Restaurant_la Pau1

La Pau és un projecte que va començar fa uns deu anys fruit de l’evolució progressiva de la Judith Roig i en Quim Ribot. L’Espai Obert Empordà va ser el projecte de psicoteràpia i formació que tots dos van iniciar al local de sobre on ara hi ha La Pau. Durant aquests anys, el centre ha anat consolidant l’oferta terapèutica, la formació i el treball corporal i actualment té un equip i col·laboradors format per una vintena de professionals que cobreixen un ampli ventall de suport psicològic i teràpies alternatives en general.

Resturant_la Pau3

Fa dos anys, el projecte va evolucionar per casualitat quan el local de sota l’Espai Obert Empordà es va posar per llogar. El local eren les antigues taquilles del teatre de Figueres, i la seva localització i el seu caràcter van obrir la possibilitat de somiar en un espai de cafeteria i llibreria que complementés l’espai terapèutic que ja funcionava. El projecte es va fer realitat, i actualment “La Pau és un centre holístic que ofereix cobertura a totes les parts de l’ésser”, tal com la Judith el defineix.

Restaurant_la Pau4

La Pau ofereix esmorzars i berenars amb un ampli ventall d’entrepans, pastissos saludables i begudes calentes i fredes com te, cafè o sucs. El secret de l’oferta culinària de La Pau és un producte fresc, de proximitat, ecològic i gairebé 100% vegetarià escollit amb cura per en Roger, qui diàriament es cuida de mantenir en equilibri la filosofia de la cafeteria. Les persones que consumeixen a La Pau gaudeixen d’una experiència educativa de descoberta d’uns ingredients i una elaboració saludable basada en la dieta mediterrània.

Restaurant_la Pau7

A La Pau us conviden a descobrir una gran selecció de sucs elaborats al moment amb fruites i verdures molt fresques, com per exemple el suc energètic de taronja, kiwi, llimona, pera i gingebre; o bé la llimonada, feta amb llimones ecològiques espremudes al moment. L’objectiu principal de la gastronomia de La Pau és conservar les propietats i vitamines dels productes i mantenir-ne tota la potència energètica com una part molt important de l’experiència de cuidar-se. Per aquest motiu, la cuina s’elabora amb producte de proximitat i ecològic per assegurar la màxima qualitat dels aliments. Alhora, aquesta filosofia ha conduit La Pau a abastir-se d’una xarxa de productors agroecològics que comparteixen les ganes de produir amb tota la força de la terra.

Restaurant_la Pau8

La Judith afirma que vora el 80% dels ingredients presents a La Pau provenen de l’Empordà; i gairebé el 90% són ecològics. En són un bon exemple el pa i els productes de pastisseria, que provenen del flequer Pa de Cal Mestres, d’Avinyonet de Puigventós, que elabora amb llevat mare i farina ecològica i amb forn de llenya; o bé la verdura i fruita, que provenen de Bionofre; o el formatge de cabra del formatger de Galliners (Vilademuls), Le Bolut. A La Pau és possible tenir l’experiència de consumir un entrepà 100% local i 100% ecològic. Un dels entrepans estrella és l’entrepà de l’hort, amb albergínia, carbassó, i formatge fresc ecològic de vaca. L’oferta d’entrepans es complementa amb una gran varietat de creps dolços o salats, elaborats amb farina de fajol ecològica, com per exemple el crep vegetal amb albergínia, nous, sèsam, vinagreta de maduixa i xampinyons.

Restaurant_la Pau5

Més enllà d’entrepans i creps, també hi ha una bona selecció de pastissos elaborats per la Cristiane. La pastisseria es caracteritza per l’oferta sense gluten i sense lactosa, i perquè es basa en productes ecològics (sucre, farina, llet, ous, etc.). Dos exemples de pastissos són el pastís de pastanaga sense gluten amb nous i una crema de formatge d’acompanyament; i la tartà Linz, un pastís elaborat de manera especial amb una massa més seca i melmelada de fruits del bosc i nous. Aquesta especialització i adaptabilitat a la demanda de persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies atrau un públic que cerca una gastronomia saludable. La Judith descriu la tipologia de clients que freqüenta l’establiment com “persones amb una gran inquietud interna que cerquen un espai de tranquil·litat i una oferta culinària que els permet cuidar el seu benestar.

Restaurant_la Pau2

El disseny de l’espai i l’interiorisme va en sintonia amb la filosofia de La Pau. L’arquitectura es basa en una estructura feta amb consciència i elements sostenibles en què va participar l’arquitecte Gabi Barbeta, un referent en ecoarquitectura. És un tret identitari l’estructura antiga de les taquilles del teatre, que s’ha mantingut i és un element central de l’espai. L’estètica s’ha cuidat amb colors càlids i material acollidors, dominats per la fusta. Aquestes característiques fan de La Pau un espai idoni per a famílies amb nadons que vulguin gaudir de tranquil·litat i bons aliments al bell mig de la ciutat de Figueres. La Pau també deixa entrar mascotes, sempre que contribueixin a mantenir la tranquil·litat que caracteritza el lloc.

Restaurant_la Pau6

L’oferta gastronòmica es complementa amb una experiència cultural de primer ordre, tot un privilegi per a la ciutat de Figueres. La llibreria és fruit d’una devoció especial d’en Quim per la lectura i el seu interès en temàtiques relacionades amb les activitats de l’Espai Obert Empordà. A l’espai de llibreria hi ha una gran selecció de llibres de filosofia, línies de pensament, teràpies, emocions, etc. Tot i que alguns llibres són per fullejar durant l’estada a La Pau, la majoria són per comprar. Els clients també poden adquirir encens, material per meditar i tes ecològics. Per als més petits també hi ha jocs i contes. Finalment, el vessant cultural de La Pau s’enriqueix amb activitats continuades, com presentacions de llibres o xerrades, sempre vinculades a la temàtica de la llibreria. Si esteu cercant un espai de calma i consciència, a La Pau us esperen amb els braços oberts.

 

Plaça Josep Pla, 17600 Figueres, Girona – Tel 972 51 20 75 – mail: info@lapau.org

Horari cafeteria La Pau: dilluns de 16 a 21 de dimarts a dissabte de 8 a 21h

Horari llibreria La Pau: dilluns de 16 a 20 de dimarts a dissabte de 10 a 13 i de 16 a 20h

Neus Monllor
Neus Monllor

Doctora en Geografia i Medi Ambient
Consultora a Arrels a Taula