El Iori se situa a la zona més tranquil·la del nucli antic de Viella, i ofereix la possibilitat que us relaxeu en un ambient harmoniós o, si ho preferiu, sortiu a gaudir de l’ambient. Si passegeu per aquest nucli antic, gaudireu de conviure amb els vilatans entre l’ambient dels bars i restaurants més atractius i emblemàtics de la zona. I és que el Iori no podia estar més ben situat, i ofereix, a més, una proposta inèdita i única a la zona. Hotel ecològic, vegetarià i zen, un tresor de pau i equilibri al centre de Viella!

L’hotel té deu habitacions àmplies i confortables amb una decoració minimalista i amb certs tocs japonesos barrejats amb la construcció tradicional en fusta aranesa que decora els sostres. Proposa tres categories d’habitacions: Estàndard, Superior i Delux. Totes disposen de banyera i conviden a la tranquil·litat perquè no tenen televisor. A més, si teniu peluts a la família, podreu anar tots plegats perquè accepten animals domèstics!

L’entorn

Viella se situa a la Vall d’Aran, envoltada de muntanyes que superen els 3.000 metres d’altitud. Aquesta particularitat geogràfica i el fet que el municipi no es construís fins al 1965 van propiciar que aquesta zona conservés les tradicions, característiques paisatgístiques i culturals, com la llengua aranesa tal com era temps enrere. Tot això confereix a la vall un atractiu que traspassa les fronteres del turisme d’esquí a l’hivern, per oferir moltes activitats a la natura durant tot l’any, i permet gaudir de la majestuositat del parc nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici. Un gran ventall d’activitats i visites d’interès cultural us espera: festes tradicionals, museus i l’important llegat de les seves nombroses esglésies romàniques.

Ecològic; vegetarià; de proximitat i temporada

A la cuina del Iori s’hi fan plats deliciosos amb productes de gran qualitat, ecològics, de proximitat i temporada. La cuina que proposen és majoritàriament vegana amb opcions vegetarianes i macrobiòtiques, i s’adapta a les necessitats i opcions alimentàries del comensal amb flexibilitat i honestedat.

La carta que proposen està supervisada i assessorada pel xef Asuka, natural chef a Kyoto, al Japó. Una cuina senzilla i alhora molt acurada i sofisticada que busca atrapar al màxim el gust de la natura en estat natural; per aquest motiu es basen en aliments de temporada, proximitat, ecològics, i la major part de les elaboracions són casolanes. A més, tenen opcions per a persones amb intolerància al gluten o celiaquia.

Les propostes per poder gaudir de la seva cuina es componen d’un esmorzar ben complet, un dinar a la carta i fins i tot ofereixen la possibilitat de preparar un pícnic deliciós per poder menjar sobre l’herba d’un prat amb el so d’un rierol proper.

Experiències zen al iori

Unint el concepte de cultura japonesa, vegetariana i zen, Iori Hotel ofereix, a més, experiències per poder gaudir del seu establiment d’acord amb la seva visió, missió i valors.

Entre les experiències de què podreu gaudir aquest estiu hi ha:

  • Cuina macrobiòtica d’Asuka (2 nits, 3 dies)
  • Trekking, ioga i cuina d’Asuka (5 nits, 6 dies)
  • “Aprèn a ser tu mateix”. Seminari d’osteopatia i cultura japonesa (4 nits, 5 dies)

En edicions anteriors també han organitzat experiències relacionades amb el dejuni i la meditació.

Ara ja ho sabeu, Iori Hotel és més que un hotel ecològic i vegetarià, és un recés de pau zen al cor de Viella. ¡Atreviu-vos a descobrir-ho!

Els propietaris actualment obren només en temporada alta, així que podreu gaudir-lo a partir del 15 de juny. Per saber-ne més, podeu consultar la seva pàgina web http://www.iorihotel.com.

 

Dúnia Mulet

Estudiant en pràctiques de Grau Superior de Dietètica a l’IFPS Roger de Llúria