La idea va sorgir de les ganes de transmetre que és possible menjar aliments reals i de qualitat en una versió de plat únic per fer un àpat nutritiu i saludable. La Marta Vergés –que segurament molts de vosaltres ja coneixeu perquè és una gran dietista i difusora d’hàbits alimentaris i de vida saludables– és la creadora de totes les receptes! Gràcies a l’ajuda de dos grans socis, com són en Jaume Pagès i en Xavi Canet, aquest projecte s’ha fet realitat! Tots tres treballen per fer accessible a tot tipus de públic una oferta amb l’objectiu de transmetre la importància de consumir matèria primera de proximitat, sobretot ecològica i plats plens d’ingredients sense processar, sense additius ni conservants i comprats a proveïdors propers!

Restaurant saludable Barcelona Odacova

Odacova és un real food cafe amb una gran oferta de cafès, tes i infusions ecològiques, sucs naturals, batuts i altres begudes com kombutxa o cerveses artesanes. Els cafès que serveixen són d’especialitat i torrats exclusivament per a ells per en Guido, de l’obrador Tornado Coffe Roasters, de Granollers, guardonat com el millor cafè en tast a cegues IBCF 2018. Són varietats de cafè caracteritzades per una concentració baixa de cafeïna. Pel que fa als sucs, n’hi ha de ben divertits, com el Dalai Lama: pinya, poma, llima, menta i espirulina blava, que li dona un color blau ben viu! Són completament naturals i fets al moment!

Pel que fa a la carta, podeu tastar des de snacks, amanides, bowls salats i dolços, hamburgueses i fins i tot postres artesanes. Els caps de setmana també fan brunch (snacks, amanides, pizzes, ous, torrades, hamburgueses, bowls salats i dolços, creps americanes) i pròximament faran menjar per emportar! L’horari és de 9 h a 21 h, tret de divendres i dissabte, que tanquen a les 21,30 h. Així doncs, no teniu excusa per no anar-hi un diumenge de descans.

L’Odacova el podem definir tant com un restaurant flexitarià, vegà, vegetarià… o simplement no cal classificar-lo dins de cap tendència alimentària: és un restaurant saludable amb matèria primera real i de qualitat. Sobre cada taula hi ha un llibret en què s’explica la procedència de cada un dels ingredients utilitzats per fer els plats. La sinceritat i la transparència és un dels objectius dels creadors d’aquest espai.

Bowl saludable restaurant barcelona Odacova

Back to the Roots: moniato dolç rostit, pastanaga rostida, api, ou escumat, bolets, fulles variades, guacamole, barreja de llavors i salsa trina.

A la cuina hi trobem en Carlos Sánchez, antic cuiner del Café Blue Project, on va treballar amb en Javier Medvedovsky, autèntic precursor del moviment crudivegà a Barcelona. Ell és qui posa en pràctica totes les receptes dels plats que ha creat la Marta Vergés. L’experiència professional del xef es reflecteix en cada plat. Com a curiositat, destacarem la vaixella, ja que també és de proximitat. La ceràmica d’en Jordi Aguadé vesteix els plats del restaurant: un gres amigable i original que dona un toc d’informalitat al menjar.

Hamburguesa vegana i saludable restaurant barcelona Odacova

Green Burger: hamburguesa vegana de llegums amb formatge vegà, ceba caramel·litzada, tomàquet, fulles variades, salsa veganesa i “patates” de iuca.

Tot el pa que se serveix a l’Odacova el fa en Jordi Morera (World Baker 2017). La farina que fa servir és producte del seu molí de fusta, i la fa amb cereals ecològics recollits a la zona del Garraf i fermentats amb massa mare. El pollastre és ecològic i prové de la zona del Montseny; la vedella també és de procedència ecològica, així com la majoria dels ingredients.

Restaurant saludable Barcelona

La sensació que transmet l’espai és de tranquil·litat i vida alhora. Els colors càlids de les parets, del mobiliari i de la llum fan que ens sentim acollits i que puguem desconnectar ràpidament tant llegint un llibre com prenent un cafè alhora que sentim el fil musical de fons!

En resum: hi trobarem menjar de veritat, ric en vitamines, minerals antioxidants, fibra, proteïna d’alt valor biològic i digestibilitat… En definitiva, menjar real!

Mireia Segarra Escolà
Mireia Segarra Escolà

Farmacèutica i especialista en nutrició ortomolecular.
Dietista i naturista i hàbits saludables.

    @miresegarra_degustasalud