D’acord, molt bé. Sé que esteu esperant l’acudit fàcil, que us digui, “si voleu tenir un bon dia, un dia feliç, aneu al Happy Day Vegetariano!”, però em frenaré. I no perquè no sigui veritat, perquè el Happy Day, situat al carrer Pau Claris de Barcelona, és un restaurant que ofereix una cuina vegetariana molt correcta, variada, apta per a tothom i a un preu assequible, sinó perquè és un lloc que intenta anar una mica més enllà d’un dia. Volen ser “un centre de difusió del vegetarianisme”, ens explica la Patricia Carrasco, la responsable de comunicació. Per això, a part de servir àpats saludables, munten xerrades i tallers per millorar la qualitat de vida a través de l’alimentació. “De moment, el dietista Diego Castro, que assessora el nostre xef, ja ens ha parlat de l’estrès, de l’envelliment, etc., i de les maneres de combatre-ho a través del que mengem”.

ETS_4El Happy Day és un projecte creat fa només uns mesos per un grup de persones preocupades per dues qüestions: la salut de les persones i el tracte que reben els animals. “Ens agradaria que el local ajudés a generar un corrent de millora en tots dos camps”. En el seu discurs hi ha les paraules “ètica”, “respecte”, “amor”. Amor pels animals i per les persones, esclar. Així ho volen deixar clar amb citacions de personatges cèlebres que omplen tant la seva pàgina web com la sala del restaurant. “Els propietaris tenen un sentit de l’espiritualitat molt alt. Aposten per un estil de vida, una manera de pensar i de comportar-se”. La seva filosofia també queda plasmada en una petita revista, disponible en paper i en línia, de la qual de moment només hi ha un número, i que sortirà cada quatre mesos, aproximadament.

ETS_15Tenen una carta força àmplia feta amb producte fresc i ecològic o de proximitat, i un menú al migdia de 12,50 euros (al vespre, 12,90), amb, segons el dia de la setmana, diferents opcions, tant vegetarianes com veganes.

ETS_9Per començar, podem triar un primer entre tres plats més aviat lleugers, per no carregar massa, com ara l’amanida Km0, molt completa, o l’hummus amb crudités. I com a segons ja trobem opcions més treballades: o bé combinacions d’arròs integral, llegums i cereals ecològics, com la paella d’arròs integral amb verdures, espàrrecs, bolets i tofu; o bé pasta artesanal, en què destaquen els espaguetis amb bolonyesa vegana de seitan.

ETS_12També hi ha plats 100% vegetals, com la milanesa de carbassa amb mill i salsa jardinera. A l’hora d’arribar a les postres, i si us agrada el dolç, us recomanaria l’strudel de poma, la seva especialitat, ja que una de les propietàries té arrels alemanyes i el fan amb molta cura.

ETS_13De moment només tenen un local, però els agradaria que la seva filosofia i els seus valors tinguessin èxit i poguessin arribar a obrir més d’un restaurant a la ciutat. L’objectiu és “aconseguir que cada vegada més persones vegin els avantatges del menjar vegetarià. Si és que les proteïnes vegetals són molt més saludables que les animals!”, exclama la Patricia.

ETS_10I Per als socis de l’Ets, un gotet de suc verd de fruites i verdures especial per a vosaltres. Per començar bé l’àpat!

Happy Day Vegetariano
Carrer de Pau Claris, 143.
Tel.:  931 71 70 81
Web Happy Day

Laia Brossa
Laia Brossa

Periodista i filòloga

  @_lbrossa_