L’Aiyanna, un nom d’origen nadiu de l’Amèrica del Sud que vol dir “Flor eterna”, és un restaurant acollidor situat a Cala Nova, una platja preciosa d’aigües turqueses i sorra daurada a la qual s’hi arriba seguint la carretera a Sant Carles i agafant el trencall cap a Cala Llenya. El restaurant és just davant del mar i té unes terrasses de fusta que ofereixen unes vistes úniques.

La decoració és captivadora, ja que la fusta de les terrasses es combina amb els colors d’uns para-sols gegants amb estampats ètnics fets a Guatemala, i a dins hi ha un menjador ampli inspirat en un disseny modern i natural.

A l’exterior hi ha dues zones clarament diferenciades. D’una banda hi ha la terrassa on se serveix la cuina del restaurant, on es poden triar plats d’una carta àmplia i variada. D’altra banda, trobem una zona més relaxada, amb sofàs, butaques i tauletes de fusta i vímet, on podem demanar plats d’una carta més reduïda o optar per menjar de la furgoteca, una caravana platejada del mateix restaurant on preparen tot tipus de menjar saludable per emportar, com, per exemple, una amanida de quinoa, i sucs i batuts de fruites i verdures de temporada. A més, per tal de respectar el medi ambient, tots els envasos per emportar que es fan servir a la furgoteca són biodegradables.
Si preferiu passar el dia a la sorra, també podeu comprar el menjar a la caravana i endur-vos-el a primera línia de mar.

A dins del restaurant hi ha una sala amb una zona lounge molt acollidora i còmoda per poder prendre alguna cosa i descansar després d’un matí de platja.

El restaurant ofereix una cuina saludable i mediterrània amb tocs d’Europa de l’Est i tots els productes que fa servir són orgànics, frescs i de temporada. La carta té una varietat àmplia d’opcions de primers, segons i postres i us ben asseguro que totes fan venir salivera.

Com a primers plats podem trobar un tabule de quinoa blanca i negre amb verdures, un plat molt lleuger i refrescant gràcies a una salsa de cítrics; un deliciós mix de cinc varietats de tomàquets orgànics amb burrata fresca; una amanida de salmó i remolatxa amb fonoll cruixent; o uns musclos al vapor amb salsa picant.

A més, si sou panarres, podeu acompanyar els plats amb pa de sègol, normal i amb remolatxa.

Per segon plat, podem trobar opcions vegetarianes, com mandonguilles de falàfel de llenties, i opcions omnívores molt originals com, per exemple, filets de sardines farcits amb mozzarella, pesto d’espinacs i fajol, una combinació realment bona i sorprenent; pop a la brasa amb muhammara de pebrot vermell o llobarro amb patata panadera i “caponata” de verdures.

I, per acabar, no us oblideu de donar un cop d’ull a les postres! Podeu trobar opcions com un ceviche de fruita fet amb ají, una espècie picant que ofereix un toc diferent i original, i acompanyat de gelat de coco o un vistós pastís sense gluten de taronja amb maduixes.

El restaurant va obrir les portes aquest juny i, de moment, l’horari és de 10 a 21 h, per esmorzar i dinar, però a partir de l’any que ve també obriran per sopar. A més, és probable que, més endavant, organitzin esdeveniments amb música.

Ah! I si us agrada l’espai, també estarà disponible per llogar-lo en exclusiva per a bodes, unions civils i altres cerimònies.

AdreçaAvinguda Cala Nova, s/n, Cala Nova, 07850 Eivissa.

Web: https://www.aiyannaibiza.com/es

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites