CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Apte per
carnívors, vegetarians, celíacs, diabètics i intolerants a la lactosa.

Preu mig carta
67 euros. Menú infantil: 33,5

Contacte
Camí de l’Observatori s/n
Barcelona
Telf: 93-327-01-21

Els sopars amb estrelles es fan de dilluns a diumenge fins el 22 de setembre. Més informació: soparsambestrelles.com


Un dels grans avantatges de la ciutat de Barcelona és que pots sopar a restaurants de tota mena. El que us recomano avui té segurament les millors vistes de la ciutat, però no és conegut per això, justament. Té un menú vegetarià, un per a intolerants al gluten, a la lactosa i per a diabètics. Però tampoc és conegut per això. Són els -ara sí- Sopars amb Estrelles, que des de fa vuit anys organitza l’Observatori Fabra i que ofereixen l’àpat sota les estrelles des de la terrassa de l’Observatori, que té unes vistes increïbles. A més, una conferència sobre astronomia i la visita al Museu de l’Observatori, on podreu veure les estrelles des d’un telescopi gegantí de principis de segle. L’Observatori us cita a les 20.30 h, i a l’entrada us serveixen una copa de cava per començar la vetllada romàntica, segurament, amb la parella. En aquest escenari segur que més d’un comensal deu haver demanat la mà de la seva parella.

El sopar, servit per Laie i dirigit per David Agut

El menú convencional ofereix llagostins de primer i vedella de segon, amb les mateixes guarnicions del menú vegetarià, que consisteix en uns timbalets vegetals, sorbet de ceps i cruixent de calçot amb creps de mató i bladers amanits amb vinagreta de cireres. El segon són uns raviolis de verdures confitades amb trinxat de patata violeta i salsa de taronja al moscat. Per postres hi ha pastís de xocolata, pinya gratinada a la menta i gelat de mojito. El primer i el segon són deliciosos, i les postres i el maridatge de vins, millorables. El servei i la presentació és tan professional que tens la sensació que ets en un casament on els cambrers serveixen alhora i hi ha un centenar de convidats al teu voltant a qui no coneixes però amb qui comparteixes el mateix objectiu. Ningú crida ni parla fort. Les temperatures d’aquest estiu demanen que hi aneu amb alguna peça d’abric, i si sou molt fredolics o fredoliques, deixeu les sandàlies per a un altre dia. Això sí, aprofiteu que veureu les estrelles amb el vostre enamorat o enamorada i poseu-vos un vestit ben bonic per a una nit especial i, si voleu, vegetariana.

A l’hora de les postres sentiràs una conferència d’un astrònom de l’Observatori. Un dels més habituals és el mexicà Antonio Bernal, que, amb entusiasme, us ajudarà a localitzar les estrelles més conegudes i brillants del cel.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll