb el seu marit i el seu germà, per tal d’aportar el seu gra de sorra a l’hora d’ajudar a millorar l’alimentació de la gent. Ells creuen que si l’alimentació que fas és bona, guanyes en salut i, per tant, et sents més lliure, més content i més tu; d’aquí el nom de l’establiment: Be You.

Fa uns anys, arran d’un problema de salut, la Natalia va començar a investigar sobre alimentació i va decidir formar-se. “La teva salut ets tu i t’has d’informar, ja que si tens una idea completa de la teva salut, pots saber què pots fer per ajudar a curar-te” m’explica. Per això va fer el curs de Dietoteràpia i cuina terapèutica a l’IFPS Roger de Llúria, i, més tard, el màster de cuina vegetariana de l’Ana Moreno. Aquest tàndem li ha donat moltes idees i coneixements culinaris per poder pensar, dissenyar i elaborar les receptes dels productes que trobem a la botiga, així com també tenir un tracte molt més proper amb els clients, ja que els ajuda i els aconsella sobre què els pot anar millor i quines propietats i beneficis té cada producte. A més, la Natalia també fa tallers i n’ha organitzat algun sobre d’alimentació infantil en col·laboració amb Etselquemenges.

Be You_Botiga Sarrià_07

Si hi ha alguna cosa que salta a la vista quan entres a Be You és la gran quantitat de superaliments que hi ha. Els arriben de diferents parts del món i ells mateixos els envasen.
En tenen de més coneguts, com la chía o el cacau pur, però també podem trobar-ne d’altres de ben curiosos, com el fo-ti, una arrel que prové de la medicina tradicional xinesa i que actua com a regulador hormonal; o les llavors d’albercoc, que es mengen com si fossin un fruit sec i contenen vitamina B17, alhora que ajuden a regular el transit intestinal.

La Natalia reconeix que a la botiga cada cop hi arriba més gent interessada en els superaliments, i que ella els aconsella. M’explica que n’hi ha alguns que són molt fàcils d’utilitzar i amb uns beneficis que es noten de seguida:

  • La cúrcuma, que ajuda a desinflamar l’intestí.
  • La maca, com a regulador hormonal, que juntament amb el fo-ti i l’alfals pot ser molt útil en casos de dones de més de cinquanta anys amb canvis hormonals.
  • L’alfals és molt fàcil d’introduir, ja que es pot endur a tot arreu i barrejar-ne una culleradeta amb un suc de taronja per tal de tenir un suc verd que va bé per a la circulació, la retenció de líquids i el sistema hormonal.
  • El llevat nutricional, que es nota molt en cabells i pell. És un superaliment que agrada molt a la gent i és ideal per a nens, ja que és un bon substitut del formatge i en podem afegir a la verdura quan els costa acabar-se-la.
  • El cacau, molt ric en antioxidants.

Tots els superaliments de la botiga els fan servir per elaborar boletes energètiques, postres veganes i crudiveganes, salses per a les amanides, deshidratats com anacards amb curri, llevat nutricional i cúrcuma o els xips de kale. És a dir, pràcticament tot el que trobem a la botiga pot contenir algun superaliment.

collage1

Una de les especialitats del local son els sucs premsats en fred que ells mateixos elaboren a partir de vegetals, fruites i, en alguns casos, superaliments. En podem trobar per a tot tipus de paladar; de molt verds, com el Muy Green, elaborat amb créixens, ruca, espinacs, cogombre, canonges, menta, gingebre, poma, kale, pera, llima, pruna, espirulina i clorel·la; o de més suaus, com el Yellow Submarine, amb llimona, pinya, àloe i aigua de coco. Tots semblen tan bons que costa decidir-se. Per sort, al taulell tenen un bol amb una mostra de tots els sucs per poder tastar-los i, així, encertar-la de ple.
A més, també fan shots, sucs més petits i concentrats elaborats amb diferents superaliments que tenen una funció específica: netejar el fetge, reforçar el sistema immunològic, reduir la inflamació, regular el sistema hormonal o cremar greix. El depurador de fetge, per exemple, està fet amb llimona, àloe, kombutxa, herba de blat i clorel·la.

Els sucs i els shots els podem adquirir per separat o, si ho volem, també podem comprar un pack detox, una proposta ideal per fer una bona neteja del sistema digestiu que inclou: un shot de neteja de fetge, quatre sucs i un gaspatxo, o a l’hivern una sopa.

Be You_Botiga Sarrià_14

A la nevera tampoc falten llets vegetals ni orxata. Les llets les fan cada matí i estan enriquides amb un complex de superaliments que preparen ells mateixos amb proteïnes d’arròs, pèsol i cànem, ginseng, maca, lúcuma, ginkgo, goji i cacau pur, entre d’altres, que fan que siguin molt més nutritives. A més, no porten cap sucre afegit, ja que estan endolcides amb una mica de plàtan. Són una beguda ideal per a esportistes.

collage2

Per esmorzar, a part dels sucs, també podem prendre un batut fet al moment a partir dels sucs o llets vegetals, fruita congelada i superaliments, o un smoothie bowl, que pot ser d’açaí, verd ric en clorofil·la o de xocolata.
I si hi anem a l’hora de dinar, podem triar entrants com un bon gaspatxo, hummus de remolatxa o guacamole, i plats més complets com amanides, per exemple, de quinoa o llenties, acompanyades amb una salsa feta amb superaliments o hamburgueses vegetals casolanes de pastanaga o remolatxa. A més, ben aviat, tindran gelats casolans per postres.

Tot això ens ho podem menjar in situ mentre fullegem tranquil·lament algun dels llibres de receptes que hi ha, o endur-nos-ho. Fins i tot, si ens queda lluny, podem demanar-ho des de la feina o des del sofà de casa mitjançant la pàgina web de Takeeateasy.

c/ Major de Sarrià, 36, 08017 Barcelona

Tel + 34 931 186 164

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista i creadora de myhealthybitesblog.com

    @myhealthybites